.....


Asti Cinzano

Hade gjort vad som helst för en flaska Asti Cinzano nu!

P&K Ellen

School of Mines

Tog en runda upp till footballen, kom på att R hade berättade att dom hade match och jag hade ju inget annat för mig. Som vanligt satt jag där själv och fattade ingenting men jag älskar att kolla ändå. Jag tror dom vann idag igen, all publik var glada och applåderade iallafall, tror det är ett tecken på vinst.

 

Efter matchen stack jag till Starbucks och njöt av det fina vädret och hade en Chailatté i handen. Vädret är underbart här även idag, alla går runt med t-shirt.

P&K Ellen


3 Månader i Colorado, det firar vi meeeeeed...........

HALLOWEENBAAARTYYYY

Idag är det 3 månader sedan jag kom till Colorado för att tillbringa mitt liv här ett år (minst) frammåt. Kommer ihåg hur J och L kom och hämtade upp på mig flygplatsen och hur vi körde hem till Golden. Det är dom bästa 3 månaderna i mitt liv, ångra ingenting att jag åkte hit och jag är glad att J&J valde att ha hit mig.

Mina 3 månader firar jag med att gå på Halloweenfest i Denver med Emma. Tydligen är det 7000(?) sålda biljetter och det kommer vara packat med folk, utklädda till olika roliga saker. Jag har ju inte riktigt sagt vad jag ska vara ännu men det berättar och visar jag ikväll så håll utkik och du är nyfiken.

Emma kommer hit vid halv 7 och sen blir det att göra oss iordning för våran (troligen) knäppaste utekväll någonsin här i Colorado.

P&K Ellen

Vill ha sommar......

Idag köpte jag en jättesöt kjol för 5$ på Wet Seal, dock kanske lite för sommrig men gillade den ändå. Längtar till sommaren igen då man kan gå runt med bara ben och jeansjacka, kanske går att sätta svarta strumpboxor under såhär års.

Vad tycker du?

P&K Ellen


Underhållning på hög nivå

HAHAHAHA det är sådant jag underhåller mig när jag vill bli på humör....


P&K Ellen


Galen

Det har gått förlångt när man sitter och kollar "Kärleksmatch" och "Kärleksbarometer", mäter hur många procent man har tillsammans och hur man skulle passa ihop.

Du är galen Ellen!

P&K Ellen

Svenska för nybörjare

Klockan är 12.12 här i Golden och kollar man ut är det riktigt höstväder, blåser lite och solen börja sticka fram bland molnen. Idag hade jag tänkt att vi skulle gå och bada på badhuset, var längesedan nu. Var i parken en runda igår men det blåser så mycket och är lite kallt så vi gick hem nästan lika fort.

Igårkväll blev det "Svenska för nybörjare" igen, alltid lika kul att höra amerikaner prata svenska. Blev en mysig filmkväll som vanligt och mycket prat. Får se när det bli näst, hoppas på i helgen.

I helgen är det även den stora Halloween-festen på dedär utestället i Denver. Har ändrat lite på min kostym så nu kommer den vara grym, dock har jag skavsår i hela munnen av den men det löser sig.

Nu måste jag städa undan lite. Hoppas alla har en bra Fredag!

P&K Ellen

.....

Ska inte skaffa barn på minst 40 år

Pumpa-tjyven

För några dagar sen såg vi att våran pumpa ute på trappen hade världens hål på/i sig och vi visste inte vad som hade hänt med den. Misstänkte en fågel som hade pikkat hål på den, hålet blev liksom bara störra och större. Igår berättade J att han sett en ekorre varit i närheten av pumpan men aldrig att ekorren ätit på den. Idag när L sov och jag satt med dörren öppen för att känna dom sköna höstvindarna så hör jag helt plötsligt något, jag tittar ut och ser något otroligt roligt. EKORREN käkade på vår pumpa, hålet är ju inte litet så förstår att han fått en rejäl kulmage.

tjocKIS


P&K Ellen


Polis Polis.... (långt inlägg:S)

Igår var det dags för au-pair möte hemma hos våran LCC (Local coordinator), vi skulle göra pumpor till helgen.
Tog min pumpa och stressade ut till bilen, tog en annan väg än jag brukar så känner inte till alla trafikljus på den sträckan. Kommer fram till ett traikljus och ser att det är en grön pil + grönt ljus så jag tänker att "nu kör jag", samtidigt som jag svänger ut så släcks pilen men jag fortsätter att köra TILL jag ser att det står en polisbil precis vis korsningen och den kom EFTER MIG. Kände hur paniken kom krypandes och jag kände hur jag började skaka, men fick såklart lyda och köra in till kanten. Ser en polis i sidspegeln, en hand på pistolen (jag kan ju vara farlig) och så får jag inte ner rutan så öppnar dörren. Jag tittar på honom med ledsna ögon och ler lite grann och säger , SORRY JAG ÄR NY. Jag sa att jag tror jag visste va jag gjorde för fel och så var det, "jag svängde mot rött". Han berättade att det hade varit en universitet-elev som krockat när hon kört mot rött och nästan dött så han berättade att jag var tvungen att bara jättenoga med trafikljusen. Han tog mitt körkort och mitt internationella körkort, gick till sin bil och var där några minuter medans jag satt i min bil och skakade och försökte få fram några tårar men gick sådär.


