Söndag!

Söndagsmorgon vaknar jag upp, är piggare än någonsin och förstår inte varför efter kvällen innan. Kläderna ligger utspridda i rummet och förstår inte när dom ens åkte av. Blev att snicksnacka lite med Tess om vad som hände kvällen innan och helt plötsligt får jag ett sms: "But Peter, i do we get to Neverland?....fly with your magical shoes of course", fick ett skrattanfall men kom sedan på vad som hände kvällen innan, mina skor är heeelt förstörda.

Gjorde mig iordning för dagens händelse: AU-PAIRMÖTE i Washington Park.
Mötte upp J&J och L i parken eftersom det var familjenpicknic, vi var först på plats och även våran LCC var sen, stabilt!. När väl alla au-pairer kommit så var det ganska trist eftersom våran LCC inte hade någon plan direkt på vad vi skulle göra, blev mycket dötid. Men blev att presentera sig för nya au-pairer och skvallra lite, alltid kul och höra!.
Gav upp efter ett tag, tog bilen hem till Golden. Fick ännu ett sms och blev inte att sitta inne på kvällen iallafall, åkte till en bar utanför Golden, chill men skönt. Blev inte en sen kväll men ack så trevligt det var.

P&K Ellen

Lördag!

Känner jag är lite efter här på uppdateringen men efter denna helgen har jag varit heeelt slut. Aldrig varit så trött i hela mitt liv, men det är det värt.

I Fredags var en galen kväll/natt som ni kanske såg, på Lördagmorgon åkte jag hemmåt igen för att slänga på mig lite andra kläder och sedan iväg, denna gången till Cherry Creek. Mötte upp Sofie där och vi tog en vända på F21 och sedan var ni liksom klara och stod där och klockan var inte ens halv 2, Sofie hade en bio hon ville se och där hamnade vi. "Crazy Stupid Love", så mycket kärlek och humor har jag inte sett i en film någonsin...ena sekunden skrattade jag, andra grät jag. Efter filmen skjussade jag hem Sofie och jag fortsatte min färd hem till Golden, tog en snabbdusch och sedan var jag iväg igen..fast till Lakewood denna gång (läs:igen), blev sminkning och drinkblandning. Blev en ganska chill förfest men det var nice ändå, Tess pojkvän körde oss Downtown och redan då hade partyt satts igång rejält i bilen. Hamnade på en bar, för mig blev det vatten och sedan var vi på nästa bar där det blev en favoritdrink Midori Sour, hade kunnat leva på den drinken. Gick vidare till en nattklubb och skulle möta upp födelsedagsbarnet Thiago, var ganska dryg så vi stack ännu en gång.

Utanför nattklubben satt vi 3 på en bänk, visste inte vad vi skulle göra. Träffade 2 trevliga boys och dom följde med oss till slutmålet, The Brothers. Påvägen till The Brothers så tappade jag ena klacken och när jag kollade nästa gång så var en andra skorn bortsliten från klacken så mitt smeckis under kvällen blev Peter Pan, hemska skor men vad skulle jag göra...mina favoritskor:(.

Var en galen kväll ute i Lördags, träffade en trevlig person och inte var det Mr Långhårig iallafall. Blev mycket prat om hockey, sverige och massssa annat under kvällen och det var längesedan jag hade så kul faktiskt (även om jag bara kommer ihåg ½ kvällen)

P&K Ellen

Galen kväll i Lakewood!

Aldrig blir det som man tänkt sig, Jag låg hemma i sängen igår när telefonen plingade till och det var från Tess. Norrlänningen undrade om jag ville dricka Margaritas och äta tacobuffe med henne och hennes boyfriend och såklart tackade jag JA. Mötte upp dom i Lakewood på ett väldigt populärt ställe men hittade ett bord iallafall, maten är gratis när man beställer drinkar så perfekt JU. Var meningen att jag skulle åka hem där efter men en viss tjej övertalade mig att hänga med hem till henne och hänga, slutade med att jag stannade hela natten och partajade med henne och hennes galna vänner.

Igårkväll hände:
  • En slog sig fördärvad på sin skateboard
  • Vi gick på skateboardjakt (hittade aldrig den)
  • En fick en blåtira och bula i facet
  • Jag hittade min drömhund
  • En bröt nästan näsan (blodet sprutade)
  • Vi åkte 6 stycken i bilen (olagligt) och körde en cirkel runt 3 polisbilar
  • Det hände såkallad "olycka" hos en kille
  • Tess fick sista ordet i en konflikt (girlpower)
  • Jag höll i en iller (!)

Sånt händer lixom inte så ofta i mitt liv så på så vis kanske det var en spännande kväll i Ellen Clarbergs liv, tror folket såg rädslan i mina ögon hela kvällen. Jag är inte den som är den.

Jag sov iallafall på Tess och Johan´s soffa inatt och vid 9 åkte jag hemmåt mot Golden igen. Körde min första Drive Thru på Starbucks, börja bli som dom lata amerikan. Nu sitter jag på golvet och är trött, tänkte jag skulle åka till Cherry Creek och möta upp Sofie snart. Får se vad som händer ikväll.


Världens godaste Margaritas

Min drömhund

Skateboard-jakt
Tess höll också illern

Stolt "olagligt" gäng

Att provslå hjälmar är ingen bra ide......

.....Svullen kille och

.....Blodig sne näsa

P&K Ellen

Någon har fått ett paket!

Visar sedan vad som kom på posten till mig idag.

Kan ni gissa?

P&K Ellen

VILL HA!

Klickade in på Asos och hittade massa som jag ville ha, här är 3 saker.



