Nytt i byrålådan

Forever21

American Apparel

Forever21

Forever21

 

P&K Ellen


Cherry Creek Mall

nästan nyss uppstigen, har varit en hemsk natt. Jag fattar inte hur jag kan drömma sådana drömmar, trodde dom skulle gå över när jag flyttade hit. Inatt hörde jag röster som sa att jag skulle täcka över någon med mitt täcke, jag kommer ihåg att jag lixom vifftade en täcket och sen tände jag lampan och hade hjärtklappning, HEMSKT.

Igår blev det ingen träning eller bowling, blev istället en fika på Starbucks med Dennis. Känns skönt att ha någon i samma by, man kan dra fort och lätt om man vill hitta på något.

Snackade om att vi skulle dra till Cherry Creek Mall idag efter han slutat vid 12, jag är "ledig" idag. Ska snacka med J om det går bra att jag åker iväg, Urban outfitters ligger på mallen (I love).

Vi tar igen träningen ikväll istället, ska dra bort till gymmet och sen blir det troligen simning efteråt.

P&K Ellen


EN MÅNARD...

Har ju helt glömt bort att det var prick en månard sen jag kom till "min familj" här i USA. Kommer ihåg hur nervös jag var när jag satt på planet, eller jag var nog inte så nervös kanske eftersom jag redan hade träffat familjen G-V redan hemma i Sverige. J och L hämtade upp mig på flygplatsen och sen åkte vi hem, pappan i huset fick jag träffa 2 dagar efter pga jobb.

Var på au-pairträff igår och den känslan jag får är att det känns som dom andra au-pairenas föräldrar är äldre och har haft au-pairer i 5 år innan. Eftersom J&J är ganska mycket yngre än dom andra så ser jag dom mer som kompisar som förstår min ungdomliga problem mer än vad som andra skulle göra,haha. Var ju inte jättelänge sedan dom var i min ålder lixom. Har sagt de innan men säger de igen, jag är sååå glad att jag hamnade här i colorado hos J, J och L, Bättre familj hade man inte kunnat få.



Fick precis sms av Emma, det snackas om Bowling i Golden ikväll. Är sugen på att hitta på något riktigt kul. Dennis ville träna men han skulle fixa med bilen så vet inte hur de blir med den, även om jag hade behövt lite gym men kan ju ta de en annan dag (ellerhur)

P&K Ellen

Bakfull utan dricka?

Glömde berätta!

Lina (en av dom andra a-p) skrev till mig på facebook igår och undrade om jag kännt mig bakfull under dagen, det hade jag ju kännt! Jag kände mig illamående, trött, seg DVS bakfull. Skulle skriva och fråga dom andra om dom kände av det men glömde ju såklart, HELT SJUKT att alla kände likadant. Kan det kanske vara marijana-röken vi råkade andas in för isf vill man ju ALDRIG röka de på riktigt (inte för jag tänkt göra de men;)), HAHA.

P&K Ellen

It´s complicated

Godmorgon Godmiddag Godkväll!

Sitter och slappar i soffan nu och kollar på "Its complicated", somnade ifrån den igårkväll så får passa på kolla innan sen ska skickas tillbaka. Familjen är medlemmar på Netfix så dom får filmer hemskickade som dom vill ha och varje gång dom skickar tillbaka dom så får dom nya. Grymt bra filmer ensålänge.


I förmiddags var jag och L i parken, mötte upp Dennis och "hans" lille pojk. Till och med lilla L som aldrig är blyg var jätteblyg idag, kan det vara kärlek på gång kanske;). Nu sover L och jag passar på att tvätta lite och städa undan medans filmen är igång.

När J kommer hem ska jag sticka till gymmet, Dennis skulle också dit. Annars är allt här på andra sidan, dagarna flyter på och allt känns bra.

P&K Ellen

gårdagens

P&K Ellen


Skratt, Greenday och Marijana...

Igårmorse kom Emma hit från Evergreen för att käka frukost, hamnade på på halvbra ställe. Gick en runda på farmers markets som är här i Golden varje Lördag, käkade glass och doppade fötterna i vattnet och svalkade oss. Sen blev det att skynda sig hem och göra sig iordning för eftermiddag/kvällen. Dennis kom och hämtade upp mig vid kvart i 1 för att sedan köra vidare in till Denver där vi skulle träffa dom andra svenskarna. Dennis som bara lämnade mig under bion fick helt enkelt för min skulle åka tidigare pga jag vill shoppa, så går det när man är elak mot mig.


Mötte upp gänget på Cheesecake-factory där även en till au-pair från sydkorea var med och joinade. Maten var så sjuuukt god och sällskapet var mycket bra. Åkte sedan vidare till konserten där Greenday skulle spela. Eftersom vi hade gräsplatser så fick som sagt sitta på gräset men blev att men ställde sig upp till slut iallfall. Vi stod i en sluttning så ont i fötter och ben hade man ju efteråt. 3 h höll det på, det är inte lite asså. Innan konserten skulle jag räkna hur många låtar jag kom på med Greenday, jag kom på 3 stycken men efter konserten så hade man ju glömt några....


Konserten var sååååå grym, dom tog upp fans på scenen som fick slänga sig ut i publiken, dom tog upp 3 fans som fick sjunga men 2 var för dåliga så den tredje som kunde texten fick sångarens gitarr, hur sjukt är inte de då!? Man märkte att det röktes på marijana där på plats, eftersom det blåste lite så kom det rök från överallt.

När jag stod där och lyssnade så tänkte på alla där hemma, jag skulle vilja att dom var med igår. Allt var så sjukt bra och man såg Denver bakom scenen och sådana upplevelse hade jag velat dela med er där hemma. Saknar er!

P&K Ellen

Fredagsmys...el?

I Fredags var vi och käkade pizza, det var au-pairer överallt. Käkade pizza-buffé så när man var mät så åt man för det var gott, faaaarligt men gott. Efter pizzan var det meningen att vi skulle till parken och kolla på bion, tydligen passade inte de alla folk så alla stack på fjortisfest, där satt jag själv. Orka inte med folk som inte kan hålla sig till planerna, hade jag vetat att vi skulle på fest skulle jag ju klä upp mig som dom andra tjejerna med kortkorta kjol och översminkad (NOT).



