Växjö, världens tråkigaste stad!

Ligger i min säng nu och vänta på fröken Caroline ifrån Växjö, dom är lite sega där I KNOW. Växjö är förövrigt världens tråkigaste stad, är det en stad jag ALDRIG skulle flytta till i hela mitt liv så är det just VÄXJÖ, sorry men så är det!

Idag är jag ledig, vaknade 9 av att en brasilianare ringde och väckte mig och tvingade mig till parken. Satt och pratade någon timme, han snackade om sina "Birdies"... satt länge och funderade på vad han menade med Birdies men jag sa ingenting. Till slut så sa han det igen och då fick jag nog och frågade vad han menade med birdies och om man sa så i hans land kanske. Tyvärr pratar inte brasilianare så bra engelska, han ju sagt BUDDIES hela tiden, allt föll på plats när jag väl förstod vad han sa.

Nu sitter jag som sagt och väntade på Carre, hon är ledig fram till Måndag nu så jag fick henne och komma hit..jag har ju lite svårt att ta mig till platser. Imorgon flyttar jag även in i Caroline´s hus, ska sova där till på Måndag (tror jag) och det blir massvis med party även denna helgen. Snackas om poolaparty på Lördag eftermiddag men får se om vi hamnar där eller någon annanstans.

Nu ska jag göra mig iordning och hoppas på att Carre kommer strax!

P&K Ellen (your biiiiiiirdie)

SÅHÄR GICK HAJATTACKEN TILL I MIAMI!!!!

Gick ut i vatten och gjorde mig redo för lite paddleboard:

Jag paddlade på och det gick jättebra... plötsligt såg jag en HAJ 3 meter ifrån mig...:

Så jag vände brädan och paddlade utan panik (bullshit) in till stranden...ni ser kanske paniken i mitt ansikte?:

Och jag kraschade på stranden med paniken kvar i ansiktet:

 

Tyvärr fick jag inte med på kort att hajen bet av mig mitt ben, men så var det.....typ.

Tror ni på mig nu då?

 

P&K Ellen


OBS. Ingen vistelse i parken efter solen gått ner!!!!!!!!!!!!!!

Tjollahopp!

Dax för att sova för en viss Ellen C, klockan är 21.38 och jag har redan somnat en gång i soffan och en gång i sängen så bestämde mig för att gå och lägga mig på riktigt istället.

Idag har inte varit så speciell dag mer än att det varit kokhett ute med sol ena sekunden och andra sekunden har det varit kokhett utan sol... dvs kokhett hela dagen. Blev uppstigning 06.45, gjorde frukost till fröken L, sedan gjorde vi fina pärlarmband och sedan blev klockan dax att gå till parken med snacks. Idag tog vi hennes lilla cykel till parken, dock blev hon trött efter halva biten (läs. 20 m.), men som den dumma au-pairen jag är fick hon leda cykeln istället för att jag skulle bära den, men hon var jätteglad och stolt att hon kunde leda den fint och parkera den.

 

L lekte runt med massa andra barn, jag gick tillsägelse att jag inte fick följa efter henne eftersom "hon var med sina vänner och det var inte mina vänner och då får jag inte vara med", jag tackade inte nej till lite stek i solen under tiden. När vi tröttnade på barn i parken gick vi hemmåt och gjorde lunch och sen blev det naptime för L (och mig).

 

Nu ikväll har jag inte gjort något, är helt slut i kropp och knopp. Blev bjuden till Caroline på filmkväll men blev lite sent när jag väl var klar med allt. Åt god tacos med familjen istället, tackar man ju inte nej till. Skulle även möta upp Thiago i parken , men det blev försent och mörkt... ni som inte vet så får man inte vistas i parken efter solen gått ner, fråga mig inte varför.

Jag idag!

Nu ska jag sova iallafall, hoppas det händer något skoj imorgon på min lediga dag. Caroline är också ledig imorn så hade ju varit kul och träffa henne när vi väl är båda lediga på en vardag.

Godnatt alla glada och inte glada!

 

P&K Ellen


New Levis in


I wish they all could be california girls


Mamma kommer inte gilla det, men jag tycker det är ballt! ;)

P&K Ellen

Midsommarhelg

Fredag - Midsommarafton
Var ledig hela dagen och väntade in Linneá som skulle hämta mig. Vid 3 kom Linnea och vi körde vidare till Mills där vi kollade efter skor till kvällen. Vid halv 5 kom vi hem till Linneas hus och gjorde oss iordning, eftersom det var så sjukt varmt ute så var det inte de lättaste att sminka sig och klä på sig utan att svetten rann. När klockan slog 6 blev vi skjussade bort till busshållplatsen där Caroline väntade, dock hade Linnes glömt deras dricka hemma så blev bara att GÅ hem till Caroline, hämta hennes bil, lämna av mig på busshållplatsen,hem till Linnea och så kom dom tillbaka. Hoppade av vid parken där vi skulle ha våran lilla picnic, insåg att vi kanske valt fel park när det kommer fram en man i 40 års åldern (Fulllllll) och förklarade att han kände alla i parken och det var "deras" park. Medan i satt där och käkade så trillade det in mer svenska tjejer i våran picnic, alltid kul och träffa nya människor. Efter att vi mättat våra magar, pratat skit och hmm försökt oss på hoppkort så blev det dans. Eftersom vi inte hade någon midsommarstång så fick vi ta en staty som föreställer en cowboy och en häst (SÅ colorado), kul var det iallafall.
När klockan blev mera så samlade vi ihop oss och gick mot stan, ramlade in på en bar som heter Brothers...samma bar där jag hängde med Mr Långhårig, där även hans bästa kompisar jobbar så jag fick underligga blickar av dom:P..dock ingen Riley. Sedan gick vi vidare till Wicked Garden fär att skaka rumpa men min energi försvann och när vi även hamnade på Lavish så hamnade jag utanför istället, deppandes på en trappa. Mötte upp Caroline på Subway senare och tillsammans tog vi en taxi hem till henne. Sjukt kul och annolunda midsommar, tackar alla tjejer som var inblandade.