Undra om det är billigare att köpa till USA än till Sverige!? Någon som vet?


P&K Ellen

Härlig dag, Härliga kväll!

Blev inte riktigt som jag tänkt mig ikväll, Sofie mådde inte bra så blev att stanna hemma ikväll men det var skönt de med. Hopaps på att hon blir frisk imorgon så vi kan hitta på något eller iallafall på Lördag.

Förresten, när jag åkte hem från Starbucks så körde jag förbi mitt favoritställe (vattnet) och råkade visst fastna där. Satt där ett tag och njöt av solen, bestämde mig för att åka hem och byta om till badkläder och åka ner igen och steka och bada. Påvägen ner igen så började solen försvinna och när jag kom fram var den helt borta men det var skönt att sitta och lyssna på vattnet samtidigt som jag började på min nya bok som jag lånat av J´s mamma. Boken heter "Jonas Eckel", har inte riktigt kommit in i den ännu men kom en bit när jag låg nere vid vattnet. Efter ett tag blev jag så varm så jag skulle hoppa i och bada men precis när jag nuddat vattnet med ena tån så kände jag en droppe på min axel, regnregnregn. Packade ihop min saker och cyklade hem snabbt, det var det badet.

När jag kom hem blev det att ta de lungt innan vi drog bort till mexikanska restaurangen, blev quesadillas för mig (som vanligt), mums var det. Nu sitter jag i soffan och kollar på Jersey Shore, blåsta människor!


P&K Ellen

25/8 - 11

HejHej!

Tycker det blir mycket tjat om detta varma väder men detta är helt sjukt, man sitter i skuggan hela tiden och orkar inte göra något. Just nu sitter jag utanför Starbucks och kollar på folk och ta det lungt, ganska skönt faktiskt. Har skypeat med AnnaPanna och Mor&Far idag, alltid kul att se och prata folk man känner igen och tycker om.

 

Ska träffa Sofie lite senare ikväll hade jag tänkt, skulle käkat glass men blir nog en runda på Cherry Creek istället. Helgen måste planeras för gör jag inget i helgen blir jag besviken.

Nu ska jag cykla hem och gömma mig i min källare, där är det svalt och skönt.

 


Min Utsikt just nu:

P&K Ellen


va säger ni nu, ni som tror att det bara finns snö här?

Det är dax att sova för mig.

Dagen har bestått utav en runda som egentligen skulle till StoryTime men hamnade på en lekplats istället eftersom den inte hade börjat ännu efter sommarbrejket. Idag har det varit så sjukt varm, varmast ever...man ska inte klaga men guuu vad varmt det varit på sistone här i CO..(va säger ni nu, ni som tror att det bara finns snö här).

Åkte och köpte mig en frozen yogurt och sedan satte jag mig vid floden och svalkade fötterna i det iskalla vattnet, idag domnad dom iallafall inet bort. Den frusna youggin hann dock smälta påvägen från youggi-haket till vattnet så blev att surpla i sig den lite snyggt. Efter att ha sett minst 10 stycken trilla ur sina ringar i vattnet så cyklade jag hem och tog mig en powernap. Käkade lite kvällsmat innan jag skulle göra mig iordning för Zumba, fick reda på att den skulle vara utomhus i parken idag och eftersom jag inte vill att någon ser när jag skaka rumpa som aldrig förr så hoppade jag den idag och tog en lång promenad istället på en timme, måste bränt lika mycket som jag skulle gjort på zumban så.

När jag kom hem blev det en lång varm dusch, rakade benen (glömde en rand  mitt på benet känner jag nu) och sedan blev det insmörjing så nu luktar man hallon. Gick upp för att hämta lite vatten innan jag skulle ta och lägga mig men fastnade med J framför Sex and the City 2, första filmen är 1000 gånger bättre.

Imorgon är det tänkt att jag ska hjälpa J om hon behöver hjälp, annars blir det nog ganska lungt på dagen. På kvällen tänkte jag köra och möta upp Sofie, käka frozen yougurt och planera helgen kanske!?..

P&K Ellen

The Social Network

Hello everybody!

Är helt slut och ligger just nu i sängen och ska strax sova. Efter zumban på morgonen och tubingen vid lunchtid så var jag så frusen och trött så tog en sovpaus och vaknade ett par timmar senare. Har inte gjiort så mycket annat ikväll, jag och J kollade på The Social Network. Såg filmen på planet till USA men bara halva eftersom jag glömde sätta på min skärm, nu har jag sett hela.

Påtal om Social Network ska jag kolla min facebook nu innan jag somnar, NattiNatti!
P&K Ellen

Tubing in Golden!

Mamma, du gissade rätt (tror jag)

Hallgerd frågade om jag ville följa med och tubea med henne och såklart tackade jag inte nej, visst var jag nervös innan för jag trodde jag skulle drunka men det gick bra. Så sjukt kul var det och det kändes som en blandning av Kållerado och Flumerider på Liseberg men detta var ju på RIKTIGT och vissa stunder kändes de som man var i en djungel och flöt. Vattnet är ganska långt just nu så detta va verklingen i sista stund som man kan åka utan att stanna 100 gånger pga rumpan fastnar i marken.
Jag har 100 blåmärken på rumpan av alla stenar man slog i och fötterna har skavsår men det är der värt. Måste hinna göra det EN gång till iallafall innan det blir förkallt i luften med.

Såklart kunde jag inte ta med kamera:( men nästa gång ska jag ta massa kort och bevis på att jag gjort de:)

Blöt Ellen

Blöta shorts

P&K Ellen

zumPa!