Cyklade hem mer besviken än någonsin, inte ens min enda vän vill stanna hos mig så. När jag kom hem pratade jag lite med Jessica och så berättade hon att jag hade fått paket hemifrån. Gjorde mig lite gladare, svenskt smågodis, smält marabou choklad och TEJP. Gick och la mig efter lite svenskt godis i magen, det var efterlängtat.


P&K Ellen

Moget Moget

Tur att man kan kolla IP-adressen nu för tiden!!!......

Mys och Girltalk på S.B

Igår var jag och kollade med körkort i Colorado, satt i ca 2 h och väntade på att min tur skulle komma. När vi väl kom fram fick vi reda på att man kan ta körkort här men måste man skriva och köra upp och även kostar de pengar. När vi kom hem kollade vi på nätet och där står det att jag kan köra på mitt svenska+internationella körkort så nu kör vi på de, får se när dagen kommer då jag våga sätta mig i bilen bara men J sa att det inte var farligt att köra här.

På hörde jag av mig till Emma, hon bor i Evergreen och har typ nyss flyttat hit med sin hostfamily. Vi möttes upp på Starbucks och tog en kaffe (läs: läsk) och kaka. Innan när jag träffade nytt folk var jag så blyg av mig men här är det helt tvärt om, jag var inte ens nervös av att träffa Dennis och Emma, dom är lixom så lätta att prata med.
Jag och Emma babblade på om allt hon varit med om och berättade hur hennes år hade varit (hon åker hem i jul). Hon har till och med träffade en kille här i USA som hon är såååå förälskad i, kunde inte mer än le av deras kärleksberättelse. Hon sa innan hon åkte hit att hon inte skulle bli kär i någon och så träffade hon honom och så blev de som de blev. Nu hoppas jag bara att jag hittar en riktigt snygging, eller just de man skulle ju leta.


Med den blicken kan man ju förstå att hennes boyfriend föll för henne,hehe;)

Idag träffade jag Dennis i parken en snabbis, han hade ett av "sina barn" med sig. Lillkillen var så gulligt men blygt, synd jag inte hade L med mig, hon hade nog fått liv i honom=P Jag fick leka barnpsykolog, killar kan ju INGENTING om barn JU... ;) jodå de kan dom!



Ikväll blir det ett stort gäng som ska käka pizza och sen ska vi på sista bion i parken. Vi var visst 12 stycken, jag och dennis var dom enda svenskarna så vi får se hur det går för mig med mina engelska.

P&K Ellen

favvo


Robyn - Hang with me

P&K Ellen

EN MÅNARD...

Idag är de den 26/8, dvs för en månard sedan landade mitt plan i NEWYORK och mitt äventyr började här på andra sidan Atlanten. Kommer ihåg dagarna innan jag skulle åka, fattade inte riktigt att det var dags och så känner jag väl än idag att jag inte riktigt fattar att jag verkligen är här.



Tiden har gått väldigt fort här borta än så länge men ändå inte, känns som jag bara är på semester och åker hem imorgon, men så är det inte. Ett år är inte mycket om man tänker efter, ett år i sitt liv är ju lixom ingenting. Får man chansen som jag att kunna åka iväg och jobba med de man tycker är kul och åka till ett land som är sååå annolunda än Sverige så ska man ta den.

Man är ledsen, man saknar någon, man är arg, man är förvirrad och man är olyckligt kär, sådana saker som skulle kunna hända hemma i Sverige också, man får inte ge upp för sånna skitsaker. Jag har varit med om saker REDAN som kommer göra mig starkare längre fram i livet och mer kommer jag få lära mig. Alla folk här på andra sidan är så trevliga så man trivs och man känner sig som hemma, alla hälsar på alla. Man är inte van att folk ska fråga hur man mår (även om vissa bara gör de för dom ska göra de), man blir chockard varje gång någon fråga hur man mår så kommer man på sig själv att man står och ler..."Någon frågade hur jag mådde", man blir glad inombods av sådant.

En månard har gått, 11 månader till sen ska jag hem till Sverige. När jag tänker att jag ska hem till Sverige och aldrig mer får bo amerikanst så blir jag lite deppig. En sådan sak som att gå utanför dörren och kolla åt höger-vänster och se HÖGA BEEERG överallt, naturen är så underbar. 11 månader kvar, jag får ta vara på tiden som jag har kvar.



Nu ska jag leta upp en riktigt cowboy (de enda som finns här i byn typ), gifta mig med honom och få ett lyckligt liv här i Golden-Colorado-USA.

P&K Ellen

Inte bästa dagen....

Inte varit en av dom bästa dagen i mitt liv kan jag ju erkänna. Även om jag visste dagen skulle komma så blev jag ledsen och besviken, känner mig som världens minsta människa just nu. Jag är 8 h bakåt och jag har ingen och prata med, jag saknar mina vänner i Sverige.

Idag har jag och L varit i parken och sen varit och badat på badhuset, L älskar att åka den stora ruschkanan. Skulle visa D gymmet och såklart taggade jag för ett träningspass men NEJDÅ, Dennis skulle bara KOLLA så fick bli att gå hem igen:P Är lite sugen på att dra dit imorgonbitti o träna, är ju skönast att träna på morgonen.

Såklart skulle jag se nytt avsnitt av P.H men när jag skulle sätta på de innan så står det att jag inte kan kolla på programmet utomlands, har ju funkat innan lixom. Mitt nya favoritprogram är "Herre på Täppan"'(DE går och kolla men inte p.h), sjukt program men mycket roligt:)

Nu ska jag lägga mig hade jag tänkt, klockan är bara 22.10 här men man bli trött av att gråta hela tiden så hopp i säng för mig. Imorgon ska jag och J åka och kolla med körkort, är lite krångligt och veta när man måste ta nytt eller om man kan köra på sitt internationella, beror tydligen på vilken bilförsäkring familjen har.

P&K Ellen

Heldag i Denver

I Söndags mötte jag och Dennis upp 5 andra au-pairer i Denver för en heldag i storstad. Börjde med att käka frukost på ett ställe som hette Second Home, dom hade såå god frukost och mättade såklart hela dagen.

Drog vidare till "Washpark" som ser ut som Central Park men i miniformat, stannade och spelade volleyboll i värmen, tydligen skulle det bli den varmaste dagen någonsin och det kändes verkligen. Tydligen är det alltid massa nät och bollar där som man kan spela med och efter ett tag kom det några killar och frågade om vi skulle spela med dom, men fick bli en killmatch medans vi tjejer att och skyllde på hur varmt det var.

