Jul i USA

Bode kanske skriva om min underbara jul här i USA, några dagar försent.

JULAFTON
Vaknade skapligt tidigt, åt lite frukost och försökte känna efter och förstå att det verkligen var julaftonsmorgon. Hade jag varit hemma i Sverige hade man snicksnackat med syskonen och försöka komma på vad man skulle ha för kläder på sig under hela dagen. Pratade med min familj i Sverige på skype, var jättejobbigt eftersom jag skulle så gärna vilja vara hemma hos dom och fira.
Hela dagen gick åt att göra sista på maten (jag försökte iaf hjälpa till), duka, leka med L och jag fick henne till och med att kolla på lite "Kalle Ankas Jul"... eller vem tackar egentligen nej till Tecknat? När väl gästerna kom så var det full rulle, tror vi räknade oss till 16 personer som var runt julbordet. Jag är glad att jag hamnade i en ½ svensk familj då det var svenskt julbord (glögg,köttbullar,janssons,rödbetssallad m.m), till maten drack alla snaps (Herrgårdens och Aquavit) och min hostdad "tvingade" mig att dricka också, första julen jag dricker snaps men som tur väl var så hamnade jag inte dansandes på borden och gjorde bort mig. Jag provade verkligen att äta Ris A´la Malta MEN jag klöktes (som vanligt) och nöjde mig med kakorna istället.
Vid ca 18.00 så knackade det på dörren, det var tomten om hyrts in för kvällen, ingen tomteluva men äkta skägg hade han. Lilla L blev lite rädd för honom men hon visste ju att han hade paketen;). Blev lite rädd när han pratade med alla som hade ett paket i säcken, dvs MIG. Han frågade ut mig och vem jag var och vad jag gillade att göra, om jag hade hittat någon att gifta mig med ännu.... sicken tomte asså.
När han hade gått så var det ganska lugnt resten av kvällen, jag pratade lite med MR över telefon och njöt av min julafton i USA.
Det som var annolunda med julafton är att dom delade bara ut några klappisar eftersom inte alla hade klappar till alla så dom låg kvar där över natten.

L tog kort på mig

Fin servettros

Den ca. 3 m. höga julgranen

mmmm, julbord

Fick låna L´s marriedbarbies

HO HO HO finns det några snälla barn

Jag och Tomten

JULDAGEN
Vaknade tidigt av att jag hörde lilla L skutta omkring på nedervåningen, det var ju dags för julklappsutdelning. Inte hade jag räknat med att jag skulle få några julklappar men visst hade jag varit snäll i år jag också. Tänkte jag skulle visa vad jag fick imorgon (min kamera la av ikväll). Jag hade ju inga julklappar med mig eftersom dom var påväg från Sverige till USA men kom inte i tid och kan säga att dom inte kommit ännu, lite ledsen över de.
När alla hade öppnat färdigt alla paket så klädde vi på oss varma kläder och tog en promenad i skogen, kändes mycket skönt efter all mat man ätit dagen innan. Jag älskar Minnesota då det känns som att gå runt i Sverige, frisk luft och öppet överallt. När vi kom hem igen så åt vi lite lunch, målade lite naglar och det blev en powernap innan vi gjorde oss iordning och åkte på kvällen aktivitet, BIO.
Om traditionen i Sverige är att FESTA på juldagen så är det att gå på BIO i usa och det var ju skönt eftersom man mådde ju bra dagen efter eftersom man inte var bakfull som alla troligen var i Sverige dagen efter juldagen. Vi kollade iallafall på Sherlock Holmes, jag har inte sett första filmen det var shit the same. Jag kan ju säga att jag blev KÄR i filmen, gud va bra den var och ROLIG. Efter bion åkte vi hem och åt rester från gårdagen, var inte fel det. Satt och pratade resten av kvällen innan det var dags att sova, var en tidigt morgon dagen efter.

rolig mugg som J´s mamma fick

Promenad

L kan själv!

ANNANDAGEN
Började vår resa hem till Colorado igen, 07.00 lämnade vi Minneapolis. 14 h resa hem, blev många stopp så var ganska lungt men mina knän gjorde lite ont efter några timmar i bilen. Kom hem vid 21.00, ganska skönt att sova i sin egen säng igen även om J´s systers säng var skön, =P.


Min jul har varit underbar här i USA, även om jag saknade min familj i Sverige så blev jag omhändetagen här i USA av min hostfamily och alla andra som var med och firade julen med oss. Alla fina klappar som jag fick, är jag verkligen värd de?! tydligen!

P&K Ellen

Imorgon lämnar vi Minnesota!

Halli Hallå!

Tänkte jag skulle köra ett långt inlägg om min jul här i USA, den har varit underbar men jag ska berätta allt på en och samma gång när jag kommer hem till Golden igen, DVS imorgon!!!!!

Imorgon lämnar vi Minnesota!!

P&K Ellen

I Sverige är det redan julafton.....

.... men inte i USA!