Blev ev träningsmorgon för mig, gick upp lagom tidigt och gick till zumba. Var en annan som höll i det idag, hon är typ galen och överdriven så känns sådär faktiskt. Klart att man ska vara glad,stissig och pepp men hon glömmer bort stegen och är man typ nybörjare som jag så äre svårt att se vad hon gjorde för steg. Den andra kvinnan som håller i det andra passet är mer dämpad och gör stegen noga så man själv kan överdriva sen. Ganska kul att det var 80-åringar med på passet, hängde med sådär bra.
Ska på passet imorgonkväll också.

Zumba

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och värma upp mig innan jag ska ut på skojheter, har ni kommit på vad jag ska göra ännu?!;)

Jag berättar senare jag lovar!

P&K Ellen

Fred Flintstone says goodnight

Jag, Fred Flinta säger godnatt!


Imorgon ska jag göra något jag länge väntat på att göra men länge avstått ifrån för det varit föööör spännande för mig. Imorgon klockan 12 gäller det!

Kan ni gissa vad jag ska göra?

Yaba Daba Good Night!

P&K Ellen

LOS ANGELES

Har glömt att skriva här på bloggen att den 12 Oktober så åker jag och Caroline till:
LOS ANGELES!!!!!!!!!!!!!!!

Helt sjukt att vi ska dit, det är en av min drömresor så kommer bli en upplevelse. Det jag vill göra i LA är såklart att se en skymt av HOLLYWOOD-skylten, Walk of Fame, Universal studios, hänga på stranden och partaja lite. Vi åker på Onsdagen och stannar till Söndagen.

LÄNGTAR!

P&K Ellen

Tangled

Tro inte att mamma och pappa kan gå på bio bara sådär, klart vi ska ha bio här hemma också. J&J gick precis och jag, L och Rapunzel satte på Tangled (Trassel) och poppade popcorn. Tror vi har mysigare här än med en skräckfilm utomhus.

Inte första gången man ser Tangled men den är lika bra varje gång, en av bästa disneyfilmerna....fast slår inte ToyStory.


Popcornen tog slut undertiden jag tog kort!
Rapunzel

Ellen <3 Popcorn

P&K Ellen

I <3 Minnetonka

Klickade precis hem dessa snygga skor från Minnetonka. Har letat efter den modellen i skoaffärerna här i Colorado och Minnesota men utan resultat. Hittade dom billigt på en internetsida så nu är dom mina, JIHO!


P&K Ellen

Friday the 13th, vadå skräckfilm!

HejHej!!!!

Här ligger jag i min säng helt utslagen, vädret ute gör att man blir heeelt slut. Idag är det som vanligt 30 grader och fuktigt så ikväll kommer säkert regnet. Idag har jag inte hunnit med så mycket, vaknade ganska sent (fattar inte hur jag kan vara så trött), käkade frukost och sedan gick jag ut i det fina vädret och satte mig på Starbucks. Min fina vän Emma kom in på skype, hon har inte haft skype förens NU och hon har inte varit hemma i Tingsryd när jag varit hemma på besök så var jätteskoj att prata med henne och SE henne.

Efter samtalet åkte jag vidarew till posten och skickade ett litet paket, en viss liten busunge fyller år snart (+hans päron). Åkte hemmåt och nu ligger jag här, fundera på om jag hinner göra något innan jag ska jobba ikväll. J&J ska iväg på Bio på RedRocks, det är lixom utomhus bland dom röda stenarna. Dom ska se Friday the 13th, vadå skräckfilm!!!!

Tänkte jag skulle träna imorse men kom inte upp ur sängen så tidigt som 6 så blir ett pass imorgon iställlet, finns tydligen Zumba på Tisdagar med så blir zumba både imorgon och Onsdag.

P&K Ellen

Victoria Secret Bikinis



Var en runda på Mills Mall igår för att se om jag kunde hitta nå snygg bikini, gick in på Victoria Secret och hittade dessa 2 snyggingar. Jag kollade i början av sommaren på dessa bikinisarna men vet inte varför jag inte köpte dom men är glad nu att jag väntade så jag kunde få dom för en billig peng.

P&K Ellen

Moi, Nimeni on Ellen!

Sofie gjorde ett bra jobb att försöka lära mig prata finska, jag behöver öva!

Moi, Nimeni on Ellen!
minun on pyörä!

Hej, jag heter Ellen!
Jag har en cykel!

P&K Ellen

Dirty-Ellen

Igårkväll blev det som sagt DownTown med Sofie, det var verkligen supertrevligt.

Hämtade upp henne vid 6 för att sedan åka vidare downtown och strosa runt innan vi gick till CheeseCake Factory. Det var proppat med folk så blev att vänta lite innan vi fick vårat bord, där förövrigt vår servitör kallade mig för Dirty Ellen (bordet var smutsigt så han skrev till dirty men blev lite fel). Jag käkade en pasta som jag typ ätit varje gång jag varit där, som vanligt så åt jag bara 1/3 av det så blev en doggybag hem som jag sitter och smaska på nu faktiskt (1/3 idag me ).

Sedan gick vi vidare till The Brothers, jag körde så blev Sprite för mig men Sofie drack drink. Vi kom ganska tidigt så nästan inget folk där men det va nice ändå. Vi satt och spanade på schnygga killar och jag pekade ut en jättesöt, samma kille som tog sina kompisar med sig och var sociala mot mig och Sofie. 3 killar från Florida, supertrevliga.
Avslutade kvällen ganska tidigt pga vi var trötta men vi var nöjda med kvällen (jag iallfall).

Söta Sofie

The Gang -1

Sen blev det avlämning av Sofie och sedan körde jag hemmåt mot Golden och kollade lite dator innan jag somnade.