Tog bilen vidare till downtown där vi mötte upp den andra bilen. Gick runt och kollade i Denver City och det var då uttrycket "SKÖN-T" kom upp i alla samtal (N.B´s nervösa framträdande i tv), berättade nog lite för mycket än jag skulle göra men äsch jag bjuder på de, måste varit skön-t för dom andra att höra allt!!!!;) bestämde oss efter en stund för att käka, såklart blev det Hard Rock Café. Satt där längelänge och bara pratade om allt, det var bra att man fick träffa dom tjejerna + killen eftersom dom har varit här i ett år och dom om alla situationer. Dom berättade saker som jag själv upplevt redan som jag trott varit så weirdo, har trott att jag varit knäpp men tydligen är det fullt normalt.
http://publishme.se/1051957/entries/article/91375441/

När vi hade käkat upp gick till en glassbar där man väljer smak på glass och sen va man vill ha för topping, jag skulle ha en small men fick en medium (dvs XL hemma). Gick vidare till bion, trodde det skulle se annolunda ut men ser typ ut som en biosalong hemma. Kollade på Eat Pray Love (Julia Roberts), en av dom bästa filmer jag har sett, även roligt att Tuva Novotny (Nora i Skilda Världar;)) var med i den och spelade svensk. Efter filmer släppte vi av au-pairena hemma hos henne och sen skulle vi dra oss hemmåt, bara det att vi kom på att vi inte visste vart vi var och sen var bensinen typ slut. Till slut såg jag en starbucks som vi stannade på helgen innan med tjejerna och då kunde jag memorera in vart vi var så till slut var vi på vägen igen. Där satt jag och Dennis och höll tummarna för att bensinen skulle räcka till Golden, vi var hade ca 5 min kvar så ser vi röda och blåa lyset i baken och min puls gick upp, var bara att svänga in till kanten och le. En lykta sönder men inget annat hände så blev bara att köra vidare.

Väl hemma slänge jag mig i sängen och somnade på stuss. Åkte vid 10 på morgonen och kom hem halv 12 kvällen så det var verkligen en heldag men guuud va roligt vi hade:)

På Lördag drar vi gänget på konsert, GREEEEN DAAAAY....inte för jag är ett fan men alltid coolt att se konsert i USA och sen kostade den 35 dollar (259:-), mycket billigt för en konsert tycker jag.

P&K Ellen

gaaalet

Galen dag i Denver!

Håll utkik, berättar allt imorgon!

utflykt till Evergreen

Idag åkte vi till Evergreen och åt frukost, det är ofta man äter frukost ute på restaurang här i USA. Jag åt omelett med spenat, fetaost och svarta oliver i och till fick man skivad friterad potais till (typ sånna man får på akropolis i Växjö). Kan inte fatta att jag nästan fick i mig all mat, slapp ju äta lunch och middag iaf. När vi skulle åka hem körde vi förbi en skylt där de stod "puppies" och såklart vände vi och åkte tillbaka och kollade på dom, dom var sååååå söta men dom luktade så illa och det var så synd om dom (satt i en bur utanför i solen).



Nä vi körde igen tog vi vägen genom bergen, kringelikrokvägar mellan varje berg. Är så underbart fint här i Colorado med allt vatten och bergen, känns så tecknat och overkligt. Man kände när man väl kom ner på stora vägen igen att man var lite illamående där bak i bilen, men inte kan man sitta och kolla rakt fram när man kan kolla ut på den vackra naturen. Tog massa fina kort (trodde jag) i bergen men tydligen var dom kassa nu när dom blev större på datorn.
När vi kom hem gick vi en runda på en marknad som var denna helgen, var tydligen någon konstmarknad där alla konstnärer fick ställa ut sina verk. Var lite småmysigt och gå runt där mellan marknadsstånden men man kunde inte gå förlänge, solen stekte verkligen idag.



Vid 6-tiden ringde Dennis och jag drog med honom till mallét som ligger en liten bit härifrån, är impad av mig själv att jag hittade dit för man bruka ju inte memorera vägar när man sitter på passagera-sidan. Gick runt och kikade lite, sökte efter ett par träningsskor (har glömt mina hemma) eftersom mina "ut-och-gå"-skor är för klumpiga för att ha på gymmet men det är ju en djungel av träningsskor. Hittade ett par "Reebok Easytone"-skor (dom som formar rumpa och ben;)) som jag tittat på hemma, dock kostar dom 1200:- hemma så ska kanske slå till på dom här för 650:-, måste fråga J om man kan ha dom på gymmet även om det är kanske är mer "ut-och-gå"-skor. Köpte mina Converse idag, insåg att ett par vita måste man ju bara äga så fick bli vita idag, måste fundera på dom andra asså för dom Röda är så sjuuukt snygga men alla har dom ju, kan bli någon annan färg med.


P&K Ellen

Natt på museet 2

Igår kom J och J hem från sin lilla minisemester, jag fick en "bok" med massa vykort i:) På kvällen var det dax för bio i  parken, tog min filt och cyklade bort till affären och fixade lite Pepsi och Svenska fiskar och sen mötte jag upp Dennis. Kom lite sent in i filmen så vi fick ju kanske inte bästa platserna (jämte soptunnorna) men man vande sig till slut. Kollade på  Natt på museet 2, är en barn film egentligen men det gjorde inte så mycket, var bara mysigt hela grejen att alla samlades i parken, gamla som unga.

D och en vän till honom skulle till Denver idag och utforska och undrade om jag ville hänka med, får se vad som händer. Den nya tjejen som skulle flytta Colorado/Evergreen med sin hostfamily anlände igår, får se om man träffa på henne idag eftersom vi kanske skulle till Evergreen och käka frukost.

 

P&K Ellen


P.H

P.H avsnitten jag kollat på är dom danska och jag började kolla från avsnitt 1 så det har tagit lite tid för mig. Igår när jag skulle kolla nästa avsnitt så insåg jag att jag hade kollat klart på alla dom som ligger på nätet så nu är det att vänta, ett avsnitt per dag och hur ska jag klara mig:P




Inatt har jag sovit ganska dåligt, drömde om den där djävulen i P.H. HAHA
Är det bara jag som tycker att Mathias är en riktig snygging?? HAHA
(bild kommer)

P&K Ellen

Svenskt.....

Sitter och kollar på PH och käka svenskt godis nu.