Kunde ingen sagt till mig tidigare att jag hade genomskinlig klänning?

Jag och Caroline

Linnea,Ida,Jennie och Caroline

Mina chokladbollar!

Ej öron, Ej öron......

Äre Midsommar så äre....

Alla utom Linnea

På Brothers

Lördag - Sushinight
Mådde förvånadsvärt bra på morgonen när jag vaknade upp i Caroline´s säng. Vid typ 11 vandrade vi bort till Linnéa och sedan åkte vi vidar downtown, kollade affärer och kollade på roligt folk. Kunde inte komma fram till vad vi skulle hitta på så vi åkte till Golden, jag hämtade min bil och sedan åkte vi downtown för att äta sushi. Killen på sushiställen va jättesöt, så söt att vi gav han Linnea´s nr (när hon var på toa), efteråt gick vi upp mot bargatan och försökte komma på vart vi skulle ta en drink men gick sådär, hamnade på en bar på 16th Street Mall till slut men nice var det.

Carres och Linneas vän där på kanten

Caroline vad glad för sin klänning:)

Klart att en trött Ellen ska överpoosa!

Godaste sushin

Linnea dricker Soya

jag äter Sussi!

Caroline dricke ÖÖÖÖÖÖL!

Jag fick mitt efterlängtade vin

Söndag - Buffalo Bill och häng i Golden
På Söndagen var det dax för lite jobb för mig, 9-13. Jag och L lekte ute i det fina vädret och var i parken en runda innan J kom hem. Vid 14 kom Linnea,Caroline, Steffi och Anne och plockade upp mig, vi åkte på en liten minitripp. Första stoppet var Buffalo Bill, utsikten där upp är sjukt fin och inte fel och säga hej till Billan när man väl är där (btw, Linnea visste inte vem Buffalo Bill;)). Påvägen ner till Golden igen stannade vi till vid Mét och åt jordgubbstårta. Tog lite hoppkort och lojjkort innan vi körde neråt för att sedan köra till Good Will (secondhand), tyck jag är knäpp men jag hittade ett par Levis-jeans (håll i hatten nu) till en bäbis och jag KÖPTE dom... hittade även en shyrr levis-jeansjacka och höga levis-jeansshorts. Efter secondhand köp åkte vi vidare till Woddy´s och käkade pizza, kollade in den charmiga servitören och åt oss spyfärdiga. Efteråt så gick vi hem till mig och hämtade filt och fick ner till vattnet, kollade på dom som paddlade med sina båtar (?), tog lite kort och sedan gick vi mot city golden. tog massa kort på "welcome to golden"-skylten, stannade till på glassfären och satte oss på starbucks, kändes som vi bara åt hela dagen men så är det ibland. När vi kom hem till mig igen så satte vi oss och pratade min min hostmorsa, vi pratade om allt... J avslöjade massa saker för caroline och linnea som var hemliga..:P Klockan blev ganska mycket innan flickorna åkte hemmåt och jag kröp ner i min EGNA säng och somnade på direkten.



Min midsommarhelg har varit mycket rolig, galen och händelserik!

P&K Ellen

Kommer!

Allt om min midsommar helgen kommer in imorgon, har inte fått alla bilder och vill ha allt samlat innan jag gör inlägg om min underbart roliga helg :)

Midsommar förberedelse

Jaha då var "den stora dagen" här, enligt mig tycker jag Midsommar är ganska överskattat eftersom det känns som folk bara super och slåss (dom tycker det ska vara så). Förra året var jag på Öland med Emma, bästa festhelgen ever och då tyckte jag faktiskt midsommar var meningen att firas.

Eftersom man är på andra sidan Atlanten så känns det som det bode firas eftersom ingen annan firar det här och då blir det roligare. Bästa Linnéa hämtar mig lite senare och sen ska vi till en park och käka småkäk, fira midsommar och dansa runt en träd (har inte hunnit fixa en stång). Det kommer en tjej som är en gammal au-pair, hon verka jättetrevlig iallafall och sen blir det Jag,Linnea,Caroline och Hanna (finne). Jag köpte med mig svenska flaggor hemifrån så här ska de viftas. Efter parken dra vi vidare ut och skaka rumpa, jag är taggad till tusan. Får sova hos Caroline med, räddade min midsommar!

Idag har jag än sålänge inte så mycket mer än cyklat bort till affären och handlat lite inför kvällen och sedan vidare till spritaffären och köpte lite vin, insåg när jag kom hem att jag köpt ett typ alkoholfritt vin så får fixa nå mer sen. När jag kom hem igen så gjorde jag chokladbollar, smeten såg jättekonstig ut så får se hur det blir senare.


Jag tidigare idag!

P&K Ellen

Midsommar outfit 2011


P&K Ellen

"You look like a princess"

Min blogg har varit knäpp idag, jag har skrivit inlägg men varje gång jag ska publicera så står det att det inte går, wierd. Nu funkade det iallafall och får väl berätta om min händelserika dag.

Vaknade 9 för att sedan göra mig iordning för lite jobb. Idag är det riktigt fint väder så gick ut en runda till parken och sedan vidare och köpte smoothie. Det kryllar verkligen av barn överallt pga deras sommarlov, dom tar upp hela lekplatsen.