Han kom tillbaka och berättade att jag slapp böter och grejer för denna gången MEN nästa gång så ryker jag. Jag berättade att jag var från Sverige och att jag var ganska ny i trafiken här i USA, han gav mig sitt visit-kort och sen stängdes min bildörr och jag pustade ut.

När jag väl kommit på rätt väg så är jag helt uppe i att tänka vad som kunnat hända om polisen gett mig en lapp eller om jag krockat och dött, missade avfarten! Kom in på en liten väg med en rondell och när jag ska svänga ur rondellen så får jag för mig att jag körde mot enkelriktat SÅ jag försöker vända bilen SAMTIDIGT som en bil kommer emot mig, kom då på att det inte var enkelriktat ändå. Körde och Körde och till slut var jag framme vid gatan där hon skulle bo men ingen sidogata med hennes gatnamn. Jag ringer henne och hon säger till mig vad jag ska köra, bara det att hon säger fel väg och jag kommer ut på motorvägen igen och sen ångra hon sig och sen ångra hon sig igen, till slut efter 20 min så var jag framme vid hennes hus (där jag var från början).

Väl inne på mötet var det ganska segt, stod och gröpte ur pumpor och gjorde fula ansiktet på. Patty (LCC) bjöd på varm äppeljuice och räkor (bra blandning). Träffade dom andra au-pairena med, alltid kul och ses sådär. När mötet var slut var det dags att åka hem igen, orolig som jag var för att inte hitta hem. Frågade om Patty kunde skriva vägbeskriving och de gjorde hon, fel vägbeskrivning IGEN. Körde åt helt fel håll och jag kom till bergen som ligger typ 100 mil ifrån Golden. Fick gå in på en bensinmack till slut och fråga, var lättare väg hem än jag trott. Kände redan då att en storm var påväg, när jag satte mig i bilen för att köra hem så känner jag hur hela bilen börja sväva fram och tillbaka på vägen, kände verkligen hur vinden tog tag i bilen. Helt plötsligt fick jag ett orange skyddsnät som bruka sitta längs vägarna PÅ min framruta så jag fick tvärstanna så de åkte av.
Till slut såg jag skylten till Golden och jag kunde pusta ut för andra gången under kvällen.


När jag kom hem fick jag berätta allt för J och han var nog lika chockad som jag.


P&K Ellen

Ang. Transparenta Converse

Har fått 4 kommentarer på att folk tycker att dom genomskinliga Converse´n var coola så det blir nog att klicka hem ett par, fast måste köpa nya strumpor isf..haha..


Någon som vet om dom finns att få tag på i Sverige eller på någon svensk hemsida?

P&K Ellen

Inte min dag!

  • Bli stoppad av Polisen
  • Körde vilse till au-pair mötet
  • STORM (fick skyddsnät som bruka sitta längs med vägen PÅ min framruta och bil svävade fram och tillbaka på vägen)
  • Körde vilse när jag skulle hem
En av dom värsta dagarna i mitt liv!

P&K Ellen

Vad är Canada Goose?

Imorse blev det en långpromenad för en viss Ellen, joggade första biten men ångrade mig efter blodsmak i munnen (haha). Vädret i morse var riktigt ruskigt väder, men hur värre desto skönare att gå ju!?...
När jag kom hem tog jag en dusch och gjorde mig iordning för dagen. Idag har jag gjort lite ärenden, viktiga sådana. Tänkte jag skulle kika in hos tatueraren här i Golden men såklart var det stängt och sedan när jag skulle gå in i sportaffären och fråga om dom hade Canada Goose (skulle se va dom kostar i butik) så kollade han på mig och undrade va fasiken jag sa. Jag berättade att det är ett märke som hette Canada Goose och han hade ALDRIG hört talas om det innan, äre inte knäppt?

Ikväll ska jag på möte med dom andra au-pairerna i min grupp, vi ska hem till våran Lcc (Local coordinator) och göra pumpor till Halloween. J var snäll och köpte en till mig som jag ska ta med mig så jag kan göra mig en läskig pumpa.

P&K Ellen

En olycklig Gorilla!

Lördag
Tog en runda till Cherry Creek, kände jag ville ut och hitta på något när jag hade jobbat hela (morgon/dag/kväll) dagen innan. Hittade lite smaskigheter som självklart fick följa med hem, nu har jag köpförbud i minst 2 veckor. När jag körde hem stannade jag till på Mills och fixade jag det sista på min halloween-kostym, kommer blir bra dehär.
På kvällen kom Emma, körde en riktig myskväll med egengjord mat (kött,pommes,beasås) och körde på en nyttig efterätt. Kollade på "Letters from Juliet", är nog den mysigaste filmen jag sätt på länge. Satt och pratade och lojjade oss i soffan, kommer sakna dehär sen när hon stuckit.
Eftersom Emma skulle jobba halv 8 dagen efter så stack hon ganska tidigt ifrån mig, gick och la mig och kollade Idol då istället.