Idag är vädret inte så bra här i Colorado, det är kvavt och man väntar bara på att det ska börja åska eller något. Tog en runda till affären innan och köpte lite hårsprej och grejer. Påvägen hem stannade vi i parken och lekte. Ska nog ta mig en tur till gymmet ikväll igen, somsagt så åt jag ju godis nyss.

Ska gå upp nu och göra dom andra sällskap, hör att en viss liten L är ledsen så jag får väl göra allt för att göra henne glad:)

P&K Ellen


GAPBABY

Ni kan ju vara säkra på vad som kommer finnas i min resväska när jag åker hem till Sverige igen.

Klart att Ville-bus ska vara snyggast på stället!

P&K Ellen


Pink nails

Kom precis hem från "city", var och tog en smoothie på Starbucks med den nya au-pairen här i Golden, mycket trevlig kille de där. Vi hade mycket att prata om, alltid kul att träffa nya människor.

idag har vi varit ute det mesta av dagen även om det var ca 40 grader, man får passa på att smörja in sig och skydda sig i skuggan från solen. Under tiden som L hade sin powernap så turades jag och J om att gå till gymmet, blev gå 30 min på rullband och roddmaskin 20 min idag. Hem och duschade och målade naglarna på mig och L för att sedan gå till pizzerian och äta pizza, känner att det var tur att jag var på gymmet idag, GUD VA GOD PIZZA.

mötte upp Dennis vid 7 och sen har vi suttit där utanför Starbucks till nu, cyklade hem med världens fart och även om Golden är så säkert så är det läskigt att köra där det är mörkt men jag kom hem välbehållen. Nu ska jag lägga mig och sova, imorgon är det nya tag, ska tydligen bli mer varmt imorgon.

Goodnight sleep tight!


P&K Ellen

Åhh vad glad...

sitter och kollar på America´s got talent och kollar på några tjejer som dansar som dom vore 25 år och tränat dans hela sitt liv, dom är 11 år. Är sådan skillnad på Talang här och hemma i Sweden.

Idag har vi varit i parken mycket, man får passa på att vara i skuggan mycket och leka. Efter L´s powernap gick vi till cafét och tog en kaffe och smoothie (L drack upp min;)). Gick en runda i det fina solvädret och kollade på alla som badade i vattnet, kände på vattnet och det är verkligen iskallt så förstår inte folk som man ligga i så länge.



Gick och åt på en Mexikansk restaurang och J beställde in en Margareta och det kom in 2, tydligen får man en på köpet när man köper en så där satt jag med en Margareta i handen jag med. Mexikansk mat är ju typ som tacos men här käka man ris och bruna bönor till, börja lära mig att tycka om de.



Nu ikväll fick jag ett mejl på facebook som gjorde mig mycket glad, DET FINNS EN TILL AU-PAIR I GOLDEN. Han heter Dennis och kommer från Härnösand (tror jag), han kom i Fredags så det är skönt att ha någon lika ny som mig här. ÄNTLIGEN en till au-pair i Golden:)

Ska kolla vidare på AGT och sen ska jag sova.

Update: nu kollar jag Teen mom istället, ännu bättre program. Älskar serier när unga människor får barn, oftast är dom så oansvariga och det får mig bara att känna att jag aldrig ska bli sådan:P

P&K Ellen

Saknar

Insåg just hur mycket jag saknar världens bästa Bus<3


+ alla andra<3

Tankar och funderingar

Sitter ute på framsidan i en gungsoffa med benen i solen, idag är det riktigt varmt. Var nere i parken och lekte med L idag, kunde inte vara där mer än någon timme innan det blev för varmt. Här i skuggan är det helt perfekt varmt, sitter och njuter.

Tänkte jag skulle gå ut och en runda lite senare eller om jag går till gymmet, något måste jag iallafall göra så kan man få bort mina tankar och funderingar, dom är inte bra just nu.

Pratade med Carey (sydafrika) igår, kanske skulle kanske hitta på något i helgen alla igen. Känner jag måste börja hitta på saker och träffa folk, även om jag bor med bästa familjen så är det viktigt att träffa folk som är i samma läge som jag.

Nä nu börja jag får träsmak i gumpen, dax att förflytta sig in och kolla några avsnitt av P.H.

P&K Ellen

Inte blivit människa än...

Inte blivit människa än.

Sitter i sängen nu och ska strax lägga mig ner och sova, kommer gå fort. Imorse tränade vi på gymmet, gick/sprang i 25 min sen körde jag på roddmaskin 15 min. Är säker på att jag kommer ha träningsvärk imorgon, jag längtar:P

SÅÅÅÅ Lördag: J körde mig till ett mall där Josefine och den andra tjejen skulle möta upp mig, dom var jättetrevliga. Gick en runda inne på mallen, köpte ett linne och ett skärp på F21. Innan vi drog vidare köpte vi glass på ett ställe där man tar glassen själv och vill man ha något på så häller man på de, man betalar för mycket den väger. körde vidare och hämtade upp victoria för att sedan köra vidare och fixa dricka inför kvällen. Körde hem till Victorias hus och lagade pasta och satt ute i trädgården, mycket mysigt. Började göra oss iordning och jag lärde dom andra tjejerna dricka Rosé och Fanta, farligt att blanda jag vet. Körde på med partykläder och vid halv 11 gick vi till bussen och åkte till stället.



Var ett ställe med 3 våningar, dansgolv på varje. Vi höll oss till våningen längst upp för det var på taket, att festa under bar himmel är underbart. jag och Carey (sydafrika) hängde mest, köpte drinkar och shots (en shots hemma = 3 shots här). Vi skakade rumpa och pratade med folk, var en kille där som påstodde att hans pappa var Peter Forsbergs kusin, ska man tro på de eller ej!? (han hette visseligen Forsberg i efterhand + såg svensk ut). Vid halv 3 tiden skjussade en av tjejernas kompis hem oss, där slutar jag komma ihåg någonting MEN jag slapp iaf betala för bilen;)



Sov hemma hos Victoria på en madrass och dagen efter satt vi ute i trädgården och åt frukost i solen, bättre bakisdag kunde man inte ha. Vid 3 tiden skjussade dom bort mig till mallen igen och där mötte jag upp J, J och L, mådde hyffsat bra.

När vi kom hem till huset så låg de presenter till mig på sängen, MARABOU CHOKLAD. J´s mamma är på besök och där hon bor finns det IKEA, lyllos? MHM! Låg även några svenska böcker.