P&K Ellen

Artfestival i Golden

Idag är det Art Festival har i Golden och det är proppat med folk som går runt här. Är 33 grader här idag och man kan nästan inte vara ute flr det är så varmt, man får hållla sig i skuggan.

Gick en runda med J&J och L, blev att kolla runt i alla tältet och sedan åkte jag vidare och fixade lite småsaker innan jag köpte med mig lunch ocg satte mig och kollade på dom som åkte ring i vattnet. Måste snart åka det själv, Caroline är med sugen så blir nog en tripp i floden snart:).

Nu ligger jag i sängen och kolla runte lite nätet, tänkte jag skulle vila lite innan jag gör mig iordning för kvällen. Ska ut och käka med Sofie ikväll, blir nog Cheesecake Factory och sedan kanske en bar.



P&K Ellen

FRÅGA!

FRÅGA!

Sabina
om
HEJ DÅ [HÄ DÖ]:
Meeeeeen, det ska ju inte vara mos utan vanliga kokta potatisar! Eller har jag helt fel nu?! ;)

SVAR!
JAG VEEET, det ska ju vara kokt potatis till ikea-köttbullarna men dom tyckte väl att potatismos var mer svenskt än vanligt kokt potatis=P och påtal om potatismoset så fick man nästan inget, likaså med lingon, hallå liksom!

Denna Tess....

....Denna galna gulliga norrlänningen!
Hon flytta från USA i Juni efter att hon varit au-pair och pluggat här men nu helt plötsligt är hon tillbaka, är så glad för det.

Ikväll när jag hade som tråkigast så ringde hon och sa att hon, Megan (amerikansk tjej) och hennes norska pojkvän  skulle till Golden och partaja ikväll så blev att slänga på sig lite vettiga kläder och möta upp dom Down Town Golden. Var kul och träffa Tess igen och såklart dom andra också. Tess hade med sig 2 presenter till mig, hade verkligen inte behövts, söta du!


Marabou och Snus (nej mamma jag snusar inte)

Nu ska jag ta och lägga mig på kudden, kommer nog gå ganska snabbt och somna ikväll. Imorgonkväll ska jag möta upp Sofie i DownTown, vi ska käka på CheeseCake Factory och ta ett glas vin.

P&K Ellen

HEJ DÅ [HÄ DÖ]

Jaha, då har man varit på sitt andra besök på IKEA Centennial här i Colorado. Jag åkte och hämtade upp Sofie på vägen och sedan var vi iväg påväg till IKEA, pirrade nästan i magen även denna gång (fattar inte hur ikea kan ha sådan stor inverkan på mig). Efter en timme (!) kom Caroline och Linnes och gjorde oss sällskap och tillsammans gick vi upp till maten och beställde oss en potion köttbullar, potatismos, lingon, brunsås och såklart lingondricka att klunka. Såklart blev det en runda i IKEA AFFÄREN också, dock hade dom ingen marabou, kexchoklad och dajm denna gången men fick med mig lite hem ändå. Just de, vi käkade en (STOR) kanelbulle påvägen ut med


IKEA-outfiten

Jag och Sofie handlade bilen full

Hamnade i SmåLand

Mums-fille-baba

Lilla kanelbulle

[HÄ DÖ] - aha, äre så vi låter när vi säger hejdå till varandra?

P&K Ellen

Jag idag!

Älskar mina rosa shorts


P&K Ellen

Sjölunden!


"När du kommer till
Sjölunden, kommer du gå igenom "tullen", väljer ett svenskt namn att använda under din vistelse, och inleda ett nytt äventyr där svenska språket och kulturen firas. Vänlig personal ser till att du känner dig välkommen när du utbyta amerikanska dollar på kronor och träffa din nya stuga kompisar och vänner.


Du kommer att vara upptagen hela dagen svenska språket Village. Varför inte gå med i vår seglarskola ellerprova på vävning eller lära sig spela gitarr? Fira svenska traditioner som midsommar och Sankta Lucia. Vi harmassor av aktiviteter att välja mellan, inklusive kanotpaddling, bastu, målning, dans, brännboll, fotboll, kubb ochkräftskiva . Aktivitet perioder är utspridda under hela dagen så att du kan fördjupa dig i svenska aktiviteter, spel, sport och musik."

Att komma till Sjölunden var nog en underligaste jag kommit till, det var annolunda men ändå så kul att se. Lägret går ut på att amerikanska föräldrar som oftast har något med Sverige att göra (släkten) skickar din barn till Sjölunden för att dom ska få lära sig svenska. Barnen är från 7-18 år (indelat i 2 el. 4 veckor) och det gäller att bara prata svenska. Innan varje lunch har dom matpresentation som dom gör en lite teater och man ska härma vad allt heter, efter varje lunch dom plastlådesången när dom ska samla in all disk, dom har en hemlig ledare varje dag som ska lyssna vem som prata mest svenska och varje dag är det folk som ska vara "supersvenska". Det låter jättetöntigt och det tyckte även jag när jag hörde vad dom gjorde där men när jag kom hit så ändrade jag mig totalt, viiilka härliga människor. Där var killar och tjejer som sjöng och pratade och försökte med sin svenska, alla var jätteduktiga. Alla som var där har ett svenskt namn som dom får välja när dom kommer dit, kul att se vad alla "hette". Under tiden som vi var där så var det pojkar och flickor som tog studenten, dom hade varit där i 4 veckor och dom plugga och fick credits för svenskalektionerna på lägret. Dom hade gjort sin egna studentmössa och hade skyltar.