Söndag
Klockan slog 10 och Emma smsade att hon var slutat jobba, hon var redo för ännu en utflykt. Körde till Evergreen och hämtade upp henne. Blir tårögd varje gång jag kör vägen till henne, utsikten där uppe i bergen är underbar (sol+snö+berg=grymt). Efter alla serpentinvägar till hennes place så kom jag äntligen fram och plockade upp henne. Bestämde oss för att vi skulle gå på Zoo, perfekt väder för sånt. När vi kom dit var det proppat med folk och ALLA djur var ute, förra gången var det så varmt för alla djur så alla låg och sov eller var instängda. Mest facinerad blev jag av Gorillan, han såg ut som en riktigt människa men såg så olycklig ut:( Förra gången jag var på Zoo´t så var vi inte överallt så denna gången fick jag se alla djur.

När vi var klara med alla djuren så tog vi bilen in till downtown för att checka läget. Käkade på Cheesecake-Factory, såklart tog vi en cheesecake till efterrätt. Vi kom ut från CF med en varsin påse i handen, vi åt inte ens en 1/3 av kakan. Gick till varuhuset där dom har alla märkeskläderna, hittade en så snygg Ralph Lauren-dunjacka som var på pojkavdelningen så storleken var 14-16 år, hade den funnits en storlek större hade den följt med mig hem:P Finns så mycket barnkläder här, måste börja förbjuda mig själv att shoppa till Ville.
När klockan var 20.00 så drog vi oss hemmåt, var tvungen att köra Emma hem. Gillar egentligen inte att köra där på kvällen pga alla djuren men det gick bra.


När jag kom hem kollade jag lite "ensam mamma söker" och sen somnade jag gott.

P&K Ellen

Imorgon!

Ska berätta om mina finfina helg med Emma imorgon.... kamerna är utladdad så inlägg kommer kommer bilderna kommer in.

Ska sova nu, imorgon blir det morgonpromenad och sedan har jag några ärenden att fixa.

Godnatt!

Fireflies<3



P&K Ellen

Går man upp måste man gå ner....

Idag började som sagt min dag tidigt tidigt, lilla L vaknade och blev lite sur för det var jag och inte Mamma eller Pappa. Vi åt frukost, läste böcker och iväntade rörmokaren. När han gjort sitt arbete så blev det lite bokläsningen igen och sedan lunch och powernap för L. Passade på att prata med lite folk där hemma, skulle behöva en powernap jag med men 3 h går fort när man sitter vid datorn så man glömmer att man bode sova istället.

När L hade vaknat så drog jag på mig träningskläder och satte L i vagnen och gick ut på en långpromenad i det höstiga vädret, blåsigt och påväg till regn. Vi gick upp för en serpentinväg lååångt upp och till slut kom vi till en Starbucks så tog en Fredagsfika där och sedan var det bara att ta hela långa vägen tillbaka, hade börjat regna då. Kände för att springa vägen tillbaka så där sprang jag med L i vagnen, dom har en sådan bra vagn som man även kan sätta på cykeln. Kändes faktiskt riktigt bra att springa serpentinvägarna tillbaka, var ju nedförsbacke.

Älskar att vara ute och gå när det regnar, känna regn i ansiktet och känna att man vill gå fortfare så man blir varm. När man kommer hem avsluta man med en varm dusch och en filmkväll (var är du?), I LIKE

Insåg när jag kom hem och ställde mig på vågen att efter 2,5 månader i USA att den visar -5 kg, var helt säker på minst +10 kg. Ja, jag är glad men om man tänker att 5 kg på 2 månader, vad blir det på 12 månader då? ;)

Nu ska jag kolla vidare på jackass som är på tvn, det är Fredag och jag har inget liv I know!

P&K Ellen

Hösten har kommit till Colorado också

Såhär såg de ut i Golden igår, solen stekte och träden´s färger var underbara. Njuter av varje sekund här i USA, mest av vädret.

Idag är det grått och tråkigt här.

Hur har ni det hemma i snöiga Sverige ? ;)

 

P&K Ellen


LÅÅÅÅÅNG arbetsdag

05:45 ringde klockan nu imorse, har ändå haft en hyffsad natt i skillnad till förra. Idag blir det en låååång arbetsdag för mig, jag ska väcka lilla L och ska även lägga henne ikväll. Var meningen att vi skulle ut på långpromenad nu på morgonen fram till lunch men istället var rörmokaren tvungen att komma så vi får nog ta en tripp när hon vaknar efter sin middags-nap.

Enligt min telefon ska det åska här i Golden idag, sålänge det inte är iskallt så njuter jag av vädret här i Colorado/USA. Igår hade jag en tunika, tights och en jeansjacka, svettades ihjäl när jag skulle hem från Starbucks. Går rykten om snö på Måndag, den som lever får se!

Nu skriker flicke-barnet och det är dags för min arbetsdag att börja.

Hoppas alla får en bra dag!

P&K Ellen

Moncler

Om ni inte visste det innan så kan jag ju berätta att Colorado är vinter-stat, dvs det blir väldigt kalla vintar men även kan det vara mycket varmt också. Jag har bestämt mig att köpa mig en riktig vinterjacka, inget halvdant. Emma visade mig en hemsida med billiga jackor, blev chockad över priserna. En Canada Goose-jacka för 200 dollar, asså i Sverige kostar ju en goose 7000 kronor.

Jag har fastnat för märket Moncler, har redan en goose hemma i gaderoben så känner kanske onödigt att köpa en till (eller?). Blev lite smått förälskad i jackan nedan, nära jag klickade hem den på direkten men måste ha lite smakråd först.