Ligger i min säng, redo att sova faktiskt. Imorgon när jag vaknar är det julafton, den kommer bli annolunda men säkerligen bra. Kommer kännas konstigt att inte vara med min kära familj hemma i Sverige och spela paketlek med syskon&kusiner, äta god julmat och busa med Ville m.m. Men ser detta som något nytt, får träffa sjukt roliga människor här och äta svenskt julbord även om jag saknar pappas köttbullar. Alla traditioner som man har inför jul, blir annolunda iår.

Nu ikväll har vi kollat på "Ett päron till farsa, firar jul", jag har aldrig tänkt på att det påminner om Sune´s jul. Vad kom först "päron till farsa" eller "sunes jul" ?.

Nu ska jag sova, hoppas på att kunna skypea med min familj+släkt imorgon!

P&K Ellen

Mall of America!

Idag har det varit en riktig bra dag i min smak, man tröttnar aldrig på att shoppa...eller hur?

Imorse blev det uppstigning och sedan åkte vi vidare till Mall of America där dom släppte av mig så dom kunde åka vidare till zoo.
Mall of America är USA´s största köpcenter, det finns över 520 butiker och det jobbar mer än 12000 personer där. Förra gången jag var där i somras så var jag inne i kanske 4/100 av hela mallet så jag fann ju mer idag kan jag ju säga, förra gången tänkte jag ändå "thats it?", men då hade jag ju bara sett en liten del av de. Förövrigt så har dom ett nöjesfält inne i mallet, så ni kanske kan lista ut att mallet är GANSKA så stort och högt i tak=!

Jag fick med mig några guldkorn, speciellt en lite fluffig jacka som jag hittade på Urban Outfitters i Denver men valde att inte köpa för den var lite dyr, idag hittade jag den för mer än ½ priset och sådant tackar man ju inte nej till. Alltid när jag är inne på Urban Outfitters så går jag alltid till SALE direkt eftersom priset är lite dyrare där (mycket billigare än sverige men ändå), ibland är man faktiskt värd att unna sig något extra, var sååå nära på att köpa den för $90 men nu i efterhand är jag glad att jag höll fingrarna i styr och hade tur att hitta den här i Minneapolis för en mindre peng.

Var inne på en butik som heter Nordstrom Rack, det är en butik som säljer alla Nordstroms saker fast för rea-priset, sådana saker som ingen köpte när det var ordinariepris, kan ju säga att jag hittade ett par skor. Ett par skor som börja på J och slutade på L, kan ni kanske lista ut? och som sagt, för en mindre peng. Hittade även en Columbia-fleecejacka, dom bruka alltid vara så dyra så blev glad att jag hittade en billigt idag.

Nu ska jag ta och sova lite, kolla lite julkalender först såklart men sen blir det att sova.

Imorgon har vi inga planer, skönt det med ibland att inte ha något inplanerat. Just de, idag kom det snö till Minneapolis, inte mycket men alltid något. Hoppas den ligger kvar till på Lördag iallafall!

(bilder kommer imorgon)

P&K Ellen

ASI =....

....American Swedish Institute!

Idag har vi varit på lite äventyr här i Minneapolis. Åkte en runda till Target imorse för att köpa pepparkakshus, passade på att köpa lite smått samtidigt. Åkte hemmåt, byggde ihop huset och började dekorera det, passade även på att dekorera lite vanliga pepparkaksgubbar också. När klockan blev lunch så åkte vi och käkade på ett jättegott smörgåsställe och sedan åkte vi vidare till ASI.

Var en jättefin byggnad och när man väl kom in så var det massa svenskt, även lite av dom andra nordiska länderna också. Man känner sig som hemma här i Minnesota med allt svenskt man ser och naturen ser så svensk ut också. Åkte hemmåt och tog det lungt fram till kvällen då vi åkte och käkade pizza, stenugnbakad sådan...mums! Åkte hem och satte på oss träningskläder och åkte vidare till en Yoga Studio, yes du hörde rätt. J´s syster är Yogainstruktör så vi var med på ett pass som hon höll nu ikväll.

Passet hette Yoga Sculpt (med vikter).
Det kändes mer som ett kickas pass med jättebra övningar, jag är inte så mycket för Yoga då det är mycket stretch och slow motion men har insett att det inte behöver vara så. Ska även tilllägga att det var 95'F (dvs 35 grader) i salen där vi var och det var meningen att det skule vara så varmt. Jag fick en chock när jag kom in där men att svettas så mycket som man gjorde, gjorde att man verkligen kände att man tränade och ville träna hårdare...även om jag gav upp några gånger pga jag inte var van att hårdträna i 35 grader men jag är nöjd över mig själv.

Imorgon ska jag troligen till Mall of America (usa´s största mall), dom andra ska på Zoo så dom släpper av mig på mallet så jag kan shoppa loss, inget mig emot. På eftermiddagen hade J´s syster ett till yogapass så kanske går på det också, har kommit in i de där nu.

Hoppas allt är bra i Sverige, själv mår jag toppen!

P&K Ellen

Nebraska-Iowa-Minnesota



Äntligen har vi på plats på våran slutdestination, Minneapolis.