Sen blev det hem och åt lunch och powernap, roliga var när jag stod och gjord iordning mitt hår så ser jag helt plötsligt i spegeln en liten yrvaken flicka, L hade inte ens ropat på mig. Hon tyckte jag såg ut som en prinsessa, första gången som 22åring jag får höra de. När J kom hem sen så gick jag ner och försökte hitta något till imorgon, får bli min blommiga klänning som jag köpte på Monki nu när jag var hemma, youtubeade hur man gör sotande ögon så vi får väl se hur resultatet blir imorgon. Jag är inte den som bruka sminka mig så mycket, pga att jag inte kan så vi får se imorgon hur det blir:)

Nu tänkte jag cykla bort till affären för att köpa saker till mitt negerbolls-bak imorgon, tänkte jag skulle bjuda dom fina svenska flickorna i parken imorgon:)

P&K Ellen

Min USA-klänning

Är det bara jag som tycker min usa-klänning är grymt snygg?...haha...

(Det är sånthär man håller på med när man är uttråkad)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

P&K Ellen


22/6 - 2011

Idag är en mycket skön dag här på andra sidan Atlanten. Det är ca 26 grader, alla är sommarklädda, alla är glada så man kan inte klaga. I helgen ska det tydligen bli 33 grader, lite annat än midsommarvädret i Sverige ;)..

 

Idag började jag "jobba" 07.00, jag och L tog de lugnt fram till 9.30 då vic gick till parken med en filt, snacks och massa böcker. Vi satt där i skuggan och läste svenska böcker och ibland kom det andra barn som var nyfikna också. Efter ett tag tröttnade L på min högläsning så hon sprang och lekte istället med dom andra barnen.

 

Ikväll ska jag möta upp Caroline någonstans, troligen Cherry Creek Mall eller något, bruka bli så. Känner jag behöver träffa lite folk och vara social. Nu ska jag ta en powernap, är sjukt trött. Bode kanske hänga ute när det är så fint väder men ibland är det skönt att fly de också. BTW L sover just nu, så ni inte tror jag går på powernap och har henne vaken;)

 

P&K Ellen


http://www.bloggriket.se/


http://www.bloggriket.se/

Planer!

Igår på kvällen blev det en tripp till Evergreen, Thigge bjöd mig på filmkväll. Vi kollade på Just go with it, jag kollade den filmen när jag åkte hem till Sverige på flygplanet. Mycket rolig film men som det hände härromdagen på bion så somnade jag även denna gång, men jag missade ju inget. Trevlig kväll iallafall!

Vi försöker planera midsommar, vi är ett litet gäng just nu som snacka om att mötas i en park och kanske gå ut efteråt, dock måste jag köra eftersom jag inte har någonstans att sova så blir nog en lugn kväll för mig. Jag har köpt med mig svenska flaggor från Sverige så här ska de firas så gott det går:)

Idag jobbar med, ska snart gå till parken jag och min trollunge! Hörs sen!

P&K Ellen

Vanor!


Tänkte jag skulle börja bli lite nyttig igen, det är svårt de där med vanor. Som tex i Sverige nu när jag hemma så drack inte EN ENDA droppen vatten på hela veckan, här i USA dricker jag minst 2 liter/dag.. I USA äter jag stekt ägg till frukost varje dag, nu när jag var hemma så åt jag det inte en enda gång. Det var bara några saker som föndras när jag är på dom olika ställerna.

Men nu är jag i USA igen och då dags att komma tillbaka till mina "bra" usa-vanor. När jag är hemma i Sverige igen får jag bättra på mig men just nu är jag ju inte där såååå, det får vänta!


P&K Ellen



kommentarer!

Visst jag är världens sämsta bloggare (om man får kalla sig så) men ändå har jag många som läser min blogg varje dag, mer än jag någonsin kunde tro. MEN det jag saknar är en kommentar någon gång, jag är nyfiken på vem/vilka som läser min blogg.....

Fram med språket nu, vem är du som läser min blogg?

Powerwalk 05.57

Jahopp, då har man haft en sömnlös natt!

Gick och la mig vid halv 10 igår att att sedan somna som en stock, vaknade vid 03.00 och var jättepigg. Kollade lite svensk tv på datorn och försökte sova lite men gick inte så bra, när klockan blev 05.30 bestämde jag mig för en powerwalk. Var tvungen och tänka efter om jag verkligen skulle men vid 05.57 var skorna knutna och klara så fick bli en promenad. Promenad och Promenad var det faktiskt inte, sprang nästan hela tiden och det för mig väldigt impad av mig själv eftersom jag haft världens sämsta kondis....men inte längre!

Nu har klockan landat på 07.15 och jag har ingen aning om vad som händer idag mer än att ta hand om trollungen när hon sover middag. Kanske tar en runda till gymmet ellet sätter mig vid vattnet med en bra bok.

Thiago kommer hem idag från Las Vegas och han undrade om jag ville kolla på bio med han ikväll, somnade ju på bion härromdagen, hur ska de gå ikväll isf?

Nepp, nu blire frulle och sen hopp in i duschen!

P&K Ellen

Mr. Popper's Penguins

Regnet öser ner utanför fönstret och jag sitter med en vaaaarm Chailatte H2O.

Igår när jag i min ensam låg och grät ringde Amanda och frågade om jag ville hitta på något, hon räddade min kväll. Vi åkte bort till Mills där vi kollade i lite affärer, Victoria Secret har stor rea just nu så blev lite köp där. Vandrade runt lite överallt och kollade, jag känner inte så jättesugen på att shoppa just nu så blev bara min köp från VS.
Efter ett tag hörde Caroline av sig så hon kom och mötte upp oss på Target och vi bestämde oss för att gå på bio.

Amanda hade hört talas om någon pingvinfilm med Jim Carrey så fick bli den, dock somnade jag ca. 6 gånger under filmen så kommer inte rikigt ihåg va den handlade om. Det jag såg va inte så jättebra iallafall, barnfilm tror jag.