Sjölunden är ett av många språklägern, det finns Franska, Arabiska, Finska, Norska, Danska, Spanska, Kinesiska m.m och sista dagen innan alla åker hem från lägrena så samlas alla dansa och är en marknad med alla länders godis och souvenirer.

Jag är faccinerad över att folk inte tyckte de va töntigt som vad är, där var killar dom sjöng och dansade, en tjej eller kille i Sverige skulle aldrig ställa upp på sådana saker som dom höll på med på lägret.

Ledarna på lägret är helsvenska, har studerat i Sverige eller har själv varit barn på lägret. Alla var jättetrevliga, träffade 2 svenska killar från Jönköping och Sölvesborg.

Är du sugen på att komma till USA en sommar och lära amerikaner prata svenska så är du rätt person för Sjölunden. När jag var på lägret förra veckan så blev jag mer än sugen att åka dit och jobba, nästa sommar kanske!?


Min lägersäng

Jag utanför sjölunden

Alla väntar på studenterna

flagghissning

Jag och Lucia

proppat med folk

Dunk Tank

Jag och kinisisk katt

Jag och "Marianna"


P&K Ellen

En tripp till Minnesota!

Min vistelse i Minnesota var helt underbar, det var skönt att komma iväg lite ifrån Colorado och se lite annat än bara berg hela tiden, istället blev det mestadels skog istället överallt.

Första dagen spenderade vi hos J´s föräldrar i Minneapolis som jag skrev om förra veckan, åkte vidare 5 h morgonen därpå till Bemidji (bara jag som tycker de låter kinesiskt?) där det svenska sommarlägret är. Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om det lite senare vad de handlar om och sådär, kanske kan räknas ut men ändå. Vi spenderade Onsdag-Fredag på lägret för att sedan packa ihop oss och åka ett par timma neråt i staten igen och hamna i J´s farfars stuga. Stugan var tydligen byggd av en svensk för typ 100 år sedan och den låg MITT ute i skogen precis vid en sjö. På sjön åkte alla motorbåt,kanot,jetski,vattenskidor och wakebord...såg jätteskoj ut.

Jag och J´s paddlade kanot en runda på sjön, var nog första gången sedan gymnasiet jag paddlade. Det var kul att se alla som har byggt hus där runt sjön, vissa är stora som slott och då är det bara deras sommarstuga. Naturen runt där vi var kändes precis som i Sverige, det var precis samma träd, buskar och blommor som finns runt om i Sverige så skulle likaväl kunna vara en skog i Småland. Vi stannade i stugan till på Söndagen då vi rullade hem till Minneapolis igen och var där till på Igår (onsdag).

I Måndags var vi på Mall of America, det är USA´s största shoppingcenter (520 affärer), det finns ett nöjesfält på första våningen med 2 berg&dal banor och massa annat (hur får de plats?). Medans dom andra var på akvariet så shoppade jag lite, H&M var en stor besvikelse...fanns ingenting:(. Ska visa kort på allt jag shoppade sedan. I Mallet finns inte affär som inte finns i Colorado så var väl inge speciellt på så vis men det var skoj och se hur stort det var.

I Tisdags var vi i en park som heter Minnehaha Park, det var en jättemysig park med världens vattenfall. Jag har nog helt seriöst inte sett ett vattenfall i hela mitt liv, var mycket vackert. Gick runt och kollade, badade fötterna i Mississippi-floden och sedan tog vi en runda på cykelbil (?).

Allt har varit kanon i Minnesota, längta lite tillbaka men som sagt, vi ska troligen åka dit i jul igen så blir skojskoj.

Här kommer bildregn från mina dagar i Minneapolis och Stugan:

stugan


Minneapolis


P&K Ellen

Kommer sakna Minnesota!

Idag åker jag vi hem till Colorado igen, kommer sakna de här jättemycket men lät som vi kanske ska hit i jul också.

Uppdatera om min fantastiska vecka när jag kommer hem ikväll!

P&K Ellen

Finns ingen....

som jag saknar så mycket som VILLE.

Att vara ifrån denna lilla trollunge är nog de svåraste, 1,5 år utan att kunna se honom när jag vill är hemskt. Så mycket som L har utvecklats på bara ett år här i USA har troligen också Ville utvecklats lika mycket i Sverige så känns lite konstigt att man inte får vara med när lilla Ville som nyss var en bäbis som inte kunde prata till en vild lite unge som har en egen vilja. Varje gång jag prata med han på skype så har han alltid något nytt att berätta och han prata på om allt och ingenting, man får nästan skavsår i öronen.

På ett sätt längtar jag till Januari så jag kan pussas, kramas och gnugga näsa hur mycket jag vill med Ville-bus...meeeen, jag trivs bra här i USA så låt tiden gå sakta...snälla!!


Sakna dig fis-unge!


P&K Ellen

Ny piercing!

Vad tycker ni om min nya piercing?


Ska inte göra dig orolig mamma, det är bara en halv ring...dvs inget riktigt hål. Är lite sugen på att ta hål där, får se om jag vågar.

Urban Outfitters!

Köpte denna klänningen i Boulder på U.O, blev förälskad från första stund. Älskar den djupa ryggen och skiftningen i svart och grått.


P&K Ellen

En promenad i Golden

Underbara Golden

P&K Ellen

Denver Broncos

Såg denna tröjan förra veckan på Victoria´s Secret med tanken att jag skulle köpa den en annan dag, 2 dagar senare kommer J med tröjan och den var såååå snygg på. Var tvungen och fråga J om ja fick köpa samma som henne, skit snygg är den.


Snygg, ellerhur?