Vilken färg tycker du är finaste? Svart, Khaki eller Brun?

 

Har ju sett att Kissie-Mjau har köpt sin moncler för 7000:- på NK, eller just de....Hon är ju stenrik så hon gillar nog att lägga dom pengarna, blir ju bättre på bloggen ju mer det kostar menar jag ;)

 

P&K Ellen


Transparenta Converse

Hur råcoola är inte dessa skorna från Converse?  Att ens komma på idén att göra ett par genomskinliga skor. Skulle göra vad som helst för att få ha dessa skona på mina fötter. Någon som vet vart man får tag på dom?

VART FINNS DU?

Update: jag har hittat skorna =D=D.... vad tycker ni?! fula eller fina?


P&K Ellen


Hej, jag är kär!

GAH! shit va snygg outfit detta var, naturell stil men ändå inte. I ett tidigare inlägg har jag ju visat dom grymt snygga skorna från Jeffery Campbell jag vill ha så kanske blir det ett köp ändå. Fick ju höra igår: "Du kan ju ha höga skor, du blir inte längre än mig ändå", älskade dom orden! Älskar "ridbyxorna" med.

snygg outfit

P&K Ellen


I <3 Minnetonka

Minnetonka

P&K Ellen


Dr Quinn is the shit

HejHej alla glada!

Gårdagskvällen var den bästa pålänge, jag behövde dedär! Kollade på American Pie och blev många svenska fula ord som lärdes ut, ville inte gå hem. Är bara rädd att det är en macho-grej!

Idag har jag varit ledig, hamnade som vanligt på Starbucks med en Chailatte i handen. På ett sätt är det tråkigt att vara ledig för jag kommer verkligen inte på något att göra, måste bli bättre på att utforska saker själv när jag är ledig. Var sugen på att dra till Cherry Creek och gå runt och kolla men slutade med att jag somnade på soffan framför Dr Quinn.

Drar nog bort till gymmet ikväll igen, är skönt att träna av sig lite ibland.

Hoppas alla har de bra hemma i Sverige!

P&K Ellen


Pimp my Kenza

Köpte en fransväst på F21 förra veckan, kom på iden att man kunde pimpa min skinnjacka med den. Alltid lite kul med omväxling på kläderna ibland.

Jofama + Forever 21 = SANT


P&K Ellen


Byxor = Pants

Lill-tösen mådde bättre imorse så både J&J åktet ill jobbet. Har inte sovit på hela natten, legat och tänkt och vridit på mig minst 100 gånger. Vid 04.00 var jag pigg och kunde likaväl gått upp, men till slut somnade jag men då var det svårt att gå upp istället.

Blev en smaskig frukost och sedan har vi varit en snabbis i parken. Nu sover lilla L och kommer nog göra någon timme till.

Ikväll hoppas vi på en bra film igen, undrar om det bli att lära ut svenska glosor även ikväll, alltid kul att lära andra sitt egna språk ju:)

På återseende!

P&K Ellen


Den bästa....

värdfamiljen man någonsin kunnat få.

Igår fick jag en present av familjen G-V, blev jätteglad. Det var en liten berlock med mitt stjärntecken på, Stenbock. J berättade att dom är så glada att dom har mig här och att dom är så nöjda med mig. Värmer i hjärtat att höra det, jag trivs såå bra här i familjen och kunde inte fått en bättre familj.

You´re practical , ambitious,

disciplined-and

did we mention, charming

 

Tack <3

 

P&K Ellen


Önskar mig i julklapp

Strl 36

P&K Ellen


Hej jag heter Emma och bor i.....

EVERGREEN.

Evergreen ligger högre upp i bergen till skilland från Golden så det är verkligen en upplevelse att köra där. Härrom dagen skulle jag åka och hämta min fina vän Emma i hennes lya där hon bor med "sin familj". Hennes bil har pajjat (pga mig) så blev en runda hem till henne och kolla hur hon bor. Huset som ligger låångt uppe på en topp är som ett slott (typ), utsikten var underbar från deras terass.

En annan rolig sak som händer i Evergreen är att eftersom det är så högt upp i bergen så finns det mycket vilt. Mountain lion , björn, älg, hjort, rådjur, tvättbjörn, räv och puma är sådant som lever där. Det är sådana djur man INTE vill träffa på när man är ensam ute. Eftersom jag bor så långt ner så är jag inte van att se vilda djur, Emma istället ser vissa av dom dagligen. Blev lite rädd där ett tag när vi skulle åka från huset och vi stöter på några rådjur i en trädgård men Emma lugnade mig bara och sa "sohare erä våraje dau":)

Funderar dagligen på hur jag ska klara mig utan Emma, hon sticker om mindre än 3 v. Har fått sådan bra kontakt med henne från första stund, det kommer bli tomt utan henne här i Colorado=( Vem ska nu komma på saker som vi kan göra när vi båda är lediga, vem ska nu sova i extra sängen som står utanför mitt rum, vem ska nu hitta på roliga smeknamn till mig, vem ska nu förfölja mig och lossas att hon är efterbliven OCH FRAMFÖR ALLT vem ska nu reta mig och berätta för alla att jag snarkar? =( inte Emma iallafall.

Kommer sakna dig kompis <3

P&K Ellen

Det var ju inget att vara nervös för ELLEN!