Efter filmen när vi skulle åka hem så var det vääärldens åskväder och blixtrarna lös upp hela himlen, har längesedan jag såg sådant väder. När jag väl kom hem så somnade jag nästan direkt och sov hela natten. Tror jag börja komma in i USA-rytmen igen, hoppas iallafall.

Nu sitter jag som sagt här och det öser ner utanför, när det lugnat ner sig ska jag cykla hem och slå på en film tror jag. Jag glömde lixom min skinnjacka hemma i Sverige (kom på de halvvägs till göteborg i lördags) så jag har bara en tunn tröj-jacka på mig, vill inte bli mer förkyld än vad jag är.

Nu är det påväg bort regnet så ska packa ihop mina saker, hörs när jag är hemma!

P&K Ellen

Min överaskningstripp till Sweden (Blandat)

Jag har hittat på massa när jag varit hemma som sagt, tack alla nu som gjort det till en bra sverige vistelse.

Var i Skåne hjälpte pappa att hämta en bil. Åkte vidare till Malmö och checkade shoppingen, fanns dock inget på Weekday som jag hade hoppats.

Umgåtts med fina vänner (lagat soppa hos Anna, kollat på fotboll, spelat kort, grillat)

Varit och grillat hos mina kusiner

Umgåtts med Ville i Tingsryd och Karlskrona (elin och jonas också)

Fikat på Börjes


Andra saker som hänt som jag inte har bilder på är att jag varit hos min Morfar och hälsat på och
grillat hos min syster


Jag har haft en underbar vistelse i Tingsryd/Sverige. Nästa gång jag kommer hem är i Januari, längta som bara den även om jag trivs här i USA.

P&K Ellen

Min överaskningstripp till Sweden (Jönköping)

Var meningen att jag skulle åka till Jönköping och Malin redan på morgon men jag hade huvudvärk och var jättetrött, pratade med henne och bestämde att jag skulle komma lite senare (om jag ens skulle kommit). Jag fattar inte att jag ens att jag tänkte tankten på att INTE åka, hade ju underbart skoj!

Tog bilen vid 14.00 och körde norr ut, efter 2 ½ h var jag framme i staden Jönköping. Malin mötte upp mig på en mack precis vid motorvägen, blev kramkalas. Åkte hem till hennes bror och gjorde oss sakta iordning oss för kvällen, hällde upp några glas vin och pratade om vad som hänt på sistone i Sverige och Usa. Sen kom hennes brors kompisar och vi började spela ölspel och hade trevligt. Var meningen att vi skulle hitta på massa andra saker men vi tog en hemmafest med killarna istället och det va minst lika roligt (vet ju inte hur det andra skulle blitt). Sen tog vi taxi ner till downtown Jönköping och gick till nå ställe, shottade och gick sedan vidare till Harry´s- Sliver. Träffade på några trevliga killar (män kanske är rättare ord), jag stod och pratade med någon 42 åring som pratade om sitt barn hela tiden, jag stod och lyssnade och var jätteintresserad tydligen. Efter ett tag när vi tröttnat så drog jag och Malin ut på dansgolvet, grymt bra tryck. Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg jättemycket ifrån kvällen, kommer ihåg att Malin försvann, jag träffade en kille jag pratat med lite innan, vi hittade Malin, vi försvann.... vad hände sen?

Morgonen efter kom Malin och vi åkte och käkade pizza, hämtade hennes lillasyster och sedan åkte vi ner till vattnet och åt glass. Var sjukt fint väder, dock var jag täckt från huvud till fötter men njöt ändå. När klockan blev eftermiddag så tog jag min bil och körde hemmåt till Tingsryd igen, tråkig resa hem eftersom jag egentligen skulle vilja stannat i Jönköping ett tag.

Det var 2 sjukt roliga dagar i Jönköping av det vi hann med men jag får ta mig en tripp i Januari när jag kommer hem sen.

Tack världens bästa Malin för du är som du är!!! Du är en vän jag hoppas jag kommer ha livet ut!



Jag har saknat dig fino!

Armhävningar

Gillar min nya frilla?

Rädd Malin?

Galna jönköpings-bor

Shorts i stora lass

<3

Malin snodde min 42åriga farsa

Hockey Hockey Hockey

Finaste Malin

Hoppkort!

<3

P&K Ellen

Min överaskningstripp till Sweden (Studenten)

Vilken tripp till Sverige jag hade!!! Mycket har jag hunnit med men ändå hade jag velat göra mer än så.

Tänkte jag skulle skriva lite om min tripp men det får komma i lite olika inlägg eftersom det är så mycket att skriva om allt.


STUDENTEN!

Det var som sagt en överaskning från min sida (igen), endast mamma och pappa som visste. Jag hade verkligen övertygat alla hemma (nästan) att jag INTE skulle komma hem pga jobb, visst jag skulle jobbat men J&J var så snälla så jag fick 8 dagar ledigt så jag kunde åka hem. I Onsdags eftermiddag åkte jag från Golden för att sedan flyga till Minnesota-Amsterdam-Göteborg, pappa kom och hämtade mig. Kom fram till Göteborg på Torsdags eftermiddag och blev raka vägen hem till Frida (syster) för att "gömma mig" för min bror, Frida blev nog lite överaskad när jag knackade på dörren sådär på torsdagskvällen. På Fredagmorgon körde Pappa ut Ville till stallet, kunde inte hålla mig på att träffa honom, när han kom tillbaka hem igen så sa han till Elin (syster) att han hade fått en klubba av Ellen, Elin trodde han menade Frida och tänkte inte mer på de, när jag sedan kom hem till mitt hus så blev Elin också lite överaskad tror jag nog. Blev att hålla sig gömd hela dagen från min bror, en gång var han hemma men då var jag på övervåningen och han frågade pappa vem som var på övervåningen men han fick bara svaret att det var ett spöke.