Imorse runt halv 8 efter att ha ätit Amerikansk hotellfrukost (ägg,bagel,juice) så åkte vi vidare på våran roadtrip. Idag blev det en längre resa i bilen än förra kvällen men det gick rätt bra ändå, vi stannade några gånger så man kunde sträcka på benen. Kommer ihåg alla resor man gjort med min svenska familj runt om i hela Europa, så många timmar man suttit i en bil, fattar inte hur många myror i brallan man haft.

(Jag tycker ändå denna resan på ca 13 h har ändå gått ganska snabbt, även om jag sovit dom flesta timmarna i bilen)

Nu kan jag iallafall kryssa av Nebraska och Iowa i stater jag besökt, även om det bara var en snabbvisit så har jag ju ändå sett de, tyvärr är det inget att hurra för...Nebraska luktade skit och Iowa var bara blåsigt och platt överallt.

Kom till slut fram till Minneapolis runt 17.30 tror jag, man var ganska slut i huvudet då. J´s mamma hade gjort köttbullar så blev köttbullar med potatismos, lingon och brunsås till middag. Ikväll har vi bara suttit och pratat och tagit det lugnt, så roligt att lyssna på denna familjen asså..haha, i love.

Kan ju säga att HÄR är det julstäming i huset, J`s syster har gjort ca 10 pepparkakshus som hon dekorerat, julgranen är ca 3 m hög, det är ljus i trädgården och tusentals tomtar (från sverige) överallt (tar kort imorgon). Tyvärr är det ingen snö här i Minneapolis och kommer inte komma heller innan jul men äsch, ganska behagligt utan snö också.

Nu ska jag sova men först ska jag luska fram om Jon Bon Jovi verkligen är död som jag läste från en kompis på facebook..... lite wierd att alla säger olika.... Godnatt!

P&K Ellen

NEBRASKA

Då har vi hamnat i Nebraska, ska jag vara ärlig så vet jag inte vilken "stad" vi är just nu (somnade och vaknade när vi var utanför hotellet:P). Vi har åkt ca 6 h nu idag och imorgon blir det ca 8 h till, lite myror i brallan får man efter att sitta länge i en bil men det har gått bra.

L satt jämte och kollade på film, jag kikade lite men somnade lite då och då. Blir så snabbt mörkt nu också så att läsa min bok som jag tänkte gick inte så bra.

Från början när J&J sa att vi skulle köra bil till Minnesota så googlade jag resvägen och såg att kunde köra Nebraska/S.Dakota eller Nebraska/Iowa (vägen vi åker), jag tänkte då på NEVADA och inte NEBRASKA och jag kunde se oss åka genom Las Vegas men tyvärr tänkte jag ju på fel stat så istället har vi åkt ca 4h med lukt av ko-,häst- och hönsskit. Tydligen är Nebraska lite "bonnestat" men nu har jag upplevt de också.

Imorgon åker vi vidare igenom Iowa och sedan vidare till Minnesota/Minneapolis.

Nu sitter jag och kollar på något typiskt amerikanskt tv-show där dom skriker och håller på, ska nog slå på julkalendern istället.

Godnatt USA, Godmorgon Sverige!

Mitt rum

Jag just nu

P&K Ellen

Bye Colorado, Hey Minnesota!


Väskorna är packade och nu väntar vi bara på att lämna Golden för att åka Norr(?) ut. Vi ska åka några timmar idag och sedan stanna och sova, sedan vidare imorgon. Det är ju trotts allt 13 h att åka/köra så, men som sagt..mycket får man se.

Tyvärr har inte mina julklappar från Sverige kommit som jag skulle gett till min hostfamily på julafton men paketet är påväg så blir att ha lite minijulafton när vi kommer hem istället, aldrig fel de heller.

Nu ska vi börja packa in i bilen, sedan är vi påväg. Tar med mig datorn så kommer troligen blogga under tiden vi är borta.

P&K Ellen

Jul på Svenskaskolan

Heyhopp!

Igår åkte jag,J och L till svenska skolan för lite julavslutning. L går på svenska skolan om jag inte berättat det innan, mycket bra träning på språket. Jag var med förra terminen, är så kul att se att det är så många svenska här runt Denver.
Det var iallafall Luciatåg och julbord, hade svält mig själv hela dagen för att kunna äta mig proppmätt. Träffade Sofie också, hon bor också i en svensk familj, kul att se henne igen.
Blev att dansa runt julgranen, till och med jag fick dansa små grodorna, vi äro musikanter och raketen m.m.
Var jättemätt när vi åkte därifrån men var bara att svira om till partykläder när jag kom hem och åka vidare till Englewood till "Swedish christmasparty" som Linnea och Linda (2 aupairer) stod för. Jag tog med mig Rocky Road och dom andra hade massa gott också...Aladdin-asken var farlig..mmm.