Igår skulle jag jobbat 8-16 men lill-tjejen blev lite sjuk så pappa J fick komma hem och därmed blev jag utan jobb. Hittade inte på så mycket fakiskt, kollade lite svenska tv-program som jag glömt att kolla och skypeade lite med dom där hemma.

På kvällen gled jag iväg med fjärilar i magen, att man kan vara så nervös för en sådan liten sak. Kan ju inte berätta allt jag gör här borta, lite privatliv måste man ju ha;) Men kan ju säga att "The Pursuit of Happyness" är en grymt bra film OCH att det inte bara är tjejer som älskar skor.

P&K Ellen

Football i Golden

Har ju glömt att berätta att jag var på football här i Golden i Lördags, det var universitet´s laget som spelade mot någon annan skola (tror jag:P). Det var en spelare som berättade att laget skulle spela så jag drog dit, kunde ju bli intressant. Trodde jag skulle sitta där helt själv på läktaren men när jag kom dit så var det smockat med folk och det var tjejer som dansade massa och skolorkesten, seriöst. Där satt jag helt själv och kollade på football som jag inte förstod någonting utav, fast om jag ska vara ärlig så hittade jag annat och kolla på när footballen var tråkig ;).... En amerikansk football-spelare har VERKLIGEN musklerna på rätt plats..ohhlala:P

School of Mines vann med ganska mycket tror jag för dom gjorde touch down´s hela tiden, tror det är något bra iallafall.

Det var faktiskt kul och se en amerikans football´s match även om det inte var Broncos (Denver proffslag) som spelade.


Lerbrottnings i Idaho Springs

Idag tog vi bilen på utflykt igen, dagens mål var lerbad + mineralbad i Idaho Springs. Vi körde i bergen att att nå vårat mål, jag blir lika facinerad varje gång att se dessa höga, vackra, Jurasic Park liknande berg. När vi kom till stället så såg det inte jättefräsht ut men poolen var ändå mysig att bada i och inte tala om leran vi smörje in oss i, blev mjuk som en babyrumpa efteråt. Den franska au-pairen Aurélie kom också och joinade oss i lerrummet. Jag fick panik när vi var där inne för leran torkade ju på kroppen och det liksom spände på huden så blev avtvättning tidigare och så gick jag tillbaka mineralpoolen istället, var ju mycket varmare och skönare än iskall lera.

När vi kom hem jobbade jag 1,5 h och dom andra åkte en runda till Mills och shoppade. När dom kom tillbaka så stack vi och käkade på en restaurang där den söta servitören gjorde bort sig.

Nu sitter jag och kollar på Storm Stories på tvn där det såklart handlar om MUD MUD och ännu mera MUD*, just på denna dag.

*MUD = LERA

Imorgon ska jag jobbar 8 - 16 sen ska jag göra något på kvällen som jag är VÄLDIGT nervös för men det blir att öva öva öva ikväll ;)

Godnatt alla mina vänner!

P&K Ellen


En Mojito tack!

Igår efter J´s jobb så åkte vi till Cheery Creek Mall, älskar de köpcentret. Köpte mig en tröja som jag för typ 2 månader sedan hittade men vågade inte köpa, igår hittade jag den på rea för $10 (=66:-). Hittade lite andra saker också på Urban Outfitters men åker tillbaka någon gång under veckan och införskaffa mig de.

När vi kom hem käkade vi pizza och sen bestämde vi oss för att åka till en bar, eller J&J frågade om jag ville hänga med DOM ut. Alltid kul att se lite andra ställen, det var downtown men inte DOWNTOWN. Köpte en drink och började mingla runt bland allt folk, tydligen var det massa av J´s skolkamrater, hon pluggar ju till läkare. Jag pekade och hon berättade om personen och sedan presenterade mig för alla heta läkarstudenter som gärna får ta hand om mig i framtiden,haha.

Jag pekade och pekade och helt plötsligt så säger J:"JAAA, han kan svenska du måste prata med honom". Tydligen hade killen bott i Lund och pluggat där så visa svenska ord kom ur hans mun. Han var blond, muskulös, vita tänder och såg verkligen svensk ut. Vi stod och pratade en lång stund, han o jag. Han undrade vart jag gjorde här och jag berättade att jag var au-pair hos J&J, smällde honom på axlen och sa "sååå behöver du en swedish-nanny så vet du vart jag finns", han bara skrattade. Han frågade även va jag tyckte om Colorado och jag RÅraggade även denna gången med : "Jag kommer ju inte in i landet om jag inte gifter mig så, såååå ska vi gifta oss", han skrattade igen. Blev en sådan pinsam tystnad sedan och jag gick bort till Jessica som stod med hennes tjejkompisar och de första dom säger när jag kommer till dom är "ELLEN, han är bög, den blonda killen är bög", där har jag stått och gjort bort mig och berättat att jag kunde vara hans nanny och sedan fria till honom, ELLEN CLARBERG!!!!!!

Efter många drinkar och mycket spaning så gav vi upp och åkte hem till lilla Golden igen, till en varm säng.

En av dom roligaste kvällarna på länge, även barer kan vara roliga.
Tack J&J!

P&K Ellen

En dag

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera men det kommer det kommer, en dag! jag lovar!