P&K Ellen

Dålig....

jag är en dålig människa jag vet... Uppdatering kommer ikväll när jag ska gå och lägga mig. Har inte blivit människa ännu bara.

Tack för ni förstår mig;)

PARTY I DENVER

idag har vi varit en en stor park för att träffa några vänner till familjen, dom hade en liten bäbis som var 1 månard gammal. Idag har det varit varmt men inte lika varmt som dom sista dagarna här i Colorado, idag var det behagligt.
Idag ringde Josefine mig och berättade kvällens planer, bestämmde att vi skulle ses i Denver klockan 3. Blir käk och utgång i Denver ikväll, ska bli spännande att se hur det är och festa i USA.

Kvällens outfit blir nog denna:

P&K Ellen


mardrömmar för mig galen

Klockan är 03.19 hä och jag har drömt igen..........blir gaaaaalen

happyface...

Är glad nu faktiskt, varit några dagar nu jag varit lite nere men nu är jag tillbaka igen:)

Pratade med en av au-pairena här i Colorado (svensk) idag, hon berättade att dom skulle ut och partaja imorgon i Denver och undrade om jag ville följa med. Riktigt trevlig tjej från Gotland, Josefine heter hon. Har sett fram emot den dagen jag får träffa folk som man kan umgås med, alla behöver vi vänner.

Samtidigt fick jag ett mejl på face där en annan tjej skrev att hon skulle flytta till Colorado med sin hostfamily, 2 nya vänner på en dag är oslagbart..;).. hon frågade även om jag var sugen på att hänga till Las Vegas (ja du läste rätt) första helgen i Oktober och fira en av hennes vänner, vad är det här?! =D alla förslag bara hoppar på mig och man tackar ju inte nej direkt.

Nu ska jag sova hade jag tänkt. Imorgon ska vi in till Denver och picnica med vänner till familjen. Josefine skulle ringa under dagen och berätta planerna för kvällen. Imorgon kommer även J (japp en till J) som är mormor till lilla L, hon ska stanna här under veckan med mig och L medans J&J ska iväg på minisemester.

Förresten, har jag berättat att jag bor i världens bästa familj? om inte så säger jag det igen! JAG BOR I VÄRLDENS BÄSTA FAMILJ HÄR I USA =)=)

P&K Ellen

Ledig förmiddag

jag och alla mina mardrömmar, vet inte var dom kommer ifrån. härrom natten hade jag världens konstigare mardröm, vaknade av att jag satt på golvet...icke normalt!

Idag när jag kom upp från mitt rum i källaren så var det tyst, ingen var hemma och när kom till köket hittade jag ett meddelande till mig. J och L kommer hem vid 12-12.30 idag så idag får jag underhålla mig själv några timmar. Tog cykeln till affären för att se om jag kunde hitta lite vykort men fick med mig lite annat hem istället.

Har lovat N att prova Twinkies eftersom han har sett det överallt i alla amerikanska filmer men jag hoppar nog det, fick bli ett kort på dom istället;)

Idag slutar J jobbar tidigt så får se vad vi hittar på i eftermiddag och ikväll, är musik och utebio ikväll i parken (är varje fredag)kanske dra bort dit.

P&K Ellen

En ny blogg.....

Måste tipsa om en blogg som jag och mina vänner har tillsammans för att vi ska kunna hålla koll på varandra och ser hut roligt vi alla har överallt. Alla är vi utspridda lite överallt i Sverige och jag i USA då. Har inte skrivits så mycket ännu men det kommer. =)



Glöm ej att titta in på våran blogg!!!!

P&K Ellen

Hockey

Guuuuud vad jag saknar hockeyn hemma i Sverige. Taif har börjat med träningsmatcher och vunnit båda, har ju redan tippat topp 5 för dom i Allvenskan i år. Saknar doften av ishall mest, låter knäppt men så är det.

Idag spelade KHK mot Icebreakers (foppa, bäckis, sedin´s m.m) och såklart förlorade dom (14-5). Hade velat vara där och kolla den matchen, hade varit spännande.

jag håller tummarna för Tingsryd iår och även för Karlskorna(eller jonas iaf) , känner att jag får göra de när dom ändå är i olika serier:)

Jag får ju faktiskt kolla på hockey här, litelite bättre lag kanske:)



P&K Ellen

42 grader varmt....

Idag har det varit riktigt stekigt väder här i USA, trodde jag skulle smälta bort där ett tag. Idag började både J och J tidigt så har varit en lång med L idag. Imorse ringde klockan 06.45, drog på mig träningskläder och gick ut på morgonpromenad. Blåste förbannat på morgonen men det var perfekt väder för att ut och gå i, min mobil är laddad med så bra musik med så man tänker inte på vilket väder det är:P

Idag har jag och L var it i badhuset och badat, vattenlandet vi var på förra veckan är en bit ifrån Golden så inte lätt att ta sig dit själv med L men det var skönt att vara inomhus när det det var så varmt ute. Gick hem och åt lite mat och sen var det sov-time för L och skype-time för mig, pratade med Anna, Frida och Petter där hemma, var kul att höra deras röster:)

När L vaknade igen drog vi oss tillbaka till badhuset där man även kan leka i en "inomhuspark", även om L valde att titta på tvn som var utanför så var det kul att träffa lite amerikanskt folk, alla är så trevliga.

Nu sitter jag och kollar på deal or no deal, sååå löjligt men sååå roligt. Kommer ihåg när det gick i Sverige, Martin Timell var så töntig:P älskar tv-programmen här på andra sidan, alla reality-såpor.

Nu ska jag kolla vidare!

P&K Ellen

Har lärt mig mycket än sålänge

har lärt mig mycket under dessa 3 veckor här i USA:
  1. Beställer du in en "small" soda....betyder det "large" läsk i Sverige
  2. När kineser ska ut och röra på sig går dom inte framlänges.... dom går baklänges
  3. Man äter (oftast) inte lunch här....man äter mycket till frukost och mycket till middag istället
  4. Kranen i duschen går bara åt ett håll.... man måste vrida den helt eller ½ varv för att få varm-/kallvatten
  5. När man ska byta toarulle måste man dra ihop fjädren som sitter i....... inte dra rakt ut

Mycket har jag lärt mig och mer ska de bli:)

P&K Ellen

Dagens i-landsproblem

Idag har jag och J varit på universitet och kollat på om det finns några kurser jag kunde läsa, tydligen var det jättejätte dyrt att läsa där (vet inte varför) men hon rekommenderade ett annat nere i Denver istället, har ångest över att jag måste plugga här.