Var en mycket trevlig ikväll, kom hem imorse.... I LIKE!

mmmmmm

Prästens lilla kråka

Emelie,Linnea och en Tysk au-pair
(kommer ej ihåg namn)

Amerikank paj

P&K Ellen

2 blå och 3 vita

Nu ska jag gå tills sängs, klockan har inte ens slagit 8 men mitt huvud dunka sönder snart. Fick huvudvärk förra natten, vaknade många gånger under natten på grund av de men har varut pigg hela dagen men nu ikväll kom den tillbaka. Har precis tagit 2 blå och 3 vita tabletter så nu hoppas jag på en sömnrik natt. (inga farliga tabletter)

Idag har jag och L haft besök, Sandra kom förbi och med sig hade hon såklart lilla E. Bäbisar är det sötaste som finns, när är det min tur? Vi satt iallafall och pratade lite och smaskade på Rocky Road och kakor som J bakade igår. Alltid kul när man får besök och när det är bäbisar inblandat är det ännu bättre.

Annars har det inte hänt så mycket annat idag, jag och L har varit hemma och lekt hela dagen. J kom hem vid 4 och sedan dess har jag chillat runt här i huset. Ikväll bjöds det på HUMMER och GRILLAT KÖTT här i huset, vadå lyxmat?!

Nu ska jag gå till sängs som sagt, ska ta igen alla "halv 8 hos mig"-avsnitt och julkalendern såklart.

Nighty night!

P&K Ellen

Måndag, Tisdag ,Onsdaaaaag.

Jo men Tjena!

Jag skjuter upp alla min dagar då jag ska blogga, tänker "jag gör det imorgon" men imorgon finns tydligen inte för mig. Det har inte hänt jättemycker här i stugan men får väl skriva lite ändå.

Så det som har hänt sista dagarna är att jag varit en runda DT Denver, kikade lite på H&M såklart och hittade ett par snygga svarta vaxade jeans så var faktiskt första paret från H&M som jag köpte då.

Har varit ute på powerwalks både idag och igår, igår gick jag till mataffären och köpte saker till vad jag skulle göra idag: ROCKY ROADS. Idag tog jag en promenad efter att jag lämnat L i skolan, L var lite beskymrad över att jag skulle gå ensam så jag fick låna hennes tjejkompis att hålla i handen under tiden, mycket snällt tycker jag.

Mina Rocky Roads blev lyckade (till slut), jag vet att min kära syster har lärt mig att vänta med Marshmallows till sist då dom har en tendens att smälta för chokladen är varm men det där glömde jag bort idag, dock gjorde jag 2 satser så gjorde rätt på dom andra som jag gjorde.

Nu ikväll var jag på zumban, skakade loss rejält. Hon som håller i det håller inte takten ibland, vet inte om det är meningen att man inte ska hålla takten hela tiden, någon som vet? Ibland är samban (tro de där de) lite svår att göra så blir att hoppa lite på upp och ner istället men det går lika bra det.

En annan sak som jag gjorde idag var att söka på namn, namn som jag själv vill att mina barn ska heta. Kalla mig knäpp men det var faktiskt riktigt kul att se hur många i Sverige som hette alla namn som jag vill mina egna barn ska heta i framtiden. Det namnet som min första unge ska heta (tjej/kille) finns bara EN tjej som heter i Sverige och TRE killar. Förövrigt kommer min unge vara coolast i stan, sådan mor sådan unge..eller? ;)

Nehe, nu blir det julkalenden innan jag somnar, imorgon blir det jobb, troligen kommer Sandra och två tredjedelar av hennes kids.

P&K Ellen

Skilland på årstider


VÅR

SOMMAR

HÖST

VINTER

Georgetown is the shit!

Idag tog Jag,J och L bilen mot bergen till Georgetown. Det är en litenliten by (vet inte ens om man kan kalla det de) där dom var lite småaffär, det är jättemysigt. Idag var det tydligen lite julfirande med Luciatåg, jag vet faktiskt inte varför det är lite småsvenskt där i byn, dom har till och med en affär med massa svensk mat och godis. Såklart blev en runda till affären och köpte lite gottigott, blev julmust (christmas soda), Marabou choklad, Läkerol, Blåbärssoppa och Dubbelnougat. Gick även en liten runda där det var små marknadsstånd med fina handgjorda saker, L träffade en snögubbe som delade ut morötter istället för godis (hmm?). När vi tröttnade så åkte vi hemmåt till Golden igen, åt en "Swedish Limpa"-macka med prästost när vi kom hem, mums!

Har inte gjort mycket mer nu ikväll, klockan är bara 20.00 men jah jobbar ikväll och över natten så jag går till sängs nu. Tänkte jag skulle kolla på Julkalendern innan jag somnar, imorgon får vi ser vad jag hittar på.


Sådana här kan du hitta i bergen i Colorado

Georgetown

DT Georgetown

Stolt Svensk

Luciatåg

Mumsfillebabba!

P&K Ellen

Extreme Makeover

Jag fastnade framför Youtube och "Extreme Makeover", kommer ni ihåg när dom visade det i Sverige och man alltid blev så chockad över att alla så såg fejkade ut?! Jag fastade iallafall framför klipp från de programmen, fattar inte varför dom gör om dom så mycket.