Roadtrip

Igår morse kom Emma och hämtade upp mig i sin lilla vita bil, körde på en rolig roadtrip.

Första stoppet : The Wild Animal Sanctuary*
Vi körde längelänge på motorvägen till vi kom fram till att vi glömt ett exit så blev att vända. Till slut kom vi till en grusväg som skulle vara rätta vägen men ändå kändes det helt åt fel håll. Körde låååångt ut på bushen och till slut kom vi fram till en farm och en skylt med "The wild animal sanctary". Körde upp och det första vi såg var björnar och sen såg man massa tigrar. Fick en guide-pärm där det stod om alla djuren och hur dom kom till stället. Det var en lång ramp upp för att kolla på tigrarna, var massa jättefina tigrar. Jag och Emma trodde man kunde komma närmare dom andra djuren också men det är inget zoo utan ett hem för djuren så man kunde inte komma så nära vissa djur. Eftersom det var en varmdag igår så låg nästa alla djuren och sov men det är ändå facinerande att se vilda djur sådär.

* The Wild Animal Sanctuary = I vissa delstater är det lagligt att ha vilda djur som husdjur, helt sjukt jag vet. Stället är till för djur som folk då haft som husdjur, haft egna zoo´n i trädgården och även circusar. Folk tror att en liten tigerunge håller samma storlek hela livet, men så är de ju inte riktigt. Djur som finns där är tigrar, björnar, lejon, vargar, leopader, lodjur, 1 kamel och 1 tvättbjörn.




Andra stoppet : Downtown Denver
Var meningen att vi skulle kika runt på olika ställen men det slutade med att vi kom Downtown och började shoppa istället. Lyxade till dagen med lunch på Cheescakefactory, blev en doggybag med sig hem. gick hela 16th mall street upp och kollade affärer, såklart blev det en titt på F21 och Victoria Secret. När vi gick där och va redo att åka hem så såg vi en skylt med Coyote Ugly, klart man var tvungen att dra dit med. Var tydligen Happy Hour så blev en kall öl och sen dansade vi på baren för det fick man tydligen, MÅNDAG var det igår ja men även då måste man få fira lite att det var vår lediga dag :)


Blev bara två stopp men det tackar jag ändå för, var en otroligt rolig dag igår med Emma. Undrar hur jag ska klara mig när Emma sticker till Iowa och sen Sverige, det är ändå SNART.

P&K Ellen

Halloween......

Som ni kanske vet så firar man Halloween seriöst här, alla klär ut sig och går runt och frågar om bus eller godis. När man väl är här på Halloween så tycker jag det är klart att man måste klä ut sig, när får man annars göra sådana saker!? Har kollat runt lite i affärena och sett några snygga kostymer, får se när halloweenhelgen kommer vart jag blir för något. Lilla L ska iallafall vara en haj, supersöt kommer hon att bli.

Det har satts upp lite ljus här hemma i huset, ett spindelnät och spöken. När vi packade upp lådan med spökljuset så sa J: "it looks like sperms", HAHAHAA....

Eller va tycker du? ;)

P&K Ellen


I <3 my new Levis


P&K Ellen

Minnetonka

Dagen började som jag berättat innan till Denver på Farmets Market, skulle kolla på en vän till familjen som spelar i ett band. Drog på mig jeansen, stickade tröjan och jackan. Kändes knäppt att klä på sig så mycket kläder eftersom jag gått i shorts sen jag kom hit men som hemma i Sverige så är hösten påväg hit med.

När vi kom dit så började det regnade såklart, är glad att jag tog min jacka. Stod och kollade på hans band lite och sen gick vi och köpte kaffe (jag köpte varm choklad). Gick tillbaka och kikade på bandet igen, blev att ge upp efter någon timme i Denver. Begav oss hem och tog det lugnt, pratade med lite folk på skype.

Vid halv 3 stack vi igen in till Denver för Svenska Skolan, alltid lika kul och träffa alla svenska folk med söta barn med konstiga namn på sina barn, allt för att dom ska låta svenska.

Stack hem ännu en gång i regn och rusk. Tog ett snabbstopp på sportaffären här i Golden, har kikat in ett par så fina Moccasiner (min syster hade gillat dom). Kan inte bestämma om jag vill ha stövlar eller låga, skulle komma in imorgon igen. Stövlarna fanns inte inne i min storlek nu så jag måste vänta med att prova dom, men frågan är ju då om dom låga finns kvar så länge som det tar för stövlarna att komma så jag kan välja, vill ju inte ha båda.

Minnetonka
Vilka tycker du?

P&K Ellen

Denver Next

1-0 till Leksand..... Nu drar jag till Denver! Hörs senare!

P&K Ellen

TAIF - LEKSAND

Komigen nu Tingsryd, håller tummarna enda härifrån.

Taif.nu

P&K Ellen


Indiskt i Arvada

Klockan är 10:16 PM (22.16) och jag är redo för sängen, vad är det för fel på mig!?