Sen mötte vi upp L och J i parken, lekte lite och sedan åkte vi vidare till "coffee-shop" och drack smoothie. Åkte hemmåt och sen blev det att sätta sig på framsidan i solen och läsa några kapitel i min bok. J frågade om jag ville att han körde mig till "The Mall" så jag kunde shoppa lite, såklart tackar man inte nej till det. J frågade även om jag ville vara där 1 h eller om jag ville vänta till efter L hade sovit middag (3.5h), gissa vad jag svarade på den frågan.

Gick runt där i 3,5 h och gick i alla affärer, är olika outlet-affärer så det är super. Besökte även Victoria Secret och Forever 21 idag igen, fick med mig lite hem. Nike hade en outletaffär och besökte även den, hittade på 2 träningsshorts, skitsnygga. Hamnade borta på en skoaffär där dom sålde Converse, ALLA färger, ALLA sorters och ALLA billiga. DAGENS I-LANDSPROBLEM, vilken färg ska jag köpa? jag har bestämt mig för att jag ska ha låga och jag fundera på att köpa 2 par (kanske 3). står mellan röda, vita, marinblå, mellanblå, svarta, bruna, gråa eller ljusgröna.


Får ta mig till affären så fort jag kommit på vilka färger jag vill ha =P
Vilka tycker du är snyggast?

Nu ska jag dra på mig träningskläder och dra ut och en runda, skulle gjort det imorse men såklart orkade jag inte gå upp "sååå tidigt", som vanligt:P

Ha de bra!


P&K Ellen

Forever 21

Älskar dessa skorna från Forever 21. Såg dom både i NewYork och här i Golden, dom kanske får hänga med hem till Sverige.


$34.80 (=247.42:- )

Visst är dom snyggt? =D

P&K Ellen

Rugrats

Sitter här i köket nu och äter en avocado, dagens lunch idag faktiskt. Jämte mig sitter en busig liten L och äter lite cheddarcheease-fiskar och kollar på mitt favoritbarnprogram Rugrats. Idag har varit kaos för mig, är ju inte van ha hand om ett barn så många timmar, L är världens sötaste barn så det är jag som är problemet:) allt slutade väl iallafall.

Efter att ha varit i parken så gick vi hem för att läsa lite böcker, istället somnade L på golvet och jag i soffan.

Blir nog en lugn kväll här i Golden, har regnat här hela dagen och nu började de åska med.

längtar till man börja träffa lite folk, saknar faktiskt lite vänner här =/

P&K Ellen

You always learn something new every day

VARNING FÖR LÅÅÅÅNGT INLÄGG!

Idag har det inte hänt allt för mycket men det har varit skönt. Solen steker på vanligt och på eftermiddag kväll blir det lite regn och åska, börja lära mig nu.

Tog min bok Elsa´s Mode (som jag förövrigt inte är så förtjust i) och satte mig ute på framsidan i gung-soffan med fötterna på en annan stol,njööööt av solen och värmen. Det är lite farligt att sitta still länge och bara njua har jag lärt mig, satt där ca. 15 min och jag brände mig på låren:S Efter en stund kom J och undrade om jag ville hänga med och bada med han o L, hade inget för mig så jag hängde med.
Det ligger ett sportcenter tvärts över gatan med sporthall, gym och badhus, det var där vi badade idag. Kändes konstigt att bada inomhus när det var så varmt ute, men det var skönt att slippa smörja in sig:P

När jag kom hem blev det att byta om till träningskläder,powerwalk. Har hittat en runda som är perfekt, blandad runda med både i byn och längs vattnet, när jag var påväg hem stannade jag vid vattnet och kollade på alla som åkte på sina gummiringar, är något jag MÅSTE göra iaf en gång under mitt år här i Colorado. Nu när jag tänkte efter så ser vattnet ut som karusellen Colorado på Liseberg, har ju kanske en förklaring till varför den heter så;)

Efter min runda blev det en snabbdusch och sen blev det att prata lite med dom där hemma på Skype. Stack iväg till grillfesten (läs: grillkväll), trodde det skulle vara i fullgång med party där i parken men icke, det var mysigt ändå. Träffade mer av familjens vänner, dom var jättetrevliga. Älskar att bara sitta och lyssna på när dom andra pratar, tror man lär sig mycket av språket på så sätt med. Vi grillade hamburgare och till hade vi SVARTA taco-chips, fick reda på att det var gjorda av BLÅ majs, Man lär sig alltid något nytt varje dag;). Blev inte en sen kväll, tillräckligt liksom.

ser ni regnbågen?

När vi kom hem satt jag och J och pratade om allt, skolan hemma och här, hemliga förälskelser och ja ALLT. Känns skönt att J pratar svenska, jag kan uttrycka mig mer på så sätt även om det är bra att jag måste prata engelska med J som inte kan svenska.

Nu ska jag försöka sova liite, Godnatt!!

P&K Ellen

Shopping Shopping

Forever 21 (NYC)

Forever 21 (NYC)

H&M (NYC)

Forver 21 (Golden)

Forever 21 (Golden)

 

P&K Ellen


Swedish fish

Godmorgon Sverige!

Sitter just nu och mumsar på "swedish fish", vit choklad med kaksmulor i och mörkchoklad, SOM jag har saknat lite godis. Vid 9-tiden så kom J och frågade om jag ville hänga med till affären och handlar, klart jag hängde med. Känns konstigt att åka och handla ar i så sent, men i USA är det helt normalt. När vi var i NY var ju klädaffärena öppna till 23.00 och bara det är ju helknäppt, man kan kanske förstå att mataffärena kan vara öppna längre men en klädbutik asså, hmhmhmh.



Förresten så åkte vi till ett Mall i närheten och kollade in butikerna, hittade lite på V.S men väntar med att handla där. Var inne på världens minsta F21 också, hittade samma tröja som jag såg i Denver men aldrig köpte, nu köpte jag den. Ska visa bilder imorgon på allt jag köpt än så länge.

Godnatt Colorado!