Klart om man har dåliga tänder eller gått ner massa i vikt och vill få det fixat är det ju perfekt men dom förändrar ju dom överdrivet mycket, typiskt USA...allting är så överdrivet.

typ som detta:


P&K Ellen

Tomteparad i Golden

Idag var det som sagt vid 7.15, J smsade precis när han åkt och påminde om att det var Tomteparad i Golden (är varje Lördag fram till jul) så blev att ta det lugnt fram till den började vid 11. Gick hemifrån vid ca 10 för att få bästa platserna, och dom fick vi. Det har varit strålande väder hela dagen idag så var mycket folk i Golden, skojskoj.

Paraden var mysig att titta på, var väldigt amerikansk så ännu roligt var det. Tror aldrig folk i Sverige skulle ställa upp på att klä ut sig så mycket och klä sig i PYJAMAS. Det var en härlig blandning i paraden, allt från westernhästar, clowner till folk utklädda till Starwars och brandmän.

blåblå himmel

Lilla cyklen

liten kör

Tomten i full fart under "Welcome to Golden"-skylten

Starwarsgubbar

Lama (?)

Elvis kom på besök

Cowboyhästen kom ganska nära inpå

Golden 911

Jag och Starwars

Me in my Pink Pants

tjoho!

Det höll på i en timme, sedan gick vi hem och lekte. J jobbar nätter just nu så hon är ledig på dagen så blev att vara hemma med J&L idag, har varit en skön dag. Nu ikväll har jag inte gjort något speciellt, J åkte till jobbet vid 19.15 så jag la L ikväll och det gick bra. Nu ligger jag redo för att kolla på julkalendern, såg idag att jag missat avsnitt nr 6 där Charlie går i skolan men kikade på det innan idag så nu är jag ikapp.

Imorgon ska vi troligen åka till Georgetown där det är lite julmarknad, ska bli supermysigt. I Georgetown ligger även affären där jag och Tess var förra året och handlade svenskt, julmust och grejer.

Nu blir det sängen, natti!

P&K Ellen

Change Up!

Nej men GUUU, jag skrev ett inlägg igår men måste somnat och bara stängt igen datorn när jag insåg att den låg jämte mig inatt.

Iallafall så var jag ledig hela dagen igår, gjorde inte mycket och kändes faktist ganska skönt. Åkte bort en runda till mataffären och köpte lite gott och hyrde en film. Filmen jag hyrde hette "Change up" och handlade om 2 killar (en ungkarl och en 3 barnspappa) som kissade i en fontän och bytte liv. Filmen var ganska rolig faktiskt men var svårt att trycka in i hjärnan att dom var i varandras kroppar ibland, men allt ordnade upp sig till slut.
Somnade ganska tidigt igår, blev att upp och jobba imorse 7.15.

Är inte Ryan Reynolds typ skitsnygg? Va fan håller Scarlett Johansson på med?

P&K Ellen

Sug på nudlar!

GUUUUUU!

Sitter och kollar på "A Cinderella Story" just nu, ganska barnslig film men orka inte slå över nu. Tänkte jag skulle gå och lägga mig snart, är sjukt trött. Kom precis på att jag är sjukt sugen på NUDLAR, vet inte varför.

Sista dagarna har varit lite jobbiga, i Tisdags var jag i Lakewood och mötte upp Tess på ett mexikanskt ställe. Dom bjuder på gratis mat om man köper drinkar, vi tog 2 Margaritas var och sedan åkte vi hem till Tess och packade, hon ska på äventyr. När jag kom hem från igen så kände jag att jag mådde jätteilla, kräktes hela natten och på morgonen efter kände jag mig jättekonstig och var inte alls sugen på mat, har inte ätit riktigt sedan i Måndags kväll och känner mig fortfarande lite konstig i kropp och knopp.

Som sagt så ska jag gå och lägga mig strax, imorgon är jag ledig och sedan jobbar jag Lördag och Söndag. Pratades om att kanske åka till Georgetown och kolla på lite julmarknad/Luciatåg i helgen också, får se vad som händer.

Klarblåhimmel idag, underbart!

P&K Ellen


Aupairmöte + julklappsbyte

Fy farao säger jag bara!!!

Igår var det årliga julklappsbyte-aupairmötet hemma hos våran LCC. Hon hade sagt att vi skulle köpa ETT paket för 10$-15$ och självklart köpte jag ett paket för så mycket, igår fick jag ett mejl från henne att inte glömma ta med våra desserter och våra TRE paket för 3$-5$. Skrev tillbaka att hon hela tiden sagt ETT paket men fick svaret "det löser sig".

Jag åkte dit med mitt paket, första som hände när jag kom in var att min LCC tog mitt paket och sa "du kan spela med mina 3 paket". Vi åt lite kakor som alla tagit med sig, jag hade Cornflakeskakor med mig som alla smaskade upp innan jag inte ens hann smaka själv.

När vi väl skulle leka den där "paket-leken" så skulle helt plötsligt våran LCC vara med och gick och hämtade mitt paket, frågade henne om jag skulle ta tillbaka det eller vad vi skulle göra eftersom jag hade en dubbel/trippel så dyr present än alla andra men hon sa bara "den är värd 3 paket". Det är väl skitsamma? ELLER?