Gjorde oss iordning för studenten, gick upp till wasaskolan där stora scenen var och alla stod och väntade på alla som skulle sluta skolan. På vägen upp så träffade jag Anna och Sandra, dom "visste" tydligen att jag skulle komma hem, sådär kul men kul o träffa dom ändå. Kul att se allt folk igen, även om det känns som man träffade alla igår. Det var kul att överaska min släkt, när Eliz fick syn på mig så stirrade hon bara och slänge paraplyet och kom springades till mig. När jag sprang bort till Sofia (kusin) så stirrade hon också på mig och började gråta av chock, söta lilla Fia. När väl alla studenter va uppe på scenen så började det regna och alla fällde upp sina paraplyer så man täcktes väldigt bra när det väl var Petters och Annas klass som var uppe på scenen. Såg att Petter spejade ut mot pupliken och kollade på Elin jämte mig, sedan tittade jag fram och han såg mig. Hans min var obeskrivlig, sedan börja han dra mössan över ögonen och börja gråta (gullo). Han ropar till sig Anna och när hon ser mig får hon samma reaktion. Jag vet inte hur mycket alkohol dom druckit men jag blev ändå varm i hjärtat när jag såg dessa fina studenter gråta av min hemkomst. När dom väl fick springa ner till så kom Petter springades till mig och kramade mig och vi båda började gråta och när vi vände oss om så stod alla runt om oss och inte ett öga va torrt. Blev kramkalas med Anna med sen.

Det var studentfirande hemma hos oss men bara med Petter eftersom Anna har så stor släkt på andra hållet så dom var hemma hos dom. Att äta Pappas goda mat igen och umgås med dom jag saknat mest var obeskrivligt. Vi hade det ganska lungt hemma hos oss, men det var skönt efter min resa från Amerika. Åkte bort en runda till Anna och kollade in vad som hade för gäster, stannade en stund och sen åkte vi hem igen. När klockan blev kväll så åkte vi ner till den stora studentfesten och kollade på fulla folk, själv var jag inte ens lite dragen efter att ha haft huvudvärk nästan kvällen. När vi kom hem blandade jag och Malin (petters vän) Rosa Pantern (samma drinkar som pappa råkade hälla ut i hela kylen en vecka (!) efteråt) och snicksnackade om allt och ingenting.

Somnade inte jättesent eftersom jag skulle på äventyr dagen efter.

Anna och Sandra:)

Lite av vårat gäng

Lite ifrån Petters och Annas klass

Petter och Anna har fått syn på mig (bild från Elin H)

En glad student!

Finaste kusiner Anna och Sofia

Tro de eller ej, vi är syskon!

För dom har tagit studenten

Jag med 2 glada studenter

Petter med min paket!

Petter och Ville

En trött Ellen med Petter´s kompisar

Annas glädjeskutt

Anton va glad att ta studenten han me

mmm Rosa Pantern

P&K Ellen

På min flygresa!

Min flygresa:

  • Göteborg-Amsterdam-Detroit-Denver
  • Jag åkte från Tingsryd 01.00 i Lördags
  • Jag kom till Denver 16.00 i Lördags
  • Jag var så trött så jag somnade på Amsterdam´s flygplats, på en gubbes axel brevid, ryckte till och ursäktade mig......
  • .....1 min senare somnade jag på killens axel brevid mig på andra sidan, ryckte till och ursäktade mig
  • Har insett att flygplansmat faktiskt inte alltid behöver vara äcklig
  • Åt Delta´s cookies ca 6 gånger på resan tillbaka till USA (skitgoda)
  • Berättade att jag var en "swedish nanny" till ca 10 personer, alla blev lika nyfikna varje gång
  • Jag drack ca. 15 glas Diet Coke mellan Göteborg-Denver
  • jag reste med så gott som tomma väskor, pga jag lämnade allt hemma

P&K Ellen

IM BAAACK!!

Jag är tillbaka i US and A!

Resan igår var så sjuukt seg, eftersom det var dag hela vägen så var det ljust på flyget och där med svårt att sova. Den "långa resan" mellan Asterdam-Detroit hade jag hoppats på film i varje säte men icke, fattigt flygplan hade bara en myrkrigs-storbild-tv där som visade gammal film och man hade ingen val om man ville eller inte titta.

Klockan 16.00 landade vi i Denver och J kom och hämtade upp mig, vi åkte hem och Lu kom springades och kramade mig när jag kom till huset...gullegull! Vi käkade lite på kvällen och sen tänkte jag skulle vila lite, slutade med att jag somnade 20.00 och vaknade igen 02.00 (med kläder på). Hatar att vara såhär jetlaggad, men hoppas det ändras snart.

Imorse när jag vaknade blev det dusch och påklädning och verkligen cyklade det fortaste jag kunde till starbucks, vad jag har saknat dig Chailatte! Sen åkte ja och köpte en tidning och cyklade vidare till vattnet och kollade på folk i vattnet, solade mina ben och läste min tidning.


Nu ligger jag i sängen och kollar bilder från Sverigetrippen, rinner några tårar ned för kinden ibland när det tex kommer upp bilder på Villebus, världens finaste unge!! Tänkte jag skulle vila lite, ta igen all sömn jag gått förlorad. Ikväll vet jag inte vad som händer, vet inte om jag orkar göra något i vilket fall som helst men ändå.


Jag innan idag!

Jag ska göra ett inlägg om Sverige-resan lite senare så håll utkik!

P&K Ellen

har det bra i Sverige!

Sorry, jag är sjukt dålig på att uppdaterna nu när jag är hemma och hälsa på men jag lovar att bli bättre, kanske väntar till jag är tillbaka i Colorado igen. Jag har haft underbara dagar än så länge iallafall.

Saknar Golden lite om jag ska vara ärlig, eller är det Victoria Secret jag saknar egentligen?! ;)

P&K Ellen

JAG ÄR I SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trodde ni själva att jag skulle skippa min brors och kusin´s student? NOPP!!