P&K Ellen

F21 och V.S

Idag har jag passat L medans J&J är och jobbar och fiskar, dom kommer nog hem snart. Idag har vi varit på vårat vanliga ställe, lekplatsen i parken. solen steker på, måste vara minst 30 grader här idag, börja säkert åska och regna ikväll som det gjort dom andra dagarna.  I eftermiddag ska vi nog till ett Mall nära här, F21 och V.S finns där så blir nog att titta in en runda, hoppas jag:P

Pratade med N nyss, saknar honom:(

P&K Ellen

Mys i parken

När J kom hem från jobbet tog vi en runda med hunden (och L såklart) för att kolla in vad som hände i parken, folk överallt. Tydligen kan man kolla på bio i parken varje Fredag, alla sitter på filtar och när det blir mörkt setts en film på, ikväll var det the princess bride som visades (tror jag).

Ikväll hade dom även fyrverkerier för när det var 4 Juli så var det storm så dom tog igen det ikväll, måste varit minst 100 olika raketer. Glömde såklart min kamera:(

Nu ska jag beta av några avsnitt PH och sen ska jag drömma om dig!

P&K Ellen

Redan en vecka

Sitter i köket nu och har precis käkat min pasta alfredo, tror det är första gången jag käkar det eller första gången jag lagar det själv (läs: rörde ner en burk sås i pastan). Har pratat med syrran och bus på skype precis, dom hade fredagsmys.
Kan inte fatta att jag redan har varit här i en vecka, för en vecka sen vid denna tiden satt jag i lobbyn på hotellet och undrade varför min shuttle inte kom. Satt där och var nervös för hur allt skulle bli, vara borta ETT HELT ÅR. Är glad att jag gjorde det, är glad att J&J ville ja över mig till USA för att vara au-pair i deras hus.


i eftermiddag blir det som sagt en runda till parken igen och sen vidare till affären, om jag orkar. Innan när vi var i parken trodde jag att jag skulle smälta borta eller något, sjuuuukt varmt och kvavt och tror faktiskt jag hörde åska för en sekund sen.

Nu blir det kolla lite mer PH och sen blir det att städa upp efter lek och mat.

P&K Ellen

MISS YOU

SAKNAR DIIIIIIIIG

Au-pair sökes;)

Vaknade för någon timme sedan, sov riktigt gott inatt. I början precis när jag kom så var jag trött vid 9 och gick och la mig då, har nu i efterhand kommit på att man kan kolla på tv på datorn och nu är jag fast i danska Paradise Hotell, farligt program. När man börja kolla på PH kan man inte sluta, händer alltid något spännande ju men oftast ligger jag och skrattar för det är SÅ töntigt (ibland håller jag till och med för ögonen?!).

J åker vid kvart över 11 till jobbet, jag och L ska nog till Parken idag igen och leka, är ju roligt där. Kanske går en runda till affären, måste handla litel.

Förresten, J´s kompis var här innan och hon var sugen på att leta au-pair och hon frågade om någon av mina vänner var sugen på att vara au-pair såååååå KOMPISAR, jag vet vart de finns jobb;)

Ha en bra kväll hemma i Sverige =)

P&K Ellen

Ett barn på nytt

Har sagt det innan men säger det igen, GUUU vad konstigt det känns med tidskillnaden, klockan är liksom snart halv 5 hemma i Sverige och här är den strax halv 9 på kvällen.

Har precis lagt lilla L, var lättare än väntat. Dock har hon har hon saknat "mummy", men det hjälpte att jag var lite knäppis så blev hon glad igen.
När hon vaknade efter sin sovtajm innan drog vi på kläderna igen och gick till parken, till och med jag fick hoppa in i ruschkanan och klätterställningen, man är ju rädd att lilla barnet ska trilla ner ju.

Snart trillar nog J (andra J kommer senare) in genom dörren, både J och J har jobbat hela dagen och imorgon är det dax igen.

har monitorn jämte mig, man hör ju lilla L ligger där nere och pratar med sig själv, hoppas hon inte börja gråta (även om "hjälpen" är påväg:P)

P&K Ellen

"-åhhh vilken gullig liten flicka"

Idag är första dagen då jag är hela själv med L, var lite nervös i början där innan J åkte till jobbet men det gick bra. Tog en runda till parken och lekte på lekplatsen, åkte rushkana och gungade. Körde L i sin rosa lilla bil, typ alla jag mötte la huvudet på sne och sa "åhhhh vilken söt liten flicka du har"..öhhh "Tack! =D" men hon är inte min;). Kände mig lite där som en mamma som sprang efter mitt barn för hon inte skulle springa ut på vägen, man kan ju se sig själv i framtiden:P

När vi kom hem var det dax för sovtajm, gick bättre än väntat. Nu sitter jag här och kollar paradise hotell medans hon sover, har en sovmonitor jämte mig så jag hör allt som händer där inne, dvs ingenting:P

P&K Ellen

Reese´s pieces

Dom dagliga samtalen är gjorda till mamma&pappa,Eliz&com, Elin&com och Niklas, dom verka ha det bra där hemma i Sverige men om jag ska vara ärlig så tror jag har det bättre här;)

idag har vi varit och badat på ett vattenland lite utanför Golden, var rolig vattenlek men mer för barn. Passade på att ligga i solstolen lite och sola, tog nog lite kan jag tro. Skulle ta en powerwalk när jag kom hem men somnade istället så får bli en runda ikväll kanske. Idag ska vi in till Denver och kolla runt lite, tror vi skulle en/ett mall med, J berättade att det fanns ett jättestort Forever 21 där så jag lääängtar.



Igår fick jag ett sådant sug på svensk lösgodis (och jag som bara varit ifrån sverige ca 1 vecka), finns ju inte någonstans här lixom. Tänk Ferraribilar, Marabouchoklad, Dödskallar och Center, ÅHHHHHH. Sa till mamma och pappa att dom var tvunga att skicka hit lite, vattnas i munnen bara jag tänker på ICA-godis nu..haha. Men har faktiskt hittat godis som är sååå gott, min roommate tipsade om de, nu är jag fast.;)


Chockladlinser med jordnötssmör i=P

P&K Ellen

Veckans kex..... eller kanske för alltid....:P

Sitter och lyssnar på min nya favoritartist, The Tallest Man on Earth (Kristian Matsson). Kan inte sluta lyssna på honom, hans röst är sååå cool och grym. Familjen har en spelningslista på sin dator som går runt hela tiden, hörde låten och blev kär, tydligen var killen svensk. Googlade honom nu nyss och det är ju ingen skit direkt, svimmade några gånger om (dvs en kille i min smak;))

The Tallest man on Earth



The Tallest Man on Earth

Sitter och lyssnar låten och kollar videon på andra låten om och om igen, kan inte få nog.=)

P&K Ellen

Alltid samma folk.....