Spelet gick iallafall ut på att man skulle slå någon tärning där siffrona betydde olika. Var kaos kan jag säga eftersom alla hade olika regler. Man skulle iallafall "ta ett paket från den högra personen", "ge ett paket till personen vänster om dig" m.m. Det slutade iallafall med att vissa inte hade några paket och några hade 10, orättvist tycker jag!

Min LCC

Marta och Chloé

Olga och Beauté (uttalas beauty (skönthet asså;)) )

Allt slutade med att jag fick en polkagris (5$ var de va? bullshit) och en bodylotion (inte $5). Skitsur åkte jag därifrån, var bitter på dom som var där faktiskt. Det är en tjej från hmm Ungern tror jag som sa att vissa paket var fula och hon gav bort sina paket i slutet för hon inte gillade dom, snäll du är då!

Åkte hem iallafall och somnade på stuss efter att haft huvudvärk och kramp i magen hela dagen.

P&K Ellen

Att utvecklas som person i ett annars land!

Vatt nere på NOLL och vänt, nu är jag tillbaka....½ iallafall. Sista dagarna har varit lite upp och ner men det börja ordna upp sig nu igen, som tur väl är.

Det är underbart att få se ett land som är så olikt Sverige där alla människor är olika och bete sig olika i olika situationer...MEN det är så svårt hur man ska vara i alla situationer som uppkommer, allt kan missförstås pga språk och alla är vi olika på att reagera i alla situationer.

Jag känner själv att jag förändrats efter 1,4 år efter att ta ha umgåtts nytt folk, på gott och ont. Hemma i Sverige är man van att kunna springa över till sin kompis, ringa sin kompis när man har problem, man vill umgås eller bara prata strunt. Här har man fått börja om ett liv med allt från nytt umgänge, ny mat till nya shoppingbutiker och ny natur. Även om det är kul att få lära sig allt nytt, så saknar man ändå sina gamla vanor att veta allt om alla och att veta vad man kan göra när man inte har något att göra.

Snart är mitt 1½ år slut här i USA, det har gått jättefort (nästan för fort) men jag känner att jag har utvecklats som person och att dessa 17 månader har gjort mig till en ny människa. Även om jag är gamla vanliga Ellen som älskar att festa, våga säga vad jag tycker och älskar att shoppa så har jag ändå fått nya intressen och träffat människor som lärt mig nya saker.

Jag ska ta vara på dessa sista månader som jag har här nu, detta är min chans och jag ska ta den. Jag ska fira jul i USA, Nyår vet jag inte vad som händer, jag ska ha en till födelsedag i USA, jag ska lära mig att åka skidor.... jag ska helt enkelt ta vara på denna sista tiden i detta knäppa, roliga, annolunda land.

Upp med hakan Ellen, du är starkare än du tror!

P&K Ellen

TIPS!!

Till dig som inte fick tag på Jeffrey Campbell LITA Spike, här finns ett par typ likadana OCH för en billigare peng.

Ni hittar dom HÄR

Skitsnygga enligt mig!


P&K Ellen

-10 inatt....

Låter inte så mycket i era öron kanske men i USA mäter man temperatur i Fahrenheit dvs -10´F = -24´C... Så om jag ska gå ut och nattvandra ikväll så kommer jag ju troligen frysa rumpan av mig. Kände redan nu när jag stack ut näsan för att ropa in hundarna att de gjorde ont att andas.

Nu ligger jag iallafall inbäddad i en varm säng och ska sova strax, här ligger jag bra.

Idag har jag varit ledig hela dagen (började 17.00), tog en runda till Mallet för att fixa lite julklappar, lovade mig själv att inte köpa något till mig själv men såklart blev det inte så, men jag kan ju iallafall pricka av en punkt på "vad-jag-ska-köpa-innan-jag-åker-hem"-lista, blev ett par V.S byxor med matchande hoddie.

Har har ett par klappisar att köpa innan jag kan skicka dom till Sverige, pratade med min mor och vi bestämde att vi inte skulle skicka klappisar fram och tillbaka men jag köpte bara något pyttelitet till allihop och sedan har jag ju min födelsedag i Januari men tänkte fira den när jag kommer hem i Februari.

SÅ TILL ER SOM VILL KÖPA JULKLAPP/FÖDELSEDAGSPRESENT, SPARA DEN TILL FEBRUARI!!  ;);)

Nu ska jag sova, natti!

P&K Ellen

Julen i USA 2011

Tänkte berätta hur jag ska fira min julafton detta året med nytt sällskap och nytt julbord, allting nytt!

Den 19 December så sätter vi oss i bilen och kör mot Minnesota, tror bilresan kommer ligger på ca 13 timmar men mycket kommer jag får se. Vi kommer troligen korsa 2 stater (Nebraska & South Dakota) som jag inte varit i, även om jag inte kommer se så mycket så kan jag ju säga att jag varit där iallafall.

Så som ni kanske räknat ut så ska vi fira med min hostmums familj, vet inte om det kommer vara några mer där men det märker jag väl förhoppningsvis. Eftersom min hostmum´s mamma är svensk så kommer det troligen vara några svenska delikatesser på julbordet, om inte så är det alltid något nytt och spännande att prova på.