I Onsdags eftermiddag så begav jag mig från ett stekhett Denver till inte mindre än GÖTEBORG/SVERIGE/SWEDEN! Det var bara Pappa och Mamma som visste om att jag skulle komma så blev att överaska min syster på kvällen när vi kom från Götlaborg.

Nu ska det firas för fulla muggar och imorgon beger jag mig till JÖNKÖPING till MALIN och resten av veckan ska jag hänga med Ville (och alla andra såklart) så mycket som möjligt, vill ner en runda till Malmö också så får bli så!

Detta fick följa med från Amerikat, var det är i får ni kort på sedan:)

Nu ska jag njuta och kanske inte kommer uppdatera varje dag men det kommer bilder och inlägg om mitt Sverige-inlägg så fort jag får tid!

SKÖNT ATT VARA HEMMMMMMMA!

P&K Ellen

Sommar och Sol!

VILKEN UNDERBART VÄDER, man kan ju tro man är utomlands....fast de är jag ju visseligen men det är lika varmt som när vi var i Florida JU!

Nu ska jag gå till parken med L, hon ville blåsa bubblor sa hon så man får väl ge med sig och gå dit. Förra gångn vi var där me bubblor så kom alla barnen till oss och ville leka, alltid kul :)

Hörs lite senare!!

P&K Ellen

Goodnight!

Godmorgon Sverige, Godnatt USA!

Levis 501



P&K Ellen

Tja! läget?

tjatja!! läget?

Idag är det solsolsol och jag har varit ute på powerwalk, J är ledig så jag med ledig.

Vet inte vad jag sla hitta på nu, sitter nyduschad och väntar på att någon ska höra av sig så man kan göra något, kanske ne hajkingrunda? I helgen blir det fest har jag bestämt mig för, hoppas bara jag får med mig någon ut och att det blir lika roligt som förra gången.

Är lite nere just nu, har lite ont i magen att jag kommer få vara med på min brors student, är ju trots allt den sista i vår familj. Men man kan inte få allt här i livet, ellerhur?

Nu ska jag kolla på lite tv och sen går jag nog en runda och sätter mig på starbucks!

P&K Ellen

PROM!

Kan inte fatta att det var 3 år sedan det var min tur att gå på bal, dagen då man skulle få göra sig i ordning lite extra och ha en klänning egendesignad....idag är det min brors och kusins tur att så göra de samma, dock skippar nog Petter en egendesignad klänning ;)


Såhär såg Jag och Daniel ut 2008

Såhär ser Anna och Petter ut idag

Egentligen var det meningen att jag och Erik skulle göra det samma,gå som ett kusinpar, dock var du mig och alla andra hela dagen <3


P&K Ellen

glass i stora lass!

Godmiddag Colorado.... Godkväll Sverige!

Som vanligt är det sol ute och då får man ju passa på att vara ute och bättra på brännan. Uppstigning 6:15, var inte kul kan jag säga efter 3 h sömn inatt men det fick gå. L sov när jag gick upp så blev att kolla lite tv innan jag hörde henne trippa upp för trappan (hon har en "stor-tjej-säng" nu", fick smått panik när hon såg att mamma och pappa inte var hemma. Försökte med allt för att göra henne glad men icke, men det släppte efter ett tag när hon hörde att jag kollade på "katten i hatten", då kom hon och sa att hon inte var arg längre och sa förlåt för hon skrek (gulle dig).

Tog oss en runda ut till downtown Golden och köpte glass och satte oss i solen, tog även lite kort (läs: L tog kort på mig) och lojjade oss. Påvägen hem så stannade vi till i parken men det var alldeles för varmt för att leka, plasten i rushkanorna var omöjliga att åka i. Kollade även på dom som åkte i vattnet, L sa att det var hennes syster och bror, hon satt mest och klappade och hejjade på.

Fotograf: L

Fotograf: L

 

Nu har jag precis lagt L för nap så jag ska lägga mig ute i solen tror jag eller fixa och dona inför närmsta dagarna, vad tror nog jag väljer?;)

P&K Ellen


Fjälla!

Jag har varit så noga med att smörja in mig nu varje gång jag varit ute i solen och varit så glad att jag sluppit fjälla pga bränna. Igår såg Amanda något på min axel, FJÄLLLLLLL!! Jag har alltid min väska över den axeln så det hat skavt och där med har jag fjällat en fläck på min högra axel.

Hur får man det snyggt igen? någon som vet?

P&K Ellen

Manikyr, Yard House och Hangover 2

Igår var en riktig varm dag här i Golden, det åskade och regnade i Denver men det kom aldrig så långt som till Golden och glad är jag över det.

Igår jobbade jag mellan 10-16 medans J lämnade av sin mamma på flygplatsen och gjorde massa annat, jag och L hade en trevlig dag. Igår var det ju Sveriges Nationaldag, det enda som jag märkte av det på var i parken då jag och L helt plötsligt såg en äldre man, äldre kvinna och 2 små barn med SVENSKA TRÖJOR på sig. Kunde inte låta bli att fråga mannen om han var svensk och så var det, tydligen bodde deras dotter i Golden med sin svenska pojkvän och 2 barn. Dom var från Lund, vi stod och pratade om en stund och han var riktigt trevlig. Det är kul att träffa svnska folk i parken och ännu roligare och träffa folk man inte ens visste om, Golden är ju inte jättestort. Tydligen gick barnen på svenska skolan men i olika grupper än L så kanske därför man inte visste om familjen heller.

 

När vi kom hem från parken så lagade jag lite lunch till L, hon gick på nap och jag gick och la mig i solen och stekte lite. Det var riktigt varmt ute och man kunde inte mer än njuta.