P&K Ellen

Fladdermöss

Som sagt så bor vi i fladdermus-stuga och jag sitter ute på verandan nu och hör dom flyga över mig och dom piper, bode jag vara rädd?... Kanske är den en Edward ju?!... kanske ska fram med halsen iallafall!

Hans favoritfärg är Lila!

Fick precis en kod till internetet här. Jag lever och har det kanon här ute i skogen. Berättar mer när är hemma i Colorado eller innan dess kanske. Det svenska sommarlägret här i Minnesota är iallafall såååå roligt, det är så myspys här ute i skogen med. Hittade en jättesöt kille, men trodde tyvärr han inte gillade tjejer och berättade för J men hon trodde bara att hans favoritfärg va lila...men jag hade rätt denna gången...tyvärr! Har träffat mer trevligt folk här, 2 killar från Falun/Jönköping och Sölvesborg.

Just nu regnar det här, sitter under ett parasol och lyssnar på när någon spelar piano och några som kastar frisbee. Kommer skriva sedan mer om Sjölunden (lägret).

Nu ska jag bort till Min ,J och L stuga där vi bor själva, jag kunde välja mellan 16 sängar att sova i, det är redigt sommarläger känsla här. Stugan kallas förövrigt för fladdermus-stugan eftersom de bor fladdermöss här under taket på verandan..... hur mys? Vissa skrattade och frågade "ska ni bo där? ni vet att det finns fladdermöss va?"...JAPP, vi har inget val;)

Hörs när vi hörs!!

P&K Ellen

Denver by day & night



P&K Ellen

I <3 DENVER

Hittade denna tröjan i Denver på rea för några dollar och tänkte det kunde vara skoj att ha en härifrån eftersom man bott typ i Denver. Gjorde om den lite, tycker alla t-shirts är så tajta i halsen.

Före

Efter


P&K Ellen

Jag lever och Minnesota är finfint!

Tänkte bara berätta att jag lever.

Var uppstigning vid 06.15, gjorde mig i ordning lite snabbt och sedan var vi iväg till flygplatsen. Resan till Minneapolis gick bra, jag hatar att flyga egentligen som jag kanske berättat innan men eftersom resan låg på 1,5h så var det ganska lungt. Väl här välkomnades vi av J´s mamma och syster, körde hem till dom och blev lite rundvandring (jag tog den i egna händer) och sedan åkte vi vidare till en sjö och gick runt den. Saknar sjöar i Colorado faktiskt, vi har några men dom är konstgjorda. Solen sken, vattnet glänste och var ljummet. Sen åkte vi en snabbis genom upptown minneapolis och jag blev förvånad eftersom jag trodde det skulle vara större, men det är mysigt.

Chill på planet

Sugen på att hyra mig en trampebåt

Dehär skulle mna kunna bli van vid

Jag vid vattnet idag

När vi kom hem åt vi pastasallad och kladdkaka, ganska nice att jag bor med svenska folk för en kladdkaka hade aldrig en amerikan kunnat rett ut. Blev en snabbtitt på deras bubbelpool ute på terassen, men kan bara säga en sak :"KOKTA GRODOR"..... det var smågrodor som hoppade i vattnet och sedan troligen koktes dom av det varma vattnet, grodlår någon? Sen kom det över lite folk och vi satte oss runt en eldstad som dom har på baksidan, sååååå mysigt. Jag hade kunnat leva såhär, vem vill inte ha en eldstad på baksidan av sitt hus som man kan sitta och njuta med ett par vänner och öl? jag vill!

koktgroda

Värmde fötterna i poolen....

och i elden!

Nu ska jag strax gå och lägga mig, imorgon blir det en tidig morgon. Vi ska åka ca 5h i bil Norr (tror jag) till ett svenskt sommarläger som J´s befann sig på hela sin uppväxt på somrarna. J snackade om snygga ledare på lägret, får se om det är någon "Ellen style";)

Som sagt, jag ville bara berätta att jag lever och jag ÄLSKAR Minnesota redan!

P&K Ellen

4h packning!

Nu blir det läggdags för mig, imorgon blir det uppstigning 06,15 för att packa de sista och dammsuga. Förövrigt hatar jag att packa, har hållt på nu i 4 h att packa men ändå kommer jag ha missat något. Tänkte inte jag skulle ta med datorn först men den kommer med ändå, har förberätt några inlägg i veckan iallafall så det inte är helt tomt här på bloggen även om jag ska försöka skriva om mitt äventyr.

Nästa gång vi hörs är jag i en annan stat, Minnesota!

P&K Ellen

Snabbgenomgång

Hej hallå!

Lite efter med uppdatering känner jag, sorrylorry asså. Får bli en snabbgenomgång av helgen.

Lördag
Åkte DownTown och mötte upp ett tyskt gäng där en av dom fyllde år. Sarah bor här i Golden som jag och vi har gått i skolan tillsammans. Det blev en god pasta för mig och ett glas Chardonney. Var trevlig att träffa vissa folk, några av dom hälsade inte ens, snoffsiga människor det finns. Efteråt gick jag en runda i stan och kikade, hamnade inne på F21 där det inte fanns så mycket. Dock började det lukta bajs i hela affären men tänkte inte mer på de, tills jag såg en kvinna i 40 års åldern springa mot personalrummet och höll sig för magen, var ju troligen hennes mage som krånglat och hade lagt av brakare i hela affären. Gick runt och tittade på kläder och helt plötsligt såg jag hur folk klöks, håller för näsan, pekar och håller sig borta från en del i affären. Jag går bort för att se vad som hänt och se på golvet en BAJSHÖG, MÄNSKOBAJS ASSÅ. Sen såg jag att dom gick in i provrummet med alla städgrejer så tydligen måste hon fått akut bajsattack och bajsade ner hela F21.