Det kommer troligen vara snö och julkänsla i Minnesota som vi just nu har här i Colorado så det är jag inte orolig för MEN det kommer kännas konstigt att inte vakna upp i sin säng i Tingsryd, gå ner och krama mamma&pappa godjul, sno några från pappas köttbullar för att kunna en god julaftonsmacka, göra sig iordning för att gå till kyrkan som tradition, kolla på kalle anka med min släkt, gå ner till Kusin Erik och tända ett ljus, äta all god julmat som pappa gjort och öppna fina julklappisar och vara med dom som står mig närmast hjärtat.

Det kommer bli tungt men jag får se detta som något nytt, inte alla som får fira jul i USA.

Nu vet ni hur min jul kommer se ut, hur kommer din se ut?

P&K Ellen

December DÅ och NU

DECEMBER 2010


DECEMBER 2011

Snö Snö och ännu mera Snö

Lilltösen är i säng, en trött Swedish Nanny är vad jag är just nu. Har jobbat 7.00-21.00 (hon är 19.27 nu) idag så ni kanske kan förstå att mitt huvud inte är riktigt med just nu.
Det har kommit mer snö idag och varit jättekallt men vi var ute en liten runda iallafall innan vi tröttnade på snö och stelfrusna fötter, gick in och gjorde julpyssel istället.

Det är pyntat här i huset med julsaker, nu när snön har kommit också så känns det verkligen nära till jul nu. Som ni kanske vet så ska jag ju fira här i USA i år, är lite skrämmande men vet att jag kommer bli bra omhändetagen men kommer ändå kännas konstigt att jag inte fira med min familj som jag gjort senaste 21 åren.

(Tänkte berätta imorgon hur jag kommer fira min amerikanska jul iår)

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag, kollat lite film och ätit popcorn. L gick och la sig tidigt idag även om jag fick henne att sovamiddag idag, även jag fick mig en nap.

Nu ska jag ta en snabbdusch innan jag går och lägger mig också, även om klockan inte är mycket så finns det inte så mycket att hitta på just nu här i huset.

Imorgon ska jag umgås med Mr om det inte är allt för dåligt väder, han skulle kommit en snabbis idag när L sov men han hade lite saker att göra så jag gav honom förslaget att ses imorgon istället då jag är ledig. Fick reda på att jag ska jobba imorgon vid 5 eftersom J&J ska iväg, men hoppas på att få se Mr innan dess iallafall.

Så nu ska jag duscha som sagt.

P&K Ellen

Torsdag - Lördag

Hej/Hello/Labas/Cześć/привет/Selam!
(vad vet jag, kanske är du från turkiet, polen eller ryssland m.m)

Ska strax stänga mina blå/grå, är riktigt trött i huvud och kropp. Sorry som vanligt för jag inte uppdaterat men får bli en snabbgenomgång på vad jag gjort sen i Torsdags.

Som ni bode veta så vandrade jag ju till Starbucks i Torsdags, chillade och hade det j*vligt gött faktiskt. Efter någon timme där så pratade jag med Mr, pratade om att träffas men eftersom det var så snöigt så var jag lite skeptisk till hur vi skulle ses då det var farligt för oss båda att köra. Till slut så sa Mr att han kunde komma och hämta mig, tydligen skulle det smälta under kvällen. Jag gick hem i snön igen och gjorde mig iordning lite snabbt, satt och väntade på att han skulle höra av sig. Efter någon timme så sa han att han skulle köra, det ska ta ca 15 min att köra från Littleton till Golden, efter 1 h så blev jag lite orolig och fick massa dumma tankar i huvudet att han skulle ha krockat och jag skulle inte få reda på något för ingen visste ju att han skulle till mig, efter 9 samtal till hans mobil så ringde han upp mig och undrade varför jag ringt han så många gånger (PINSAMT ELLEN).....

Han hämtade upp mig iallafall till Littleton och sedan lånade jag hans bil till affären för jag skulle köpa lite till min dessert som jag skulle göra. När jag kom hem till Mr igen så kollade vi på film och Mr gjorde mat till mig, lyx? jode! Inte varje dag man blir bjuden på "Eggplant Parmesan", hade nog kunnat leva på den rätten (efter att ha ätit den i Torsdags) och någon dessert blev det inte eftersom vi var så mätta. Vi kollade lite mer film innan vi gick och la oss, kan inte fatta hur kall hans lägenhet, skakar mig alltid till sömns.

kocken

Han tvingade mig

På Fredagmorgon så hade vi inga alarm ställda så vi sov till vi vaknade, guuuud så skönt det var. Gick från sängen till soffan och kollade på mer film, kollade på en dokumentär om Pearl Jam, där har ni mitt nya favoritband även om det är typ 20 år gammalt. Jag bakade min kladdkaka och sedan åkte vi vidare till ett ställe som heter "Sweet Tomatoes", det är ett ställe som bara har Buffé. Dom har Pizza, Sallad, Pasta, Soppa och GLASS så man hittar alltid något som man tycker om. Både jag och Mr kunde nästan inte gå efter att ha ätit, var såååå gott men vi blev så mätta. Åkte hem en runda och tittade på lite tv innan vi smakade av min kladdkaka, fick inte ner mycket men gott var det iallafall, och Mr blev glad efter att jag lämnade kvar typ hela. Mr körde hem mig ca 5, när jag kom sminkade jag mig lite och sedan iväg igen.