Sitter nyduchad i sängen och checka läget på internet, har varit ute på powerwalk för ett tag sen. Är perfekta småvägar längs vattnet, man träffa trevliga folk så promenaderna här är inte alls så tråkiga som i Tingsryd där man måste dra ut folk ur huset för att kunna träffa dom;) Gick bort till affären och tillbaka, kände att rakhyvlar var ganska nödvändigt.

idag hade TAIF sina första isträning med hörde jag, hade velat vara där. Nytt lag i allvenskan och mer bättre spelare, har redan tippat att dom är topp 7. hörde även nästan alla spelare har flyttat ner och var på marknaden som är varje år i Tingsryd (som vanligt), skulle vara kul och se om de var något att ha, på isen asså. Alltid lika kul att gissa vilka tjejer som springer efter dom, eftersom Tingsryd är så litet så slänger sig alla tingsrydstjejer på dom (inkl. jag;)), vi ser ju samma killar varje dag och är det inte en killkompis så äre ett gammalt ex..hehe..
Kommer sakna att gå och kolla på hockey i Dackehallen:(, men jag ser det som att jag bara är borta ett år och dom kommer inte åka ur iår, det är jag säker på. Jag har ju turen att bo nära Denver så har lovat mig själv att få en iaf EN match med Colorado Avalanche.


Bilder från min promenad idag, ser ni bergen i bakgrunden överallt. landskapet här i Golden är underbart fint.

Godnatt Sweden!
Godeftermiddag Colorado!

P&K Ellen

Howdy Folks!

Blev inget cykeltur eller utgång för mig. Patty (coordinatorn) kom istället och hade ett "möte" med oss, hon sa väl inte mer än vad jag visste om allt och ingenting. Mamman i familjen jobbar och har gjort hela dagen så sitter och väntar på henne nu, är rädd att mitt engelska språk ska ta över min svenska (not), HAR JU INTE PRATAT SVENSKA PÅ HELA DAGEN (läs: försökt prata engelska). Ikväll har vi grillat, eller pappan har grillat och sen är en vän till familjen här nu. Tydligen är han med i något band, dom sitter här nu båda 2 och spela på något som ser ut som en gitarr fast mindre, den ge ifrån sig ett ljud som fakiskt är ganska mysigt.

Golden känns lite som en cowboy-by, det är mycket statyer med cowboy-saker. OM jag ska lyssna på mamma och pappa så är tydligen Golden en gammal guldgrävarby, folk kom hit för längesen och grävde guld (GOOOOOLDEN). Ska nog ta en tur imorgon med min spade och börja gräva, lite har dom väl sparat till mig;)

Snackades om att vi skulle iväg till en/ett Mall (köpcenter you know) imorgonbitti, kanske det finns något fint att shoppa, har ju inte shoppat nu på länge;)

Nu ska jag lyssna lite mer på när dom spelar, känns lite som man sitter på en cowboy-bar.haha.



HOWDY FOLKS!

P&K Ellen


En tripp i bergen?

Snart dax för en tur ut i det fina vädret tror jag nog, klockan är halv 3 och barnet vaknar nor snart. Idag är pappan hemma också, tog en tur till affären för att handla, är en liten bit att cykla men ingen har väl dött av lite motion. Vädret är varmt idag, eftersom Golden ligger så högt upp så är det mycket torrt och det gäller att dricka mycket vatten.

tror jag skulle prata med min coordinator idag, sov tydlingen när hon ringde. Får se vad hon ville mig, hoppas jag förstår vad som säger:P Det är en svensk nära här som är i samma grupp som mig, lite tryggt tror jag nog.

Hoppas allt är bra hemma!

P&K Ellen

Fråga om USA

Hej, hur fick du jobbet som au pair?

Det var en kompis till min mamma som hade en kusin där jag bor som har en dotter här i Colorado, dom behövde en au-pair och letade efter en som var sugen, jag nappade direkt. Träffade mamman och barnet hemma i Tingsryd, kändes skönt.

Egentligen ansöker man om att bli au-pair, en ganska lång väg att gå. Det kan ta månader att hitta en familj, i mitt fall hade jag ju redan min familj och var då lättare. Tror inte jag hade åkt som au-pair om detta inte dykt upp så jag är glad att jag fick chansen. =)


P&K Ellen

Jag lever.....

Sitter just nu i "min" säng här i Golden Colorado och njuter av att jag faktiskt trivs här i USA, har kanske inte kommit in i allt än men det känns helt OK.

Dagarna i NewYork var helgrymma, hotellrummet som jag delade med 2 snälla tjejer (turk och tysk), bästa rummet på hotellet (utsikt mot Empire State Building) som förövrigt låg mitt på Manhattan, shoppingen, Frihetsgudinnan, Kollade Black Eyed Peas i CentralPark helt gratis. Om dagarna hade vi lektioner med hur man tog hand om barn, första hjälpen och mycket om hur det är o köra i USA och så. Vi hade lektioner från morgon till eftermiddag och på kvällarna sprang vi omkring på Time Square, Starbucks, Forever 21 och Victoria Secret som var öppet till 11 på kvällarna.


På Fredagen var det ganska sorgligt, alla splittrades och åkte till sina familjer. Jag tog en Taxi (min supershuttle kom aldrig) till flygplatsen och gick igenom alla säkerhetskontroller som verkligen är överdrivna, fick inte ha ringar,skor eller tuggemi i munnen. 4 timmars flygtur tog det till Denver, när jag kom fram stod min hostmum och barnet jag ska ta hand om och väntade på mig. Fick en rundvandring i huset som är jättefint och dagen efter blev det rundvandring runt i byn, jättemysigt.
Igår var vi i parken och kollade runt, kollade även träningscentret, kommer bli många timmar där efter allt man fick som mat i NYC ;) Igår på kvällen fick jag sådan hemsk huvudvärk så gick och la mig tidigt.

Idag har vi hjälpt några kompisar till familjen som skulle flytta, klart man hjälpte till och bära. Cyklade ner till byn och tog en smoothie och sen hem för lill-flickan skulle sova. Har pratat lite med folk på Skype, saknar alla där hemma men än har jag inte fått hemlängtan, kommer kanske.

Klockan är 15.10 här och nu ska jag upp och checka läget. Ha det bra så hörs vi snart igen :)

P&K Ellen


RSS 2.0