Idag har mormor´n kommit på besök och kommer stanna till nästa Lördag, vill ni veta vad hon hade med sig!? Ja ni gissa rätt, MARABOU DAJM, AHLGRENS BILAR, SWEDISH FISH. Jag åt upp mitt sista godis i mitt godisförråd härromdagen och bestämmde mig att då börja mitt nyttiga liv utan godis och grejer, TACK mormorn för det goda godiset du la till i mitt NYA godisförråd=P

Vi stack och åt på en indisk restaurang i Arvada, första gången i mitt liv som jag äter indiskt (tror jag). Åt Buffé och GU så gott det var, rullade ut därifrån sedan. Kom hem och tog det lugnt framför tvn, har varit lite tungt för mig idag eftersom jag saknat alla där hemma, kommer alltid när jag är ensam och börja tänka på min situation. Gick upp och var lite social, kändes mycket bättre då. Jag och mormor J satt och pratade om fula och fina barn-namn, kom fram till att dubbelnamn som Sven-Olof aldrig kommer komma tillbaka och kommer de tillbaka så är det om 50 år :)

Imorgon ska vi på Farmets Market i Denver och lyssna på J´s kompis band som han sjunger i och sen på eftermiddagen är det Svenska skolan, ska bli kul och träffa mer svenskt folk igen.

Godnatt/Godmorgon!

(bilder kommer imorgon)

P&K Ellen

Forever 21 + Cheap Monday = SANT



P&K Ellen

Someone is dead but I do not know who

Jaha, då sitter man utslagen i soffan efter mina fullspäckade dag (NOT).

Morgonen började med ett PowerTraining-pass, kanske skulle börja dagen med en frukost men såklart drog jag direkt på träning. Under passade som var som ett bodypump-pass så kände jag hur jag kände att jag skulle svimma och det svartnade framför ögonen x antal gånger, då ångrade jag såklart att jag ej åt frukost.

Efter träningen blev det hem och prata med folk där hemma i Sverige, saknar dom så mycket. Tog en snabbdusch och sen gjorde jag mig iordning för en fika på Starbucks, jag mötte upp..... öhhh.... Jag fikade med mig själv, mobbad som är;). Gick en runda i Golden City och kollade affärer, var inne i secondhand-affärena och spanade runt. Mamma och Frida, där skulle ni tycka om att vara bland allt blommigt porslin:)

När jag skulle hem så gick jag hela rundan runt parken och på varje flaggstång hängde flaggan på halv stång, undra vem som har dött för jag vet inte. Vädret här idag är konstigt, det är jättejätttevamt men det blåser som tusan och himlen är kolsvart, åskan är påväg tror jag nog.

Nu är jag hemma igen och har klätt på mig mjukis brallorna från Victoria´s Secret och kollar på tv, orkar inte hitta på något faktiskt. Det snackades om utgång men just nu känner jag verkligen bara för en hemmakväll i soffan med en bra film och godis typ (det är helg!)

Hoppas alla får en finfin helg!

P&K Ellen

Levis Strauss & CO

Händer inte mycket om dagarna nu. MorMor´n kommer på Lördag och stannar till nästa Lördag och innan dess är J ledig så jag är "ledig" från barnpassning, vad ska man hitta på.

Idag när jag skulle möta upp Björn (annan au-pair) så såg jag på håll en skit snygg sportbil och tänkte "åhhh kolla den bilen, fan va snygg".. 2 min och så hoppade han ut ur den, BJÖRN. Vi tog en fika och snackade massa skit. Björn är nog den coolaste människa jag någonsin träffat, han vet vilka knappar han ska trycka på för att man ska skratta och må bra:P. Han var tvungen att jobba så blev bara en fika (typ) och sen stack han. Kanske blir utgång imorgon, han och hans poolare skulle ut downtown.

Snygg-Björn från Göteborg (bra kamera jag har)

Idag var jag borta på Colorado Mills en snabbis, var tvungen att köpa lite småsaker. Var inne en snabbis på Levis´s outletstore och hittade SKITsnygga jeans, 40$ (280:-). Älskar att alla snygga lite dyrare märken är så billiga här. Jag kommer har ångest sedan när jag ska hem hur jag ska få hem allt, men tar de :)


P&K Ellen

I love polka dots

Forever 21

 

P&K Ellen


V som i VILL HA!

Jeffrey Campbell 160$

Är HELT förälskad i dessa skona med träklack. Dom röda och bruna är UNDERBARA!

(blir nog att beställa hem ett par medans man är här i USA, bode ju bli billigare då eftersom det är en amerikansk sida.)

P&K Ellen


Pissväder

uppstigning 06.00, kom sedan på att jag kunnat vänta till 07.30 iaf men försent då. Igår blev det en ganska lugn dag, passade en kompis till familjens lilla flicka någon timme så provade på att vara 2-barnsmor igår..haha...

Igår gjorde jag mat till hela familjen, blev pasta med gorgonzolasås. All mat åts upp så tar det som att den var god, fast ingen kan ju göra mat som mina pappa:)

Ska snart dra oss bort till biblioteket på storytime sen blir det nog en runda till parken också. Idag är det jättetråkigt väder här, regnar och är blåser. Det är sådana dagar man längtar tillbaka till sommaren, solen och värmen (Las Vegas)

P&K Ellen

Vad gör man inte för en vän....

Igår när jag stod på Old Navy och provade ut flippflopps för "2 för 5$" så fick jag helt plötsligt ett sms av Emma där hon skrev och undrade om jag ville vara snäll och hämta henne på flygplatsen i Denver, kunde såklart inte säga nej. Emma skulle åkt med tjejen som var med i LV men sen kom hon på att hon visst "inte hade plats i sin bil" så 2 min innan flyget skulle gå så berättar hon de, okej?