När jag kom hem blev det chill resten av kvällen, tog en powerwalk och pratade med folk på internet. Gick och la mig jättetidigt och kollade på film men somnade nästan direkt.


Söndag
Började dagen med att jobba 9-13, sedan blev det chill. När L vaknade då J var hemma så bestämde dom sig för att gå på bio så jag följde med till Mills Mall eftersom bion ligger granne med det. Hann kika lite i dom olika affärerna innan bion var klar. Efteråt så åkte vi till Denver för att J ville köpa lite kläder på American Apperel, insåg då att jag kommer köpa ALLA mina barn´s kläder där, sjukt söta och coola.
Efter AA besöket så åkte vi hemmåt till lilla Golden igen och käkade middag och sedan blev det lungt fram till jag fick ett sms av Thigge. Han kom förbi Golden och plockade upp mig och vi åkte vidare till Evergreen, hyrde film och åkte hem till honom. Kollade på Love And other Drugs igen, älskar den filmen. Sen skjussade han hem mig till Golden där på natten, var närmare 2 när jag steg ur bilen och sedan hoppade jag direkt i säng och somnade lika snabbt som jag la ner huvudet på kudden.

Måndag
Var meningen att jag skulle följa med J på mördapass i morse men eftersom jag kom hem vid 2 natten innan så var jag inte så pigg när klockan ringde 05.30. Tog en välförtjänt sovmorgon till 10.30, gjorde mig iordning och åt en snabbfrulle. Vid halv 1 åkte jag med J till Denver för hon skulle klippa sig, gick en runda på Cherry Creek Mall under tiden. Hittade bara en tröja på Urban Outfitters, rea såklart. Annars finns det inte mycket nu i butikerna, sjutk tråkigt. Nu ligger jag i sängen och chillar, ska börja packa min väska snart som ligger tom här på golvet. Hatar att packa, alltid glömmer man något.

Ikväll ska vi äta köttbullar från IKEA, mumsfillebabba!

P&K Ellen

Minnesota!

Har helt glömt bort att berätta för er att jag åker till Minnesota på Tisdag och stannar till Onsdagen därpå. J är uppvuxen där och varje sommar var hon på sommarläger någonstans där i Minnesota så vi ska åka dit och kolla också.
Ska bli jättekul och se en annan stat,stad och lite annat folk.

Vet inte om jag ska ta med datorn, annars tar jag med min kamera och kommer uppdatera när jag är tillbaka.



P&K Ellen

"I love you, Man"

Fredagkväll och jag är hemma, ovanligt!

 

J&J åkte iväg och kollade på en spelning som deras kompisar hade och själv blev jag hemma och tittade till L som gick och la sig när dom åkte. Var lite partaj här i Golden eftersom det var första Fredagen i Augusti och sedan första Fredagen då det var film i parken men ble jobb som sagt så film i parken hoppas jag på en annan gång.

 

Åkte bort til affären och hyrde en film, "I love you, Man" hette den och den var faktiskt sådär. Den var nästan dåligt bra, skrattade ett par gånger men inte mer. Nu väntar jag på J&J ska komma hem så jag kan gå och lägga mig, är sjukt trött.

 

Såhär såg min Fredagkväll ut!

 

P&K Ellen


Flickan med guldbyxorna!

Dessa är mina senaste inköp, dom bara skriker ELLLLLLEN!




P&K Ellen

En kväll DownTown Denver

Tjing Tjong!

Nu ligger jag sängen redo för lite sömn, inte för att dagen varit så jobbig men trött är jag ändå. Som jag skrev innan så åkte jag DownTown och mötte upp Sofie. Vi kollade lite på Forever21, köpte vykort, käkade Burritos och var på American Apperel. Jag köpte en någonting som bara skrek Ellen, visar imorgon. Tackar Sofie för ännu en rolig kväll, blir troligen partyparty nästnästa helg, klart jag måste visa Sofie partylivet här i Denver.

Imorgon blir det 2 "jobbpass", en gång vid 12 och en gång vid 20.00. Är lite synd att L sover middag första gången och går och lägger sig andra gången så vi inte kan hitta på något men blir skoj ändå.

P&K Ellen

Sjuk träningsvärk

Den smärtan som jag har i mina ben och haft hela dagen är heeelt sjuk. Träningsvärk ska ju vara skönt för man vet att man gjort rätt på träningen men detta känns som knivhugg in i benen på fram- och baksida.

Har inte gjort så mycket idag nej, när jag tänker efter så är det längsta jag rört är ut på framsidan för att vinka av J&J. Ikväll ska jag iallafall träffa Sofie Downtown Denver, får se vad vi hittar på.

P&K Ellen

Skippade ZumPan!

Klockan börja närma sig 10 och jag har haft ihållande huvudvärk hela dagen, hoppade faktiskt Zumban nu ikväll. Efter passet imorse har jag varit slut hela dagen i kropp och knopp, min träningsvärk började vid 13.00 idag så vill inte veta hur den kommer vara när jag vaknar upp imorgon. Eftersom det var ett så hårt pass imorse så tänkte jag nog att det var träning för kvällen också, börja med ett pass om dagen iallafall.

Annars idag har jag tagit hand om L några timmar medans J pluggade lite, blev en runda ute i det fina vädret. Först var det lilla trollet sååå sur men efter att vi gått lite så blev hon glad som hon alltid bruka vara. Vi tog en rudna till Starbucks och drack smoothie och sedan vidare till parken och sedan hem. Har inte gjort så mycket mer idag, blev bjuden på filmkväll nu ikväll men jag hoppade den.