När klockan blev sen eftermiddag så gjorde jag mig iordning för kvällen, middag och shopping med Amanda och Charlotta på Mills/Yardhouse och Bio med Thiago. Eftersom jag inte är den som gillar att fixa med mina naglar så kostade jag på mig en manikyr igår när vi var på Mills, blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det blev OK.

Maten var såklart supergod på Yard House, tog en pasta och en CIDER att dricka som såklart var supergod där ute på uteserveringen. När klockan blev 9 så mötte jag upp Thiago på bion, blev att kolla på Hangover 2. Första filmen var sjukt mycket roligare, är egentligen inte min typ av film men den dög. Stod kvar lite efter filmen och pratade, blev ganska sent till slut men trevligt var det.

Var en mycket trevlig kväll iallafall, tackar inblandade!

P&K Ellen


Isglass förgyllde min kväll!!

Istället för att cykla hem som jag skrev i inlägget innan så cyklade jag förbi parken, köpte med en ceasarsallad och kollade på allt folk som åkte gummiring. Det är så kul för vid varje "vattenfall" så trillar ALLA av och man sitter där och skrattar, det är ju faktiskt hemskt för det är ju strömt. Det var 2 tjejer som åkte och trillade i, den ena kom inte upp på till ytan först och när hon väl kom upp så var hon 20 m. bort. Där satt jag i ca 1 h och skrattade åt folk och åt min sallad.

 

Cyklade hemmåt där dom andra var hemma och blev att äta lite jordgubbar och prata för att sedan dra mig neråt till my room, pratade lite med Caroline och Amanda på datorn. Blev så sugen på isglass och kom på att jag köpte ju 8-pack härrom dagen så blev att gå ut och sätta sig lite i det sköna kvällsvädret och surpla i sig sin isglass.

 

Nu ska jag kolla på "Bachelorette Sverige" och sedan sova, hoppas på mer sömn inatt!

 

P&K Ellen


Helgen....Fredag-Söndag

Fredag - "Första-Fredag-i-Juni"
I Fredags blev det en sovmorgon, tog det lungt fram till typ Caroline hörde av sig. Vi bestämde att hon skulle komma till Golden och chilla med mig, blev att hon stannade över natten också. Caroline som tydligen inte är rädd att bada i kalla vatten slängde på sig bikini och vi drog ner till floden och hon BADADE i det iskalla vattnet. Eftersom det var första Fredagen i Juni så var det firande också på kvällen, hade noll koll på det men när vi kom upp downtown golden fredags så var det massa folk, klätterväg och grejer. Vi köpte en varsin öl i ett öltält och sedan käkade vi på en restaurang jag aldrig varit på innan och att servitörerna var snygga gjorde bara kvällen bättre. Satt och snicksnackade och kollade på folk och efter ett tag gick vi till den nya glassaffären och köpte en varsin glass, mådde skapligt illa där efter. Påvägen hem tog vi rundan runt parken, stannade till vid vattnet och tog massa lojja kort, folk måste trott vi va fulla eller nå...kul var det iallafall. När vi väl kom hem sen så pratade vi lite med mina hostisar, visade mitt nyklippta hår som Caroline fixade innan under kvällen och när det var dax att sova så hörde en viss brasilinsk au-pair av sig och sa att han skulle svänga inom Golden påväg hem från Denver, kan säga att jag och caroline hann somna innan han ringde och sa att han var utanför. Jag i sovshorts och hoddie och Caroline i pjamasbyxor och slappe tische gick vi ut och pratade med han, mycket trevlig kille den där Thiago. Efter ett tag så tröttnade Carro och jag stod kvar och pratade lite mer och sedan blev jag så trött så jag gick hem efter ett litet tag också. Somnade som en stock sedan men under natten så väckte jag Caroline x antal gånger av alla min drömmar, wierdo!

Lördag - "Drinknight i Denver"

Vaknade vid 8 av att jag trodde vi skulle gå upp, hade bestämt kvällen innan att vi skulle vakna 10 så vet inte vad jag fick 8 ifrån. käkade frulle och gjorde oss iordning innan det var dax för Caroline att åka hem och jobba lite. Jag pratade med lite folk på skype och sedan frågade J&J om jag vill följa med på grillfest hos deras vänner, hörde att bandet skulle dit så jag hängde på också. Väl där så lekte jag med L medans alla vuxna pratade med varandra och sedan lärde J och hans kompis mig och J mamma hur man spelade ett spel i trädgården, vet inte va det heter men man kastade iallafall ärtpåsar i något hål, jag och J´s kompis vann iallafall. Sedan var den snygga i bandet där också, sjukt tråkigt att människan är så blyg eller va det nu är.... snygg var han iallafall. Stannade bara en liten stund innan vi åkte hem igen, hade gärna stannat lite längre menmen. Ringde Amanda och hennes kompis som är på besök från Sverige och frågade vad dom skulle göra på kvällen. Dom skulle downtown denver och dricka några drinkar, mötte upp dom senare och traskade till en kinesisk eller japansk restaurang och såklart beställde jag in ett glas Chardonney, var såååå sjukt gott. Efter ett tag så gjorde några killar oss sällskap, en var från england, dom var skittrevliga. Dom ville ha med oss till en bar men vi tackade nej, stannade och pratade med den trevliga servitören istället. Efter ett tag så smsade jag med Thiago som var och festade på en bar, mötte upp han och hälsade...slutade med att jag fick med han till min bil, han åkte till sin bil och sedan körde han bakom mig hem till golden för "han ville att jag skulle komma hem säkert", vilken gentleman...längesedan någon gjorde så för mig.
Stod och pratade lite utanför mitt hus innan han åkte hem till Evergreen, jag gick in och somnade på direkten. Vaknade några gånger under natten och sista gången vaknade jag vid 4 och var vaken till 6, var så ljust ute så jag inte kunde somna vidare.