Varje år har dom en Candlelight-walk (tror jag den heter) här i Golden, det är som ett lååångt tåg och vem som helst får vara med. Dom börja gå från en lång backe och sedan ner till en scen där det är lite uppträde och sådär. jag gick dit med min hostfamily men tappade bort dom lika snabbt så jag gick runt där själv och kikade, är så mysigt med allt juligt, Tomten var där också. Sen innan dom slutar så sätter dom igång alla ljus som sitter i träden så nu är hela Golden täckt med träd med ljus i, myspys.


Gick hem efter ett tag då jag inte kände fötter och händer längre, blev att gå och lägga sig nästan direkt, kollade lite tv men annars inget.

Idag har jag inte så mycket, skulle egentligen varit en julparad igen som ska vara varje Lördag fram till jul men när jag snörat på mig mina kängor (tar 100 år) och gått ner till DT Golden i lätt snöstorm så var det helt tomt och tydligen hade dom ställt in det "pga dåligt väder", kände jag inte ville gå hem direkt så jag gick till Starbucks med hopp om att det kanske kunde bli en parad men icke.

Gick hem och chillade lite innan jag åkte till Target och fixade en julklapp till på Onsdag, ska på au-pairmöte med julklappsbyte. Jag köpte en "Fondue for 2", jättesöt faktiskt...jag hoppas jag får en fin julklapp detta året, förra året´s var inge att hänga i julgranen:P

Har bara chillat sen dess, har ätit världens godaste soppa med min hostfamily och nu ligger jag här och ska sova strax, imorgon blir det jobb.

P&K Ellen


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAG LILLEBO

Idag säger jag GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till min käre lillebror, han är inte så liten längre men han kommer ju alltid vara min lillebo. Önskar jag kunne varit hemma så vi kunnat göra något coolt uteställe osäkert, får ta de när jag kommer hem igen.

Grattis!


Jag och Petter i vårat hus i Skåne

Jag och Petter på Time Square
Jag och Petter uppe i Empire State Building


P&K Ellen

Välkommen snö!



Igår +18 SOLSKEN.....Idag -5 SNÖÖÖÖÖ


Imorse när jag steg upp var jag nära på att ligga kvar hela dagen, har fått för mig att jag inte gillar snö men så är nog inte fallet. Visst jag föredrar att gå runt i Converse året runt men ganska nice med stora kängor också. Slängde i mig lite frukost och gjorde mig iordning för att möta de vackra vinterlandet. Blev att klä på sig riktigt för att inte frysa ihjäl, jag har ingen riktig vinterjacka här så fick bli skinnjackan med min nya H&M-tröja, I LOVE!

Vandrade till Starbucks som jag är nu, jag frös inte en enda gång under min promenad men det blåste upp lite snö i ansiktet, kan ju säga att det är ca 30 cm snö just nu, imorgon ska det vara uppehåll och på Lördag kommer det mer snö. Idag skulle jag följa med J och L till skidbacken för L ska börja på skidskola, jag skulle med idag och checka läget. Jag känner jag vill åka skidor iaf EN gång innan jag åker hem, hoppas jag inte bryter några ben bara.

Sitter och dricker en god varm Chailatte nu och kollar på julkalendern, såklart glömde jag mina hörlurar men har ljudet lågt.

Nu ska smutta vidare och kika på alla snögubbar som kommer in här på SB.

P&K Ellen

zumBa!!!

Hali Hallå!

Här ligger jag redo för att sova, klockan slog precis 22.30. Vilken underbar dag det varit idag, som sagt så gör solen mig på strålande humör och kvällen slutade med ett zumbapass som jag självmant gick på.. inte vanligt;).

Idag efter jag hämtat L från skolan så gick vi hem och jag gjorde en trolldeg, trolldeg ska trollungar ha. L provade några gånger att ta en bit av degen i munnen men med en deg på salt, vatten och mjöl så kan man inte mer än spotta så fort det kommer in i munnen. Vi gjorde iallafall små "fakecookies" som vi så fint kallade dom, L berättade för både sin pappa och mormor om sina fantastiska "fakecookies" som man inte fick äta.

Nu ikväll gick jag som sagt på ett Zumbapass, gud vad roligt det är. Jag fattar inte varför jag hoppat över det nu varje Onsdag sen typ 3 månader tillbaka. Jag var nog yngst på passet idag iaf, gulligaste var en kvinna i typ 55års åldern som verkligen gjorde allt för att hinna med i dans+sång, sånna personer diggar jag.... dom kommer på träningen och gör det bästa, dom ger inte upp även om danserna är svåra att hänga med på.

Nu ska jag strax sova som sagt, blir lite "halv 8 hos mig" först och imorgon ska jag kolla på Julkalendern, hoppas den är mysig och julig.

Imorgon ska det bli snö, TJOHOOO! NOT!


Jag i fin fina vädret

"Fakecookies"

P&K Ellen

RSS 2.0