Ni kan kanske förstå att blir glad av att gå runt i detta fina väder med denna fina omgivningen?!

Ska strax går och sova, ska kolla lite dokumentärer på Svt Play först, får se om jag hittar något intressant. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer mer än att jag troligen ska möta upp Sofie på kvällen DownTown, hon har inte varit där ännu.

Godnatt!!

P&K Ellen

Monsterpass

Klokan är 07.16 och jag kom precis hem från ett monsterpass. Det hette "Core Intervall"-någonting och det var tufft såhär på morgonen men det var skönt när man väl kom hem och insåg att jag klarade hela passet. Nu ska jag äta lite frukost innan det är dags för lite jobb, jag och L ska leka och ha skoj medans J ska plugga.

Ikväll hade jag tänkt gå på Zumba, ska bli skojskoj

P&K Ellen

Mina oxblodsröda Dr Martens

Gu vad jag längtar hem till mina Oxblodsröda Dr Martens.
Att man kan längta hem till en sådan sak som ett par skor, har jag förresten sagt att jag samlar på skor?



P&K Ellen

School of Mines

Nu säger jag och School of Mines Mét uppe på berget godnatt. Idag var Mét i USA-färger, bruka bara vara gult annars när det inte då är någon helgdag som t.ex. Alla hjärtansdag då det är ROSA.


Imorgon blir det uppstigning 05.25, berättar imorgon vad jag ska göra uppe sådär tidigt.

P&K Ellen

Kvar att köpa!

6 månader kommer gå fort så blir att köpa allt som man vill ha innan man lämnar landet.


Här är några saker som jag vill köpa innan jag åker hemmåt igen:

Matchande hoddie och byxor - PINK/VICTORIA`S SECRET

En Ipod Shuffle - APPLE STORE

Minnetonkas - MINNETONKAS

Tandblekning - CREST

Starbucks Mugg - STARBUCKS

 

P&K Ellen


Vad gissade ni på?

Gissade ni IKEA så gissade ni rätt:)

Jag följde med familjen idag till IKEA, pirrade nästan i magen när vi började närma oss och man såg den stora skylten. Det första man ser när man kommer in är lekrummet som heter SMÅLAND (Small country) och de är såklart där barnen ska hänga. Blev en runda runt på varuhuset och guuuu vad folk som var där. Blev lite sugen på att flytta hemifrån när jag såg vissa saker, hoppas dom har samma saker hemma i Sverige när jag kommer hem. Fanns en jättttefin tavla som jag ville ha men tydligen finns den bara här i Colorado, det var en STOR bild på Union Station i Denver.

Såklart blev det ett stopp i mataffären utanför, köpte en korv för 50 cent (3 kr) och såklart svenskt godis.
Ska åka dit när Caroline kommer tillbaka från sin resa, måste ju smaka köttbullarna med potatis (här är det potatismos ist) och Lingonsylt.


IKEA IS THE SHIT!

P&K Ellen

Matt Nathanson

Är jag ledsen så gör Matt Nathanson mig alltid glad igen.


P&K Ellen

35 grader steksol -----> 35 grader spöregn

Tjenare Mannen (tänk dig Ove i solsidan säga de)

Hoppas allt är bra där ute i världen, vet ju faktiskt inte vart min läsare kommer ifrån.

Idag har varit en ganska lugn dag här i Golden, tog en runda ner till downtown på förmiddagen då det var ca 35 grader steksol men ändras på 2 min och blev istället 35 grader spöregn. Jag var lagom blöt när jag kom hem, gick och la mig och kollade på lite tv och pratade med folk på nätet. Käkade lite soppa till lunch och la mig sedan och kollade på lite svensk tv på datorn men råkade somnade nästan på direkten, solen gör mig så trött så trött.

Vaknade av att J knackade på dörren och frågade om jag ville följa med och käka mexikanskt med ett litet gäng. Mötte upp J´s kompis och hennes mamma och såklart lilla S som jag ibland tagit hand om. Mycket god mat har dom det stället, blev Quesadilla för min del. Efteråt åkte jag, J och L vidare till Target och handlade lite, kom på att jag behöver någon klänning som man kan bara kan slänga på sig när man inte vill vara för fin och inte för slapptklädd, hittade en jättefin som fick följa med hem.

När vi kom hem blev det bara slapp här hemma och nu är klockan snart halv 11 och jag tänkte faktiskt gå och lägga mig. Imorgon ska vi hitta på något jag sätt fram emot några dagar nu, kan ni gissa vart vi ska?


Älskar att cykla längs med vattnet... (innan det började spöregna)

Min nya klänning från Target


P&K Ellen

Ny au-pair i staten!

Glömde ju berätta igår att jag tog mig till Cherry Creek för att möta upp en ny au-pair här i Colorado, eller hon har bott här i 2 veckor men har inte hunnit träffa henne innan. Hon heter Sofie, är Finlands-Svensk (ska gifta mig med någon med den dialakten), 24 år och Jättetrevlig.

Vi tog oss en runda runt på Mallet, jag köpte ingenting även om jag drog i massa men jag måste hålla mig till mitt shoppingförbud. Sedan gick vi och käkade på Panda Express och sedan vidare till Target. Kommer bli många möten med denna trevliga tjej, hoppas på att jag umgås så mycket så jag kan få lite av hennes dialekt =P...

Snackas om att dra downtown någon kväll när hon har slutat, måste visa henne de stora Forever21 då:)


P&K Ellen

RSS 2.0