Söndag - "Starbucks-chailatte"

Här sitter jag nu i min prickiga sommarklänning och dricker chailatte, jag är sjuk trött men kände jag behövde komma ut lite i det sjukt fina vädret. Idag har jag inte gjorde så mycket mer än bara varit hemma och tagit det lugnt. Ikväll händer ingenting, skulle kollat bio egentligen men får bli imorgon istället, är ledig så ska fixa lite saker innan det är dax att börja jobba på Tisdag, ska bara jobba några timmar imorgon. Nu ska jag dricka upp min chai och cykla hemmåt...

P&K Ellen

Gårdagens Outfit!


Gillas?

P&K Ellen

Dagens outfit!

Byxdress


P&K Ellen

Värmebölja i Golden

GUUU, vilket väder det varit idag, ca 32 grader.... jag klagar ej!

Imorse jobbade jag en timme medans J var på yoga, jag och L åt frukost och kollade på tv. Det var sådär väder ute så blev att stanna inne ett tag och när jag kollade ut nästa gång så var det sol och stekhett. Satt ute och läste lite på framsidan av huset och insåg att jag inte kunde sitta kvar, jag vill inte lägga mig nere vid floden så blev att köra bort till Splash (vattenland) och lägga mig. Egentligen är det bara för ganska små barn men jag åkte dit för att ligga i en solstol och ha möjlighet att doppa mig om jag vill.
Var kvar där till kvart över fyra, på vägen hem stannade jag och köpte isglass som jag sedan tryckte i mig ganska så snabbt, btw det var 8 pack isglass, det finns ju inte EN glass att köpa här...sakna GB!


När jag kom hem blev det att chilla innan jag bytte om och hängde med J&L till ett cafe, dom skulle möta upp en kompis till J och dricka kaffe, jag drack smoothie. Påvägen hem stannade vi en snabbis i parken, det var några som sjöng massa psalmer för ett par folk, kände igen några från konfirmationen, låtar asså;)

En annan rolig sak som hände var när vi cyklade till parken och jag frågade J vart man kunde sola om man inte ville ligga precis vid vattnet, jag sa att jag var lite orolig att en polis kör bort mig om jag "ligger på fel plats", hon pekade ut några platser och sedan när vi var framme vid parken och skulle parkera cyklarna så sa J, "fast du måste ha något på dig när du solar....".. blev lite skratt, solar topless är det sista jag skulle göra;) och inte i USA heller...men hon berättade att när hon var liten och hälsae på i Tingsryd hos hennes mormor så var alla topless när dom solade..... kan säga att så är det inte längre;)

Från:

Till:

P&K Ellen

Say Hey, I Love You!

Det är galet de här!

Jag har letat efter denna låten jättelänge eftersom den spelas på radion hela tiden men dom säger aldrig va den heter och har gett upp så många gånger men igår när jag var på Mills så spelades den på alla tvapparaterna och jag skulle beställa mat PRECIS när dom visade va den hette....

Nu ligger jag här i min säng, första sökandet på YouTube lyckades, var så enkelt att bara söka på "I Love You"


Är man inte redan glad så blir man det nu av denna sång!

P&K Ellen

Blogg.se strejkar

Vet inte vad som hänt med blogg.se idag, jag har inte kunnat skriva inlägg och inte kunnat kolla min statistik.

Nu går det iallafall, inte för det hänt så jättemycket idag men tog en runda till Mills iallafall och checkade lite saker, körde hem och chillade fram vi käkade nu ikväll. Hade inte lust att dra till zumban idag, var så tråkigt så stannar hemma och tog en lång skön dusch istället, nu sitter jag och kollar första Stanley Cup Finalen mellan Boston - Vancouver... ska jag vara ärlig så har jag ingen koll på dessa lagen, tro det eller ej;)

Imorgon blir det lite jobb, först på morgonen när J skulle på yoga och sedan en liten runda medans trollungen sover så vad som händer när jag passar henne vet jag inte än, parken troligen.... fast det är typ bara mellan 7-8 så kanske inte parken ändå;)....

Idag skulle det egentligen var sooool hela dagen men vet inte vad som hände, det har varit ca 30 grader idag igen  men utan sol, bara massa moln över hela himlen. Hoppas på sol imorgon så man kan bättra på brännan lite, börja fjälla nu.

På Fredagkväll ska jag på bio med "Thigge" (varför sätter jag smeknamn på alla jag vet?), han är au-pair i Evergreen och han frågade om jag vill hänga med på Hangover 2, har inge annat för mig på Fredag så då blire bio, hoppas den är bra!

Nu ska jag kolla vidare på hockey, paus just nu. 0-0 står det och det är massa av fajter, I LIKE =D

P&K Ellen

30 grader stek!

Godkväll alla glada och ickeglada!

Idag har varit en härlig dag. Bara det att det varit ca.30 grader gör ju att allt blir mycket bättre. Vid 11-tiden tog jag min dator under armen och cyklade bort till Starbucks, beställde en caesarsallad på stället brevid och såklart min ischailatte från starbucks. Satt och njöt i solen och kollade på folk som vanligt. När jag tröttnade (läs: batterierna på datorn tog slut) så cyklade jag längs med vattnet och stannade till och satte mig och kollade på några som paddlade med sina kajaker, det var några galningar som badade också. Där satt jag och lyssnade på musik och solade min näsa lite, om jag ska vara ärlig så kikade jag på lättklädda killar också, kanske ni kunde räkna ut;)....

När solen blev för varm så cyklade jag hem och vilade lite för att sedan ta en runda till ner till vattnet och lyssna på musik. Under tiden som jag var där så kom ambulans och grejer, vattnet är så strömt så dom räddade massa barn som hade trillat i och inte kom upp, lite läskigt.

Min dag i bilder:

P&K Ellen

RSS 2.0