Skyndade mig hem och bytte kläder och sen blev det att köra direkt, trodde jag kört vilse x antal gånger men till slut så var jag där.
Körde henne till sin bil och sedan åkte vi vidare till Donken där vi beställde 50 chicken nuggets och delade på, åt inte ens upp så fick bli en doggybag med sig hem, HAHA. 

Kom hem vid halv 1 inatt, huvudvärk så de smällde om det och trött som ett AS....men vad gör man inte för en vän<3



P&K Ellen

Det som händer i Vegas det stannar i Vegas (nästan allt iaf;))

Fredagnatt klockan 03.15 var vi redo för att bli hämtade av vår super shuttle som skulle ta oss till Denver flygplats och sedan vidare till Las Vegas. Vi käkade lite frukost och sedan var det dax för dom andra tjejerna att åka ditt flygplan, jag fick vänta till 11.30 (fick en standby-biljett). Där satt jag i en stol på flygplatsen och sov, kände efter ett tag att jag nog satt lite knäppt för hade ont i hela kroppen.
Flygresan gick fort, tog en shuttle till hotellet där dom andra töserna låg och vilade middag. Drog på oss bikinis och gick ner till hotellpoolen och stekte i solen. Gick en runda i city och checkade läget. På kvällen var på ett uteställe som hette Jet, skulle kostat 50$ egentligen men vi hade vipbiljett så vi slapp kön och inträde. Stället var ganska litet och det var roligt, dock inte så roligt så jag skulle betala 480:- för det. Jag och Emma tog av oss skorna och GICK hem, påvägen tog vi massa kort och gjorde massa fula pooser.

På Lördagsmorgonen drog vi på oss våra bikinis igen och drog till Golden Nugget Hotel , där har dom en pool med en ruschkana som åker genom ett akvarium med hajar m.m. Låg där i våra solstolar i vattnet och njöt av det fina vädret. Efter några timmar så tog vi bussen till nästa hotell och gick på poolparty (Bare), dock spöregnade det då men poolparty som poolparty. Jag och Emma tog en egen rundvandring till olika hotell och checkade deras poolar, caesars palace´s pool var grym. GICK hela vägen upp till MGM (lejon i casinot), gick in i New York New York och kollade på vattenbaletten utanför Bellagio. Vi var ÖVERALLT och man blir mer och mer facinerad av allt man såg.

Vi gick på ett köpcenter som är en mile lång, 1000-tals affärer och H&M fanns så det var ju klart att det blev en snabbis där inne med. Skyndade oss hem och slänge på oss partykläder och fick privatbil till en strippklubb (ja du läste rätt), var där max 15 min. Första gången jahg var på strippklubb, man kunde välja mellan tjejer och killar och såklart ville vi va killarna men de kostade 40$ så fick nöjja oss med inte så vackra och slampiga brudar där killar satt framför och dräglade. Tog Taxi till Bellagio där vi hade VIP, var där 10 min sen stack vi vidare till ett annat ställe där helt plötsligt en brud med världens muskler började göra arbobatik på en strippstång (bild kommer), var nog en va de sjukaste saker jag någonsin sett (efter strippklubben). Tjejen som fixade in oss på klubben tisade även om en annan klubb på övervåningen så vi fick fribiljett upp dit med. Köpte en dyr drink och satt och kollade på allt roligt folk. Innan vi stack hem blev det donken.

Söndagen var den dagen vi såg mest framemot eftersom det var USA´s största poolparty (Rehab på Hard Rock Hotel) där MVT spelar in varje Söndag, började dagen med att försova oss. Vid halv 12 kom vi till hotellet och det REGNADE så ingen badade men ju mer tiden gick desto mer sol och folk kom det så till slut ville man inte gå därifrån. Allt var såå galet, Sa till Emma i början "Hade jag varit full hade jag ställt mig där i mitten i poolen nu och shakeat som aldrig förr men nu är jag nykter så NEVER", tog 10 min sen stod man där utan alkohol i blodet. Det var så grym musik och mycket folk, lätt de bästa poolpartyt någonsin. Träffade på snygga engelska killar, framför allt var dom galna kanske. Var nära på att missa mitt flyg PGA en person, kunde ju inte motstå ;)

Det är en av dom bästa resorna någonsin, Las Vegas är en så grym cool stad. Måste dit igen snarast.

Tack för en trevlig helg Emma<3

mer bilder kommer

P&K Ellen

IM HOOOME

Jag är hemma.... klockan är mycket här och ska sova nu men har mycket att bärätta...återkommer imorgon=)

2 Månader i USA

Har helt glömt bort att jag varit här i prick 2 månader idag, 2 underbara månader. Folk har berättat att när man varit här i 2 månader så gråter man i en vecka men ska jag vara ärlig så känner jag inte ett dugg för att gråta så, jag njuter istället för det jag fått varit med om och det jag kommer få uppleva.

Snart kommer Emma och mina väskor är packade, kom just nu att jag måste plocka ur lite från mina packning som är vätska, har ju bara handbagage så blir lite tufft.


Vi kommer få de grymt skoj i VEEEGAASSS

P&K Ellen

RSS 2.0